ДПС е удобното зло, РБ и ПФ са трибуните на омразата!

Мариана Георгиева: Не експлоатираме партийно въпроса с ромите!
Обновена: 28 май 2015 11:02 | 28 май 2015 11:00, Веселина Йорданова
82
ДПС е удобното зло, РБ и ПФ са трибуните на омразата!
Мариана Георгиева. Снимка: архив, БТА

Битката е за партийна идентичност и за окопаване във властта и ДПС е удобното зло, за да се диференцират, за да се приобщят един към друг Патриотичният фронт и Реформаторският блок. Така проф. Мариана Георгиева от ДПС разчете действията на партиите по ромския въпрос.

Още по темата

Депутатът заяви, че Гърмен е само единична проява на тежък проблем и обвини двете формации, че нямат за цел да провеждат политика за интегриране на ромите.

"Те са трибуни на езика на омразата и все повече ще комплицират проблема", настоя проф. Георгиева пред Нова телевизия.

Тя е категорична, че ДПС не експлоатира проблема с ромите, а е партия, която говори отговорно с политики по отношение на ромите.

Изказването ѝ бе по повод ситуацията в Гърмен, където едни срещу други застанаха роми и българи. Проблемът там започна от сбиване, след като бе направена забележка за силна музика.

"Това е популистката версия, че става въпрос за предизборна борба с оглед на местните избори. ДПС няма такова партийно експлоатиране по големия въпрос с интегрирането на ромите. Проблемът с партийното експлоатиране и вкарването му в предизборната битка е в главите и в основните занимания на популисткото начало Реформаторския блок и Патриотичния блок", коментира Мариана Георгиева.

По думите й гласовете на ромите отиват 3-4 пъти повече и за другите партийни субекти, които се явяват на изборите.

"Ние сме добросъвестни и отговорни – в политическите позиции да заявяваме отговорна политика по отношение на ромите. Но ромите не са гласували нито единствено за ДПС, нито най-много за ДПС. Нямам такава статистическа извадка, че има обръщане на ромите към ДПС. Те гласуват и за ГЕРБ, БСП и за останалите партии", добави Георгиева.

По думите ѝ проблемът с ромите е систематичен и той започва от политиката на образование, защото "отпадането от училище тежи в най-голяма степен на тази част от българското общество".

Мариана Георгиева заяви, че очаква Съветът за развитие към МС да се събере по повод на "тази тревога в Гърмен", а не "партньорите на популисткото направление Реформаторски блок и Патриотичен фронт да правят самоцелни декларации, като че не са във властта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо не го осъзнава.Не осъзнава също,че изреченията и са словестни салати.Това е простотията облечена във власт-агресивна,безочлива и алчна.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете я тази "професорка" на снимката - типичната самодоволна физиономия на рабфаковка от социалните низини, която съзнава, че кариерата и добруването й са резултат единствено на безумните привилегии, раздавани при социализма с цел примитивите от социалното дъно да са по-високопоставени от мислещия, работлив, инициативен, високоинтелигентен човек.Тя съзнава, че не може да стъпи и на малкия пръст на много хора, чийто живот бива съсипван от такива като нея - овластени, безочливи ***.
47
0
 
4
 
! Отговори
edin преди 8 години
Ай,марш!
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига плюхте жената, професор е, а не си гледате вас с Турския рефлекторен блок. Корморан турчин ли е и ДАЛ-Взел. Патриотичния фронт , пардон паричния фонд е в коалиция с турската партия на Дал. Точка. Докога ще манипулирате като сте си и с терчин министър на културата - и то не какъв да е а с цесийка от КТБ и награден за главен Мултак. Да ви са честити турските реформи. Обяснявайте ги по новините на турски.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жена - ***! Рядко нещо.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слугите на исляма са винаги жалки и мразещи всичко нормално. Покажете това недоразумение на еволюцията на децата си да видят какви да не бъдат.
43
0
 
5
 
! Отговори
21 преди 8 години
golama e silata na parite
42
0
 
9
 
! Отговори
21 преди 8 години
boje. kakva sila imat parite - da zabravi6 4e si balgarin
41
0
 
9
 
! Отговори
21 преди 8 години
boje, kakva balgarka e tazi
40
0
 
7
 
! Отговори
НЕ! преди 8 години
Омразата е плъзнала в цялото общество, и затова сте виновни всички вие, политиците! А това, че някой изказва публично настроенията в обществото, не значи че насажда омраза! Кога най-после ще си отворите очите и ще видите накъде върви България?Или целта ви е Гражданска война?!!
39
1
 
12
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Български Професор пък пее опорните точки на ДПС, без мнение, без ерудиция, като зомбирана или добре платена. Като видя такъв човек като тая поставила себе си сама в робство ми през лява. Ползват името Й , ползват титлата й, ползват и това че е българка, а тя като сребролюбец подчинена.
38
1
 
6
 
! Отговори
НИКОЛАЙ СТАТКОВ преди 8 години
какъв "компетентен" български проф-продаж-либен професор ...... с чип и нечовешко мислене само цитира дирец-ктиви и върби срещу България. .. на живо не може да се усмихне и глашатаите я изрисуваха -ха -ха.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какъв "компетентен" български проф-продаж-бен професор ...... с чип и нечовешко мислене само цитира дирец-ктиви и върби срещу България. .. на живо не може да се усмихне и глашатаите я изрисуваха -ха -ха.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога рушвети на изборният ден се броят за "политика за интегриране на ромите" ?
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман!
34
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯ БЕЗ ПФ И АТАКА
33
0
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Филиз ТУК В БЬЛГАРИЯ ИВАН СТОИ ПО--ВИСОКО ОТ ИЛХАН---ЯСНО ЛИ ТИ Е ***
32
0
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Дори на такива псевдо професори като горната, трябва да им е ясно че ИНТЕГРАЦИЯ преди всичко значи спазване на Законите! За това ДПС и нейната върхушка са самото ЗЛО като тълкуват и прилагат законите както им отърва, a по този начин точно те създават етническо напрежение. Видите ли, са над законите и ако им се търси сметка че ги нарушават, това нарушавало техните граждански права и създава етнически напрежение!!
31
1
 
20
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Вие сте ***, Вие сте предател, Вие сте срам за България
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Твоето присъствие в ДПС е знак,че мразиш българите и затова ориентацията ти на партия е при турците.Недей да говориш глупости,че се наслушахме и на твоя изискан изказ,който предизвикваше смях.Как ще обясниш на българите ,че Ти и още много българи сте там? С това какво искаш да покажеш на българина? Че,като депесе-деятелка си по загрижена от една българска партия,като ПФ?Или с тази ориентация показваш,колко лесно можеш да бъдеш продажна?Всичките българи дето сте в ДПС-то сте замесени в корупция к