Анулирали 34 матури заради преписване и ползване на GSM-и

15 от тях са от Кърджали
20 май 2015 19:15,
13
Анулирали 34 матури заради преписване и ползване на GSM-и
Снимка: БТА

На държавен зрелостен изпит по български език и литература са се явили 52 886 ученици, което е 91,72 на сто от учениците в 12-ти клас. Завършващият випуск е 58 745 ученици,  информират от МОН.

При провеждането на държавния зрелостен изпит по български език и литература днес са анулирани 34 работи, от които 18 за преписване и 16 за ползване на мобилна техника по време на изпита. Най-много анулирани работи има в област Кърджали - общо 15, като 4 от тях за преписване и 11 за ползване на мобилна техника. В София-град са анулирани общо 5 - 2 за преписване и 3 за ползване на мобилна техника, в област Русе - 3 за преписване, в област Пловдив и Софийска област по 2 за преписване.

В резултат на видеонаблюдението са установени нарушения на квестор извън изпитна зала, за което ще му бъде потърсена дисциплинарна отговорност.

В СОУ "Христо Смирненски", град Септември, след началото на ДЗИ, поради авария, електрозахранването е спряно. Със съдействието на кмета на община Септември и след намесата на авариен екип, в рамките на 30 минути, повредата е отстранена и елзахранването е възстановено.

По време на изпита в периода от 8.20 до 8.48 часа в ГХП "Св. Св. Кирил и Методий" - град Пловдив, е имало срив във видеонаблюдението, който е отстранен от фирмата, поддържаща камерите.

От 61 207 седмокласници на първи модул на национално външно оценяване по български език и литература в 7-ми клас са се явили 54 451 ученици - 88,96 на сто, а на втори модул - 39 557 ученици - 72,65 на сто от явилите се на първи модул.

Анулирана е писмената работа на един ученик от Пловдив, поради установен опит за подсказване. Изпитите са протекли без инциденти.

Експерти от Министерство на образованието и науката в днешния ден осъществяват контрол в четири области: Софийска област - 1 училище, Благоевград- 1 училище, Кърджали - 11 училища и Смолян - 2 училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
фен на Кърджапи преди 8 години
Анонимен #7 , това за заглавието е велико , срути ме от смях , да имах възможност 1000 плюса щях да ти цъкна !
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
джагалотурчина не иска да учи ада бере
8
1
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Миналата година в Кърджали имаха най-висок среден успех на матурата по БЕЛ! Ясно защо, тази година, инспекторите са в 11 училища на града. В резултат близо половината анулирани работи са в Кърджали.
7
4
 
9
 
! Отговори
Монархист преди 8 години
Колко глупав, мързелив и неграмотен трябва да си, за да не можеш да решиш един елементарен тест, и да напишеш няколко изречения в стил разсъждения по зададен проблем?
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турчулята се правят на хитри а?"Аз също не харесвам ***, но замисляте ли се, че може би просто хората (квесторите) там са си взели работата по-присърце? Иначе съм сигурен, че навсякъде преписват, а не само там. Не казвам, че непременно е така или иначе. Просто един богат умствено човек е добре да си поставя повече въпроси и да разгледа повече гледни точки, варианти.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хванатите от Кърджали само са искали да знаят как се пише заглавието и затова са се обадили та да им го кажат буква по буква :)
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анулирали 34 матури заради преписване и ползване на GSM-иТова са -0,00438 % Или приблизително 0%Страховита новина
3
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Де е Местан да обясни за заплахата за етническия мир, посегателствата върху евроатлантизма, дискриминацията и мястото на Турция в ЕС?
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турчулята се правят на хитри а?
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еее, как така от Кърджали?? Те там са най образовани, само чисти българи, да не станалоа някаква грешка?