Една абитуриентка – една красива, горда българка!

Николая стана "Мис абитуриентка 2015" с тази уникална рокля
31 май 2015 10:32,
124

Абитуриентката Николая от Трявна смая социалните мрежи с уникален фолклорен тоалет. Красивата рокля я направи "Мис абитуриентка 2015" - най-красивата абитуриентка на България.

Тоалетът е сътворен от "Работилница за народни носии" град Трявна. Стилната рокля с интерпретация на фолклорни мотиви от Шопско е съвместна работа на третокурсника от Националната художествена академия в специалност "Мода" Цветомир Петков и майсторката на български народни носии от град Трявна Райна Ганчева. И е ушита само за 48 часа!

Горд до чедото си в тържествената вечер позираше известният й баща Христо Димитров - създател и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" и председател на сдружение "Пазители на българщината".

"За мен не е имало капка колебание да облека такъв тоалет на абитуриентския си бал. Иска ми се да дам пример как нещата могат да се съчетаят така, че красивото в традициите ни да стане част от съвременния празник!" - споделя красивата зрелостничка в социалните мрежи.

А от нас, браво!
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И между колко конкуренти е избрана въпросната Мис. Май между николко. Просто поредния опит на самовлюбеният й баща да се популяризира този случай чрез детето си.Иначе момичето е красиво, роклята е добра, но не мисля че въобще става дума за някакъв конкурс, а просто за реклама.
7
4
 
27
 
! Отговори
Преди няколко дена преди 8 години
Преди няколко дена в мрежата се появи снимка и на едно хубаво момиче с бяла абитуриентска рокля, украсена с български народни шевици. Сигурно тези двете не са единствени, въпросът е какво търсят да заснемат репортерите.Не е зле да се помисли за профилиране на ателиета, които да създават официални тоалети, съдържащи фолклорни мотиви. Много други абитуриентки, пък и не само те, биха прибягнали до услугите на такова ателие.Ако е изискан, такъв тоалет ще може да се ползва и при други случаи.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момичето е хубаво, но бащата ми стои нещо много мазен. Напомня ми за едновремещните мутри.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Става въпрос за роклята и тя е прекрасна!Няма нужда да се копират тоалетите на попфолк "звездите",а да се вземе най-хубавото от българската носия!
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На втората снимка на първата мацка от ляво на дясно искам да й направя близнаци.
3
9
 
10
 
! Отговори
Интересна идея, но . преди 8 години
Интересна идея, но се обезсмисля конкурса. Пак поредните измислици-премислици.Момичето в ляво на снимката е 10 пъти по-красиво от въпросната абутюринетка.
2
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата на това момиче е пълен некадърник, който от много време с всякакви средства се опитва да се натпрапи на народа. Ансамбалът, който води е повече от посредствен, но затова пък го е кръстил с гръмкото име БЪЛГАРЕ. Мисля, че номерът с роклята е пак част от жакия ПР, който опитва да си прави от години насам.
1
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вратите в живота са й отворени вече - ще играе кючеци на шефовете си до скъсване. И гладна няма да остане. Да му мислят обикновените деца.