Пътници от автобуса с бомбата: Живеем втори живот!

Оплакаха се, че не са им съдействали от нашето консулството в Унгария
Обновена: 18 май 2015 14:05 | 18 май 2015 13:00, Камелия Цветанова
34
Пътници от автобуса с бомбата: Живеем втори живот!
Снимка: Булфото, архив

Прибралите се невредими пътници от автобуса по линията Прага-Варна, в чието багажно отделение беше намерена бомба, се радват, че живеят втори живот.

Самоделното взривно устройство с голяма мощност беше обезвредено от унгарската полиция, а към момента е заподозрян като извършител словак или чех.

Инцидентът стана в събота в късния следобед. Единият от пътниците разказа пред bTV, че след като е бил отворен сакът, вътре е имало туба с часовник и кабели.

Още по темата

Подозрителният пътник, за когото се смята, че е поставил бомбата, се е качил в Братислава. Той слязъл в Бърно и не се върнал.

По думите на пътниците въпросният мъж е на около 25 години, бил е с очила и с шапка с козирка. Не е говорил. Според жена, седяла до него, той е миришел на алкохол.

Хора, пътували в автобуса, разказват още, че властите в Унгария са им обяснили, че живеят втори живот.  От консулството на България не е имало съдействие, казаха още пътниците.

Началникът на автогарата във Варна Веселин Михайлов заяви, че преди месец и половина е имало друг инцидент с автобус на фирмата, който е бил запален.

Управителят на компанията Драгомир Павлова обаче отрече тази информация. Една от хипотезите е, че става въпрос за разчистване на бизнес сметки.

По случая са задействани всички отговорните институции в Чехия, Словакия и Унгария. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че очакват официална информация от унгарските власти по случая, която ще бъде предоставена по линия на международното оперативно сътрудничество. Все още няма започната проверка от страна на ГДБОП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
В.С. преди 8 години
Опит на американците да нагорещят още повече положението на Балканите.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уволнете консула.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - управителя на компанията драгомир павлова , мъж и ли жена е това име ,уточнетеми щом е такова името трябва да е травестит.
24
0
 
0
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
далие словак или чех май нйкои не знае това как се разбра че е точно като още се раследва
23
0
 
6
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Преди да пишете, драги ми псевдожурналисти, научете как стоят нещата. Издирват чех, качил се от прага и слязъл в Будапеща. Кви ги пишете - качил се в Братислава и слязъл в Бърно. Как така се е качил, преди автобуса да е минал от там и е слязъл след като автобуса е бил там 3 часа по рано???? Все едно да тръгнеш от София за варна и да се качиш от Велико Търново и да слезеш на Правец, да речем.... нали пътуваш към Варне от София. Много сте зле, честно :D :D :D Всеки в тоя сайт чул недочул - пише
22
0
 
5
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
До -6.Ти *** такъв пътувал ли си с автобус?Преди да казваш какво да си клати шофьора се запознай с правилата за пътуване.Шофьора няма право да проверява съдържанието на багажа нито документите ти.Закона не го позволява.Ако на такива като теб им поиска паспорт даже да покажат започват скандали защо, *** как аз несъм такъв и такъв.Слага се единствено стикер на багажа.
21
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 8 години
Слава на Бога,че всичко е приключило добре и че се е разбрало за бомбата преди да се взрив!-това си е чудо
20
1
 
5
 
! Отговори
оцеляваща българка преди 8 години
Поставянето на багаж в багажното на автобус също е чекиране и става с билет ,лична карта и номер.Това е задължение на шофо!рите,т.е.те са отговорни за нашата безопасност и имиджа на фирмата им.Колкото до българските дипломатически предсавителства се приобщавам към изказаното становище,като прибавя,че освен да спестят повече и да използват колкото могат(български фирми да им спонсорират официалните мероприятия(за тях от БГ им пращат пари),а те после искат от фирмите фактура и си присвояват парит
19
0
 
3
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Vanschno e Palno s nekadarni uj diplomatki To samo van6nia Minister sa nischto ne stava besobrasie sedat Po posolstvata konsulstvata pijat Pluskat Tel ne digat i vsimat visoki saplati bes esizi bes kompetenzii stojan ganev sasipa diplomaziata Kakto nadejda mihsilova i dr sled neja no gerb gi isbira i praschta v 4ujbina Palno e s 4engeta Pianizi no ne i diplomati djoteva nekadarnizi saschto Majat i 4ampoev 4enge vs edi sa
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
управителя на компанията драгомир павлова , мъж и ли жена е това име ,уточнете
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега чакаме цру и мосат да ни кажат кои са виновните. мога да отгатна от 3 пъти. а вие?!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така автобуса е пътувал Прага - София, въпросният пътник се е качил в Братислава и е слязъл в Бърно?!? В тази посока Бърно е преди Братислава... Нещо не ми се струва достоверна тази информация.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на същата фирма и друг автобус е пален скоро... по телевизора някакви експерти вече заклеймиха идил. до кога разни *** ще ни облъчват?!
14
1
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Готина заплата и нулева отговорност,все ще се намери някой консул да се възползва
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"От консулството на България не е имало съдействие, казаха още пътниците." - няма и да има. Доста съм пътувал, молете се да не ви се налага помощ от наше посолство!!!
12
1
 
11
 
! Отговори
sdasda преди 8 години
Слязал е в Будапеща, но за целите на БГ журналистиката, Бърно и Будапеща са едно и също
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер аматьорска работа, явно целта наистина е сплашване или разчистване на бизнес сметки... някой сложил туба с бензин и стърчащи кабели в сак. Да го намерят и да му заврат тубата и кабелите отз.д!
10
1
 
24
 
! Отговори
Патил преди 8 години
Да получиш помощ от наше посолство или консулство в чужбина е все едно да получиш от умрял писмо.
9
0
 
19
 
! Отговори
Ридактур преди 8 години
До объркана ГеографияПрав си, и аз се зачудих как така се е качил в Братислава, пък слязъл в Бърно... и автобусът е пътувал за България. Ама тук нивото на "журналистиката" е толкова добро колкото на третокласници.
8
1
 
20
 
! Отговори
объркана География преди 8 години
Качил се в Братислава, слязъл в Бърно, значи автобусът се е движил в посока към Прага, а не към Унгария.КАК ТОГАВА УНГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ Е ОТКРИЛА БОМБАТА. Няма логика !