Удължиха "Марица" с още 34 км: Да е жив и здрав Юнкер

Няма да има кадрови промени в кабинета, твърд е Борисов
Обновена: 28 май 2015 17:45 | 28 май 2015 17:41,
64
Удължиха "Марица" с още 34 км: Да е жив и здрав Юнкер
Снимка: Facebook

ЛОТ 2 на магистрала „Марица” от Димитровград до Харманли бе открит официално днес. Премиерът Бойко Борисов преряза лентата и обясни, че тази магистрала е мечта на българина от 70-те години. Общата дължина на новия участък е 34,22 км.

"Да е жив и здрав Жан Клод Юнкер и всички, които ни помагаха, защото всичко е благодарение на европейската солидарност”, каза министър-председателят пи откриването.

Той обясни, че 75% от построеното „са го направили французи, германци и холандци, с техни пари. Това, че всички еврофондове се усвояват от България и с всеки изминал месец се вдигаме на по-горно ниво, е показател за нашето развитие. Думите отлитат, направеното остава. Това ще го ползвате вие", каза още премиерът.

Той припомни, че много от по-възрастните хора са искали тази магистрала още през 1979 г. "Те въздишат по онова време, но сега се случва. Съжалявам, че хората, които живеят в Димитровград и Харманли не могат да видят какво се случва от другата част на страната - Сандански и Благоевград, Шумен и Белокопитово", каза още министър-председателят.

Строителният министър Лиляна Павлова пък изчисли километрите пътища, направени от ГЕРБ. „Управлението на Борисов ще бъде запомнено с 300 км. магистрали и над 1 600 км. рехабилитирани пътища”, каза тя.

Павлова обясни, че строежът на пътища е важно за икономиката и създава нови работни места. Министърът не пропусна да призове и за разумно шофиране по новите пътища.

"Магистралата изкушава за високи скорости, но ограничението е 140 км. Убедена съм, че с новите камери на пътищата ще постигнем безаварийно пътуване. С тази магистрала ще постигнем по-бързо и по-екологично пътуване, но най-важното е да съхраним човешкия живот", каза Павлова.

Павлова съобщи, че предстои завършването и на ЛОТ 1 - от Димитровград до връзката с АМ "Тракия". "Така цялата магистрала, с обща дължина 114 км, ще бъде завършено до месец октомври тази година", допълни още министърът.

След откриването на магистралата премиерът обяви, че е доволен от всички министри и не планира кадрови промени в кабинета. "Не, категорично към момента няма да има кадрови промени в кабинета. Прекрасно работи кабинетът - който може да предложи по-добър вариант, е добре дошъл", заяви Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тировете които идват от Дунав мост 2 се увеличиха многократно.Разбиват и това, което е останало от окаяната пътна инфраструктура в северозападна България,но пари за там никога няма!
25
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов е новия фараон на финансовите и строителните пирамиди в ЕС. От строежи и инфраструктура Гърция натрупа 500 милиарда евро дългове и сега се чуди какво да прави тия шосета и как да си върне борча за да не фалира. Испания презастрои морето си и сега събаря хотели и жилищни комплекси и се чуди какво да прави с шосетата и магистралите към тях като няма кой да живее там. Такива строежи трябва да са само с кредити от банките, защото много хора не ползват магистрали но плащат несправедливо на ГЕРБ данък и рекет за тях.
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българската врсия на *** пак почна да размахва ножицата :)
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са ми смешни герберастките ***, които обиждат хората, които не се кланят по пет пъти на ден на Винетуто на комунисти. Ами погледнете се бе, ***. Има ли един в пратия ГЕРБ, който да не е бил самият той комунист, син на комунист, а някои дори и внуци на комунисти.При това не на обикновени комунисти, а на номенклатурчици, ***, навеждачи, а бе с две думи - партийни функционери. Хайде да не изреждам поименно, че няма да ми стигне мястото.
22
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Донякъде разбирам пенсионерите че гласуват за БСП, разбирам и турците че гласуват за ДПС, обаче абсолютно немога да разбера хора с десни убеждения и демократи да гласуавт за този хроничен лъжец, как може хора, които се определят като демократи да гласуват за човек като ББ- бивш комунист и дясна ръка на бай Тошо
21
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Машалла, Асфалт паша, машалла.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 25Да. Точно така . А те са ГЕРБ -най червените
19
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марица е изгодна за Турция и турските и немските тирове. За България е много скъпа и неизгодна, защото ГЕРБ и ЕС източиха БДЖ и не дават пари за нови влакове. Остават и съмненията за политическа корупция в ЕС и ГЕРБ с няколко милиарда за фирми на ГЕРБ и ЕС и купуване на изборите в България.
18
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 км второкласни пътища , наречени магистрали и дори аутобани, строени вече 30 години въобще не е за хвалба ами за здраво разследване
17
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената реформа която трябва да направи Борисов е да забрани другарите *** , както прави техния идол путин .спира им опцията за коментиране и от утре 50 човека остават без работа от Позитано тролчетата на Волен и те да не се радват и те ще последват другарите си от Позитано
16
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко абсурдно изглеждат троловете под тази новина...Инак браво за магистралата.
15
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес Танов каза , че на митниците от както са завишили контрола приходите са нараснали в пъти ...После защо другарите искат да са на власт и защо при тях няма опашки от тирове ....ами няма , защото тировете преминават без проверки стига да се отчетат в партийната каса
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както винаги Асфалтената партия - за асфалта !Обаче иначе се хвалят все едно ще се строят 3400 кмНо пък окрадените пари ще са за толкова
13
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да са живи и здрави работниците, които строят магистралите, при това за заплати от 600-700лв. Да са живи и здрави данъкоплатците, с чиито пари се строят тези магистрали, а не Олигархът Борисов, който само прави с чужда пита помен и имбецилният банкер Юнкер, който много харесва верни пуделчета да джафкат около него и да му се мазнят с повод и без повод.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е добра новина,скоро колоната от тирове и гастербайтери ще освободи трафика.Да се надяваме да е качествена и безаварийно!
11
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешка. Трябваше да откриват по 1км на ден. Да може лентореза с болното его да ги открива. Този пун вече взе да става досаден с перченето и простотията си. Да вземе да свърши нещо полезно - да направи реформи. А не да ми се перчи и разхожда с държавни средства, да усвояват едни пари с приятелски фирми. Корупция, простотия, некъдърност и арогантност - ето това е неговото управление. Бягайте навън, друго не остана. Бивши мутри, милиционери и деца и внуци на партийни величия това могат това правят.
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тамън още една седмица да продължи хаоса на Капитан Андреево и тая магистрала нема да я ползва никой
9
8
 
20
 
! Отговори
гочо преди 8 години
То бива подмазвачество и слагачество.Юнкер ли ни построи магистралата.Който дава той ни заробва.А бяхме горд народ...
8
13
 
10
 
! Отговори
КутеФ преди 8 години
нищо другарипод тази статия , питайте защо няма магистрала до полски тръмбеш , а защо няма до трънпод тази за музея пишете , че картини не ядемпод тази за завода , че ние без пари не работим
7
4
 
16
 
! Отговори
Желев преди 8 години
Аз мисля, че ще го запомним с друго.