1737 джигити - рецидивисти шофират из страната

За 3 години хванати 25 933 шофьори, които карат пили или без книжка
Обновена: 22 май 2015 15:07 | 22 май 2015 15:00,
32
1737 джигити - рецидивисти шофират из страната
Снимка: Булфото, архив

Точно 1737 са българите с висящи наказателни производства за нарушения на правилата за движение по пътищата. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова във времето за парламентарен контрол. Броят на невлезлите в сила наказания е за времето от началото на 2012 година до март тази година.

Още по темата
810 от ненаказаните шофьори са с до 5 висящи производства, а останалите 937 са с повече от 5, стана ясно още от думите на Бъчварова. От 2012 до сега са хванати 25 933 шофьори, които карат без книжка или употребили алкохол. 

"Трябва да има по-строги наказания за провинилите се шофьори", беше категорична Бъчварова. Въпросът за шофьорите - рецидивисти зададе депутатът от Реформаторския блок Петър Славов. "Сред тези 937 души може би се крият потенциални бъдещи нарушители. Доколкото разбирам те са от категорията на тези, които продължават да шофират, въпреки наказанията", каза той. 

По-рано, отново по време на парламентарния контрол, Румяна Бъчварова съобщи, че предстои да бъде въведена електронна система за издаване на документи за самоличност. Разплащането отново ще става по електронен път. С тази мярка в МВР се надяват да преборят опашките за издаване на лични карти и паспорти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Ефективно преди 8 години
Срещу алкохолиците само затвор ще помогне иначе децата ще продъжат да бъдат убивани на пътя.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1737 потенциални убийци на нашите деца които ПОЛИЦИЯТА на Република България и най-вече Прокуратурата ПУСКА да УБИВАТ наред!!!!!!!! ДО КОГА????
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-големи джигити от Румито и оня Петко от РБ, както и сие - НЯМА!!!!!!!!!!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВутеТрабанта е в издънка- кара без фаровееееееееее....
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да повярвам, че са само 1737. Поне една нула са изтървали.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе рано беше да се допуска 0,5 промила.Поне още 20 години трябваше да е 0 промила.Българина не е за охлабване на закона,защото се самозабравя.Има и друго,че се взима книжката,ама тя не кара колата.По-добре е да се слага гривна и където и да мине с колата покрай полицаи,задъжително спиране и дрегер.Като дава сигнал и всеки полицай те спира гаранция ще се отучиш да караш пил!А и този толеранс от 0,5 до 1,1 промила само глоба и книжка не е ефективен
18
1
 
4
 
! Отговори
Патрул преди 8 години
До ВутеТия със жилетките. Като ги гледам всички са рецидивсити, с безбройни НЕвисящи производства за визмане на подкуп!
17
0
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 8 години
И КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧИ С НАРУШИТЕЛИТЕ???ОТГОВОР - НИЩО. ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ КАРАТ В НАРУШЕНИЯ
16
0
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Снимката е супер!BMV и Трабант.А познай кой е джигита.
15
0
 
0
 
! Отговори
Охайо преди 8 години
Леле скувай Трабанта как е влязъл в катър с мигача ...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питам КАТ, какво правите след като ги знаете? Аз ще ви кажа, неправите нищо освен статистика, ако незнаете в България си има статистически институд и не е нужно да му извземвате функцийте.
13
1
 
4
 
! Отговори
сериозни наказания преди 8 години
Ако те хванат без книжка- три месеца ефективно. Ако ти е за втори път без- година. А хванат ли те пил ефективна присъда за опит за убийство. Ама не прокурора или жената на мнимистарът а всички. Също е време да се увеличат присъдите за политици. Нека си имат имунитет, но докаже ли се вина да лежат по-дълго от гражданите, защото са злоупотребили със власт. И за полицай и всички други
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага да се създадат 1 комисия с 2-3 подкомисий,няколко под министерства с 10 секретарки и 20 служебни коли ...и нещата ще се оправят !Кво се мотат ?!?!?))))))))(
11
0
 
9
 
! Отговори
истина преди 8 години
Ако проверим и всички полицаи в полицеиските автомобили зад волана броиката ще се удвои и ще стане 3000
10
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Интересна информация. Е и ?
9
0
 
6
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
До до 6Май на теб не ти е ясно. до 1,2 промила те очаква глоба + отнемане на свидетелството за управление на МПС. От 1,2 нагоре те очаква съд. Там вече може да се разминеш с пробация. Може да имаш и условна присъда а ако ти е системно до 3 години ефективна присъда (затвор)
8
0
 
15
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
1737 джигити - като им знаете точната бройка, значи трябва да знаете и кои са. Що тогава шофират? Забранете им бре, или само водите статистика и отчитате дейност?
7
3
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
При над 0.5 не ти важи гражданската и май хич не ти е ясно какво те чака. Дали ще катастрофираш с 0.6 или с 1.6 разлика няма, поради простата причина, че съдебната отговорност ще се сведе до пробация или отложено наказание, дори да ти е за пореден път.
6
0
 
6
 
! Отговори
Burg преди 8 години
КАТ демонстрират новата си техника- успели са да заснемат Трабант-джигит със свръхскоростна камера. Треперете нарушители! Нямате шанс да се изплъзнете- вече хващаме дори трабантите, движещи се със скоростта на светлината.
5
0
 
5
 
! Отговори
rd преди 8 години
Поздрави от Марко Ройс.