ДПС е удобното зло, РБ и ПФ са трибуните на омразата!

Мариана Георгиева: Не експлоатираме партийно въпроса с ромите!
Обновена: 28 май 2015 11:02 | 28 май 2015 11:00, Веселина Йорданова
82
ДПС е удобното зло, РБ и ПФ са трибуните на омразата!
Мариана Георгиева. Снимка: архив, БТА

Битката е за партийна идентичност и за окопаване във властта и ДПС е удобното зло, за да се диференцират, за да се приобщят един към друг Патриотичният фронт и Реформаторският блок. Така проф. Мариана Георгиева от ДПС разчете действията на партиите по ромския въпрос.

Още по темата

Депутатът заяви, че Гърмен е само единична проява на тежък проблем и обвини двете формации, че нямат за цел да провеждат политика за интегриране на ромите.

"Те са трибуни на езика на омразата и все повече ще комплицират проблема", настоя проф. Георгиева пред Нова телевизия.

Тя е категорична, че ДПС не експлоатира проблема с ромите, а е партия, която говори отговорно с политики по отношение на ромите.

Изказването ѝ бе по повод ситуацията в Гърмен, където едни срещу други застанаха роми и българи. Проблемът там започна от сбиване, след като бе направена забележка за силна музика.

"Това е популистката версия, че става въпрос за предизборна борба с оглед на местните избори. ДПС няма такова партийно експлоатиране по големия въпрос с интегрирането на ромите. Проблемът с партийното експлоатиране и вкарването му в предизборната битка е в главите и в основните занимания на популисткото начало Реформаторския блок и Патриотичния блок", коментира Мариана Георгиева.

По думите й гласовете на ромите отиват 3-4 пъти повече и за другите партийни субекти, които се явяват на изборите.

"Ние сме добросъвестни и отговорни – в политическите позиции да заявяваме отговорна политика по отношение на ромите. Но ромите не са гласували нито единствено за ДПС, нито най-много за ДПС. Нямам такава статистическа извадка, че има обръщане на ромите към ДПС. Те гласуват и за ГЕРБ, БСП и за останалите партии", добави Георгиева.

По думите ѝ проблемът с ромите е систематичен и той започва от политиката на образование, защото "отпадането от училище тежи в най-голяма степен на тази част от българското общество".

Мариана Георгиева заяви, че очаква Съветът за развитие към МС да се събере по повод на "тази тревога в Гърмен", а не "партньорите на популисткото направление Реформаторски блок и Патриотичен фронт да правят самоцелни декларации, като че не са във властта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
31
 
! Отговори
АТАЯКИСТ преди 8 години
ПРОФЕСОР Мариана Георгиева от ДПС????????Теб трябваше да изнасилят турците през турско във Време разделно, *** долна!
8
26
 
2
 
! Отговори
що бе... преди 8 години
Що и се ядосвате на жената. Говори истината. Ако го нямаше ДПС то страната сто пъти да беше пламнала.Ама вие като чуете ДПС сякаш ви ....
7
0
 
21
 
! Отговори
Въпрос: преди 8 години
Професор Георгиева, ако сте на предизборно събрание на ДПС на какъв език ще слушате речите? Ще има ли преводач специално за вас, или турският ви е майчин?
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква наглост, безотговорност и нищонеказване. На конкретния въпрос на водещите - защо управите на ДПС и БСП са позволили да се строят толкова незаконни къщи в Гърмен, тя се удави в зле миришещ басейн от думи. Употребява много чуждици без да знае значението им.
5
13
 
9
 
! Отговори
морски преди 8 години
Алоооо,журналистите,пишете за това че ГЕРБ ще теглят през юни нов заем от 1милиард лева!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kak moje da e v dps? egato i nagloto aul4no syshtestvo e tova na snimkata pulen parcal
3
0
 
28
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Защо ни врете тази гнусна антибългарска мън галка в лицата? Тя е за увесване на крана, както и цялата й геноцидна партийка!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ ДПС=БСП ВЪВ ВЛАСТТА!!!
2
2
 
21
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 8 години
Таа па скумрия откъде(от чий креват) изкочи?....
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** предателка