Лош знак ще е, ако партиите във властта бламират реформи в НС!

Борисов настоя партньорите да се съобразяват с решенията на кабинета
33
Лош знак ще е, ако партиите във властта бламират реформи в НС!
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Лош знак ще бъде, ако в парламента бъде бламирана една или друга реформа от партньорите във властта. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред министрите при обсъжданията на промените в пенсионната система, според стенограмата от заседанието.

Още по темата

Промените след срещата със социалните партньори тази сутрин са, че осигурителната вноска ще се увеличава с 1% от 2017 г. и с 1% от 2018 г., вместо предвидените в проекта 4,5% за 12 години напред.

За работещите първа и втора категория труд започва да се увеличава възрастта с предвидения темп, но спира на 55 и 60 години съответно. Връща се разпоредбата при ликвидация или съкращение на мина да могат да бъдат пенсионирани по-рано работници, но с добавката, че ако те започнат отново работа в първа категория труд, губят правото си на пенсия, докато не достигнат до възрастта 55 години.

"Тъй като предстои да се приемат в парламента здравна реформа, правосъдна реформа, сигурност, антикорупционната стратегия, ще ви моля всички парламентарни групи, които представят коалицията в парламента, да се съобразяват с решението на Министерския съвет и това, което гласуваме ние. Би било много лош знак някои от тези реформи или това, което предлагаме да излиза от името на кабинета (защото всички вдигаме ръце тук), в парламента да бъде бламирана една или друга реформа", изтъква Борисов. 

Така че, дали е Калфин, Москов, Иванов или Бъчварова, няма абсолютно никакво значение, това, което вземаме като решение тук, нашите парламентарни групи са длъжни да го изпълняват, нареди премиерът.

Борисов уточнява, че "има грижата за ГЕРБ", защото много неприятно щяло да звучи и в обществото, в парламента да бъдат бламирани реформи, които кабинетът вече е приел.

Борисов обяснява и защо е важен социалният диалог с работодатели и синдикати, като напомня, че "така или иначе в един момент ще опрем до тяхното мнение".

"Да, много време и нерви е понякога, и ресурси, най-вече ресурс, време трябва да си заделите, но ефектът след това е по-добър. Така направихме и с Христо Иванов – колко недели, колко срещи с прокурори, съдии, депутати от различни групи. В началото, както се казва, не искаха да седнат един до друг, камо ли да говорим за някакъв консенсус и накрая мисля, че намерихме добър баланс.

Така направихме и с Калфин. Сега цялото време и подкрепа на правителството го отправяме към здравната реформа, защото това е много важно и структуроопределящо, така че още един път ние да си извървим пътя и да знаем, че това е правилно", казва Борисов.

На заседанието на правителството стана ясно също, че решението на ВАС за отмяна на постановлението за определяне на нов размер на минималната работна заплата от 1 януари 2015 г. няма да бъде обжалвано.

Кабинетът ще се съобрази с мотивите на съда и в максимално бързи срокове, при спазване на процедурите, ще прегласува постановлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Най- добре партиите да бламират правителството и то да подаде оставка. ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА
21
2
 
7
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Лош знак ще е ако останеш на власт Борисов
20
2
 
8
 
! Отговори
/// преди 8 години
Шейха на Катар иска пак да види Лили , помолил Борисов пак да я доведе , чужди Медии казват че Лили била без сютиен само по бяла прозрачна риза
19
4
 
12
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Интересно дали др. Борисов е държал матура по български и каква оценка има. Умее да съчинява изречения в по-лошо качество и от Тато.Вече писах. Човекът лъха на простотия от всяка пора на тялото си. Тъжна ни майка с такива политици.Изглежда, обаче, че на по-голямата част от населението това не и прави никъкво впечатление. Просто общото ниво е толкова низко, че този *** е напълно приемлив.
18
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още малко червено *** ще тролиш и псуваш Борисов . Вече си локализиран и след като приемат закона за троловете ти си пръв в панделата . Ако естествено не ти се случи случка . Всичко се плаща .
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли този мазен, крадлив негодник? ОСТАВКА! Или прогонване с камъни!
16
2
 
8
 
! Отговори
Велик Бойко Борисов преди 8 години
Няма интерес народа да му даваш ....защото той ще надигне глава и ще иска още ! Народа трябва да си знае че е *** и бедняк за да му виси главата и сополите да текът ! Така когато аз покажа че имам ....всеки ще ми се възхищава и ще ме има за бог !
15
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гази Бойко навеждай все 4ервени знамена
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забелязвате ли как никой не говори за народа :) Всеки търка за НС , опонентите , депутатите, властта и т.н.... През к*ра им е за вас ! Вас ви споменават само когато вчера критикувахте Б.Б. защо прахосал 3 бона от София до Разград !? Та кои сте вие да мрънкате бе матрял ?Обидихте ходжата си не ви ли е срам ? Вие сте безгласна буква не го ли разбрахте .....и пак гласувайте за тях !
13
3
 
13
 
! Отговори
ФАКТОР преди 8 години
Поробена България ! Народ който има за мираж месото , сиренето и кашкавала ! Народ който гласува за човек що му казва "Съди картофи за да не пукнеш от глад" ....Народ ..който не е достоен да носи историята си ! Слава на тези които не посрамват предците си ! МАЛКО СА ! Слава на тези които знаят каква е била цената която е трябвало да се плати за Априлското Въстание ! Сега не знаете какво е истински хляб бе Българи ?!?!?!??
12
3
 
12
 
! Отговори
Добър ден преди 8 години
Не е за вярване след 1 година бан(персонална цензура) пак мога да дращя за диктатора- собственик на БГ
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Борисов е изключително красив, интелигентен, елегантен,харизматичен, честен и предан на държавата ни политик.Надявам са да изкара поне още 3 мандата като министър-председател ислед това президент на страната или председател на ООН.Благодаря Ви Господин Борисов, Вие спасихте България от разпад,Вие построихте магистрали, Вие плащате пенсии и заплати.
10
2
 
8
 
! Отговори
брадваро преди 8 години
i poradi що ще съобразявам с решение на убитаци, които не се съобразяват с решеие на съда:))кабинета ти е никой за мен, та се съобразявам с него:))
9
7
 
21
 
! Отговори
морски преди 8 години
Време е Бойко да си ходи,с добро,щото иначе народа ще го ирита с шутове,този път завинаги.ОСТАВКА!
8
7
 
7
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Днеска подписахте декларация срещу троловете и безработицата скочи двойно....
7
4
 
22
 
! Отговори
морски преди 8 години
ОСТАВКА за продажното правителство на ГЕРБ,за мафиота наркотрафикант Борисов и цялата крадлива *** около него!
6
2
 
23
 
! Отговори
:))) преди 8 години
Има ли въобще нормален човек който ще приеме насериозно брътвежите на пожарникарят при това по иначе твърде сериозни и дълбоки теми, м? Повърхностното мнение и самомнение на ББ ме забавлява най-често!
5
4
 
23
 
! Отговори
много ядосан преди 8 години
ГЕРБ са от най - крадливите комунисти на едро!
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusiq Gerasim!Boiko, iskame vremeto na Todor Jivkov!Boce, bil si mu na Tosho telohranitel, ti znaesh nai dobre kak da varnesh tova zlatno vreme!
3
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два коментара , две тъпни изпълнени със злоба. Още много години Борисов и ГЕРБ ще са на власт . Дали ви харесва или не никой не пита вече БСП . С тази мини партийка няма какво да се занимаваме.