Проф. Божидар Димитров: Македония ще се разпадне!

Според историкът съседите ни са изкуствен политически проект
Обновена: 12 май 2015 15:39 | 12 май 2015 11:00,
147
Проф. Божидар Димитров: Македония ще се разпадне!
Снимка: Булфото, ахрив

Разпадането на Македония е един от възможните варианти. И това се случва с всички изкуствени политически конструкти. Македония е един абсолютно изкуствен политически проект на комунистическия интернационал от 1934 г., заяви пред Нова телевизия историкът проф. Божидар Димитров във връзка със случващото се в македонския град Куманово.

"В историята изкуствените политически конструкти се разпадат. Виждаме, че се разпада и Украйна, която е 100 процентов аналог на Македония. Македония е абсолютна диктатура, съвсем слабо обагрена с фасадна демокрация", смята историкът.

Проф. Димитров коментира, че вчера е била изнесена информацията, че терористите в Куманово са били наблюдавани от осем месеца.

По думите му, не е ясно защо тогава не са ги ударили по-рано и защо се водят боеве в един толкова гъсто населен район. Според проф. Димитров това е опит на Никола Груевски да спре мощните манифестации, които щели да го свалят и по-рано.

"Така става, когато браниш семейна власт. Там всички министри и началници са първи братовчеди", добави историкът и припомни, че шефът на тайните служби Сашо Мионов е първи братовчед на Груевски.

Историкът сподели прогнозата си за разпад на Македония: "Ако не се вземат в ръце и както препоръча Бойко Борисов, Груевски не подаде оставка, ще се стигне до кървава гражданска война".

Според него в такава гражданска война ще се включат от една страна опозицията, от друга ВМРО."Там съществува етнически конфликт с албанците", категоричен бе проф. Димитров, който пресметна, че една трета от територията на Македония е с албанско население.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.