Журналисти от БНР: Домусчиев вън от Обществения съвет

Реакцията им е заради обидата "олигофрен" към репортер
66
Журналисти от БНР: Домусчиев вън от Обществения съвет
Снимка: БТА, архив

Протестиращите журналисти в Българското национално радио настояха собственикът на футболен клуб "Лудогорец" Кирил Домусчиев  да напусне Обществения съвет на радиото.

Реакцията им дойде, след като футболният бос нарече репортера на bTV Димитър Тасев "олигофрен".

Още по темата

Домусчиев обиди репортера след победата на шампионите с 4:1 срещу Локомотив София.

След това той се извини, като уточни, че също се чувства засегнат заради обидния въпрос от страна на репортера, който бил опит да се омаловажат усилията по организацията на празника.

"Въпреки Вашето извинение, считаме, че с поведението си нарушавате чл.5.4. от Правилника за структурата и дейността на Обществения съвет на БНР, според който "Общественият съвет съдейства за утвърждаването авторитета на БНР като обществения медия". Действията Ви уронват престижа на Общественото радио и са в конфликт с Етичния кодекс на българските журналисти, определящ подобно поведение като недопустимо", пишат в писмото си журналистите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: БНРКирил Домусчиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, да съм аз кат' Бат' Киро Домуса,Бай Тикваров на стадиона мой да ми се друса,Да запълвам стадиона с деца и ученички,за да виждат колко съм велик от 'сички.Да ми казват колко съм велик,да литна в небесата кокаинови за миг,да бъдем ние вечно шампионида лапкам от глупаците милиони.
8
6
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Видяхме всички и другата страна на медала .За съжаление всички натрупали много пари имат такова поведение.Да много прави за Лудогорец, не може да се отрече,но медала има и обратна страна .Колко много неща обеща за църквата ,докато не му издадоха кръщелно свидетество преди две год. не зная още дали ги изпълни.
7
4
 
20
 
! Отговори
Лумпенщилцхен преди 8 години
Вън мутроидния *** Сланински!
6
4
 
44
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Колко мъдро само хората от Ловеч го нарекоха преди време - гелосана делиорманска *** :)))
5
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво искате от Домусчиев, той даде миналата година малко радост на българина а сега че няма публика и народа е беден ,гладен и за него футбола не е празник както в Англия....
4
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Домус ага беше видимо нашмъркан и подпийнал.Вероятно във ложата със Бойко са правили магистрали
3
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото сутрина по нова, даваха кадри от въпроса на журналиста и след това стадиона на Лудогорец и действително половината трибуна МОЦИ бе с празни седалки. Тоест журналиста не си е измислил нещо а задава въпрос изразяващ истината. Това явно разстрои Домусчиев, отдавна се знае, че публиката на стадиона се извозва от селата с транспорт осигурен от Домусчиев, че им се раздават безплатен хот дог и често е бъзикан, че ако спре хот дога ще остане без публика и за това се дразни на тази тема.
2
4
 
17
 
! Отговори
журналист преди 8 години
аз винаги питам и винаги аз съм прав
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адски скандал илюстриращ в какво се е превърнала България!