Битото от акушерка бебе излезе от болницата

Малката Никол бе 25 дни в болница "Токуда"
Обновена: 13 май 2015 16:14 | 13 май 2015 16:13,
19
Битото от акушерка бебе излезе от болницата
Снимка: Булфото, ахрив

Днес от болница "Токуда" бе изписано бебето, което бе бито от акушерката Емилия Ковачева в болница "Софиямед", предаде bTV.

В продължение на 25 дни детето беше под интензивно лечение в болницата, като през това време е наддало над 750 грама. Момиченцето вече е в нормалните граници на децата на неговата възраст.

Още по темата

Изследванията показват, че нараняванията не са оставили трайни увреждания върху здравето на бебето.

Междувременно стана ясно, че акушерката Емилия Ковачева редовно е работила по 24 часа без почивка в Отделението по неонатология. Тя и до днес е в ареста.

Освен това бяха установени и нарушения в лечението на новороденото, докато то е било в "Софиямед". От вчера Отделението по неонатология на болницата е с понижено ниво на компетенност.

Това означава, че "Софиямед" ще бъде с по-ограничени възможности в грижата за родилки и новородени, заради което пък ще намалее и финансирането й от НЗОК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Oz преди 8 години
Затвор за сестрата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО; И за началството и, допуснало тя да работи 24 часа на заплата под африканско ниво. Виновни са всички!И целокупният народ си е виновен, защото се е оставил да бъде манипулиран до толкова че, като се появи някой политик който иска заплатите и пенсиите рязко да скочат, го обявява за луд.Пари има, след като цените са като в Европа а заплатите не. Масата обаче е *** и неморална: Самата дискусия на тема "има ли престъпление" го доказва! Затова си заслужава съдбата.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРИ ТОЗИ ХЕМАТОМ В МОЗЪКА ЕДВА ЛИ НЯМА ДА ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА БЕБЕТО. ПРИ ВЪЗРАСТЕН ТАКЪВ ХЕМАТОМ НАПРАВО ГО ИЗКАРВА ИЗВЪН СТРОЯ ТА ЕДНО БЕБЕНЦЕ ЛИ! САМО НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА КЪДЕЕ БАЩАТА НА ТОВА БЕБЕНЦЕ??? И ИЗОБЩО ИМА ЛИ БАЩА И МАЙКА??
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-важното е, че бебето ще се възтанови напълно, стига да не ни лъжат медиите.
11
0
 
5
 
! Отговори
сериозно преди 8 години
ако никой не смее да съди тая болница с тия робски смени, дайте я "по-нагоре"! Конго не може да съди Белгия, щото сме 21 век! Но това не значи , че ше работиме като конгоанци по времето на Леополд Втори!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Явор - да бе, яки са, и т'ва бебе си е викало - да и взема бутилката и да я нафраска у главата, ама е карала 48 часа смена - може и да я утрепам!?
9
17
 
4
 
! Отговори
ic преди 8 години
А така малко му е ... да знае да не се ражда пак!
8
3
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Имало късмет горкото,да не стане жертва на посттоталитарната безхаберна държава.Да е живо и здраво и докато...порасне,живота и манталитета трябва да се промени в посока на осъзната и задължителна отговорност на всички нива в обществото..
7
3
 
9
 
! Отговори
Явор преди 8 години
Новородените са яки и не се дават толкова лесно.Да е живо и здраво детето, това е най-важното.И да се преразгледат причините за случая и да се помисли, какво да се промени за в бъдеще.Затвор, може и да има, но той нищо няма да реши.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пъхайте я в пандиза1как да няма увреждания то беше със счупен череп!!!!тепърва живота ще покаже как ще се развива!!!
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" ...бебето излезе...???" - Лазаре, стани и ходи!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Хах - продължавайте напред! и вие и такуда!
3
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след токуда - то вече и говори, нали! "тая луеличка ме, фраскаше с шишето у главата" - казало бебето! какви ли не болници има!
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Токуда е най-меркантилната софийска болница. Работят на конвейр, абсолютно неглежирайки, че сме хора и им поверяваме животите си. Дано и там не са се разписали върху бебето!
1
40
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
толкова и го е била , щом няма увреждания 4 дневно бебе , значи историята е преувеличена . Първо трябва , да накажат София мед , също и държавните органи , като Инспекция по труда , и тогава и жената , според нейната вина , но да не се прехвърля всичко върху нея . Собствениците на болницата тънат в разкош , а персонала трябва , да работи денонощно , заради мизерното заплащане.