Събарят 80 незаконни постройки в Столипиново

Районният кмет твърди, че в бараките не живее никой
28 май 2015 15:08, Анисия Иванова
17
Събарят 80 незаконни постройки в Столипиново
Снимка: архив Булфото

Издадени са 80 заповеди за премахване на незаконни постройки в пловдивския квартал ''Столипиново'', съобщи  Николай Чунчуков, кмет на район ''Източен'' в Пловдив.

Заповедите касаят гаражи и търговски обекти – павильони. "Една част от тях са поставени нерегламентирано, извън утвърдените схеми, а при другата част липсва своевременно подновено разрешително", уточни Чунчуков. По думите му акцията е рутинна и се провежда на територията на целия район ''Източен''.

Кметът обясни, че сред постройките няма къщи и нито една от тях не се използва за жилищни нужди. Задължение е на районната администрация да следи за реда на поставяне на подобни търговски обекти и гаражи.

"Ако има гараж, поставен извън регламентираната определена схема и за него не се заплаща, то следват действия за неговото премахване", каза още Чунчуков.

Всички собственици са уведомени за акцията месец преди нейното стартиране, с тях са проведени разговори и са разяснени възможните варианти. '

'Вариантите са да преместят обекта на място, което е регламентирано и да подадат документите за тази цел или да го премахнат. Една част от собствениците са проявили интерес и са подали необходимите документи за поставяне на регламентирано място. Друга част от тях са ги премахнали сами'', обясни Чунчуков.

Според него няма масова съпротива и напрежение, тъй като през последните години се работи последователно по този въпрос. Голяма част от хората в района имат гаражи и търговски обекти, които са поставени по схеми и съответно те заплащат ползването на общинско място.

''Те подкрепят акциите, защото виждат в лицето на останалите жители на района хора, които ползват общинска земя и не плащат'', обясни кметът на район ''Източен'' в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
oktokopter преди 8 години
dobrovolni i voinici da pomagat:-) :-) :-) :-) :-) :-) hem da trenirat za mira:-) :-) :-) :-) :-)
8
0
 
2
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
А кога ще направите архитектурно прочистване и на още много търговски обекти нашляпани кой кедето иска и се задръства възможното паркиране на автомобили паркирането
7
7
 
6
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Нямам нищо против различните мнения по политическите въпроси . Имам обаче против злобата на червените *** , без никаква аргументация , а само изпълняване на указанията от сайтове като Днес или Блиц . В Днес работят някакви *** хора , които си мислят , че сме 1945 г. и трият и плюят всяко различно мнение . Добре и какво постигнахте, ГЕРБ бие БСП с двойно и вече тройно повече гласове. Това го пиша за да разберат нормалните хора , че от такива сайтове няма нужда .
6
0
 
19
 
! Отговори
плащаш данъци преди 8 години
а кога ще махнете и незаконните постройки ползващи се за жилищни. На мен никой не ми позволява да си построя една къщичка където ми скимне
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в Ямбол , Сливен, Бургас?Всичко незаконно подлежи на ПРЕМАХВАНЕ според ЗУТ! Кметовете се ослушват , а за една ограда на българин пращат фадромите!Братя българи , събудете се!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо само бараки и павилиони?В цялата страна гетата трябва да се сринат! не са нещо повече от нас , българите!Закона трябва да се спазва от всички!
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо само гаражи. А за незаконните къщи защо не се повдига дума?? Отново двойните стандарти в действие. Статията е само дрън-дрън- да се покаже че нещо се прави а всъщност е едно ГОЛЯМО НИЩО. Вие читателите тук ги взимате наистина за канарчета.
2
2
 
9
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Между издадени заповеди и ще се събарят разликата е поне 5 години (т.е. към този момент един мой опит показва това и не съм сигурен, че държавата ще успее да си свърши работата). То са процедурни хватки с това на кого/къде си залепил обявление, след това обжалване в съд цената за събаряне, след това може и във ВАС, с една дума с малко връзки и почти завършил адвокат нищо няма да бъде съборено, защото цялата ни система е направена изрично неработеща и толерастка.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в Дупница, Самоков, Ихтиман...и 70% от България кога ще бутатае незаконното строителство ?