Удължиха "Марица" с още 34 км: Да е жив и здрав Юнкер

Няма да има кадрови промени в кабинета, твърд е Борисов
Обновена: 28 май 2015 17:45 | 28 май 2015 17:41,
64
Удължиха "Марица" с още 34 км: Да е жив и здрав Юнкер
Снимка: Facebook

ЛОТ 2 на магистрала „Марица” от Димитровград до Харманли бе открит официално днес. Премиерът Бойко Борисов преряза лентата и обясни, че тази магистрала е мечта на българина от 70-те години. Общата дължина на новия участък е 34,22 км.

"Да е жив и здрав Жан Клод Юнкер и всички, които ни помагаха, защото всичко е благодарение на европейската солидарност”, каза министър-председателят пи откриването.

Той обясни, че 75% от построеното „са го направили французи, германци и холандци, с техни пари. Това, че всички еврофондове се усвояват от България и с всеки изминал месец се вдигаме на по-горно ниво, е показател за нашето развитие. Думите отлитат, направеното остава. Това ще го ползвате вие", каза още премиерът.

Той припомни, че много от по-възрастните хора са искали тази магистрала още през 1979 г. "Те въздишат по онова време, но сега се случва. Съжалявам, че хората, които живеят в Димитровград и Харманли не могат да видят какво се случва от другата част на страната - Сандански и Благоевград, Шумен и Белокопитово", каза още министър-председателят.

Строителният министър Лиляна Павлова пък изчисли километрите пътища, направени от ГЕРБ. „Управлението на Борисов ще бъде запомнено с 300 км. магистрали и над 1 600 км. рехабилитирани пътища”, каза тя.

Павлова обясни, че строежът на пътища е важно за икономиката и създава нови работни места. Министърът не пропусна да призове и за разумно шофиране по новите пътища.

"Магистралата изкушава за високи скорости, но ограничението е 140 км. Убедена съм, че с новите камери на пътищата ще постигнем безаварийно пътуване. С тази магистрала ще постигнем по-бързо и по-екологично пътуване, но най-важното е да съхраним човешкия живот", каза Павлова.

Павлова съобщи, че предстои завършването и на ЛОТ 1 - от Димитровград до връзката с АМ "Тракия". "Така цялата магистрала, с обща дължина 114 км, ще бъде завършено до месец октомври тази година", допълни още министърът.

След откриването на магистралата премиерът обяви, че е доволен от всички министри и не планира кадрови промени в кабинета. "Не, категорично към момента няма да има кадрови промени в кабинета. Прекрасно работи кабинетът - който може да предложи по-добър вариант, е добре дошъл", заяви Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Поредната магистрала от сгурия и кал дето след една година ще е за ремонт....
45
3
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Бравооо, тази година откриваме 34км от АМ Марица, догодина ги затваряме за ремонт...
44
1
 
3
 
! Отговори
Bobo преди 8 години
a koga ste opravis severozapada Boko?
43
2
 
4
 
! Отговори
! преди 8 години
КРАДЕМ ОТ НАРОДА да дадем медали на себе си! Ха ха!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бедния българин да е жив и здрав ли
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Magistralite mu trabvat na BB da se kradat evropari i za da moge turskute tirove da chporat po natichata ni za Evropa a nie che duhame supata...BB e v poza mnogo parter pred USA i EC..i che napravi vsichko za da ni predade i iztarguva
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
cheta i se pitam koga che stane tova koeto govori Nikolai Chopov..
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da se obzalogim che za 1 mesec pak che lasnat dupki i pak pari za remont..pitam BB kak ima pari za magistrali a horara v Severozapadna Balgaria mizerstvat sled navidnenuata..BB dori nama da ostane v istoriata...
38
3
 
7
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Бухахахах... пари за 30 км асфалт ли е нямало в България, че на Юнкер такава слава се вдига?
37
2
 
3
 
! Отговори
Не ни требват преди 8 години
Веднага да се изорат магистралите и асфалта да се раздроби - да стане по мек , за да минават каруците . Не ни требват магистрали , така сме си добре и при бай Тошо немаше магистрали- затова не ни требват и сега.
36
7
 
10
 
! Отговори
Да е жив и здрав преди 8 години
Да ни е жив и здрав Съселот , че се омете от БГ и магистралите пак започнаха да се строят.
35
8
 
11
 
! Отговори
Ний преди 8 години
Ний асфалт не ядем и не ни интересуват магистралите. Гласувайте за бесепето и депесето и ще получите каруца като бонус, а коня сме го пуснали да пасе у Бруксело.
34
7
 
7
 
! Отговори
Боко Пожарникаря преди 8 години
Веднага портрети на Юнкер във всички училища и учебници, и затвор за всички, които са се осмелили да плюят по другаря Юнкер! Да живее ЕС - ССР!
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За благодарност името на Юнкер трябва да се споменава във всички литургии в храмовете в цялата страна !
32
0
 
9
 
! Отговори
VP преди 8 години
Както казват някои разбирачи , асфалтът е черния хайвер на властта.
31
2
 
21
 
! Отговори
отвратен преди 8 години
"Удължиха "Марица" с още 34 км: Да е жив и здрав Юнкер"Дори Бай Тошо би се изчервил от подобен слугинаж и раболепие, придружени с тържествени възхвали и шпакловане на задните части на "стопанина" на нашата кочинка.
30
1
 
17
 
! Отговори
bgbgggg преди 8 години
Еи ашкулсууун!!!!!! Не си набихте в главите *** че най-голямото влачене и пране на пари е с магистрали и строежи!!!!!! Какво влачене става не е истина.....милиарди милиони и яко пране драги ми смехурко. Това е абсолютната схема за източванер на ЕС ама те ще го изчакат още малко да се набълбука и ако сгафи някъде ще го изплющят, драги ми смехурко. Поздрави
29
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко прави магистрали , напук на тия гдето оставят само кафяви купчинки след себе си.
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Юнкер е банкер и не дава пари даром. Даде заеми за 16 милиарда лева на Борисов и ГЕРБ да харчат, но после Юнкер иска целия народ да ги връща, а не само ГЕРб и Борисов.
27
3
 
19
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Господа не ни надзиравайте за ползите от магистралите. Въпреки ,,европейските" пари строите магистралите с хода на костенурката. Пример вземете от Турция с собствени пари между Истамбул и Измир 700 км ще го зъвършат за 3 години и с мост на Измитския залив. За три години гърците построиха до Игуменица магистрала през планини дето ги нямаме у нас.