"Еколози" рекетирали АПИ за пътни отсечки

Те отричат, парите били за мониторинг
Обновена: 4 юни 2015 07:38 | 4 юни 2015 07:38, Веселина Йорданова
10
"Еколози" рекетирали АПИ за пътни отсечки
Лазар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Екологичната организация „Коалиция за устойчиво развитие“ рекетира Агенция „Пътна инфраструктура“. Това заявява в интервю за „Труд“ шефът на агенцията Лазар Лазаров.

„Еколозите“ поискали 200 000 лв. и се заканили в противен случай да обжалват всяка обществена поръчка на ведомството за път или за магистрала.

"В момента видни „еколози“ обжалват връзката, която се опитваме да направим при пловдивското село Плодовитово. На същото място има пътна връзка, свързваща онези, които идват от „Марица“ и искат да пътуват в посока Бургас. Навремето е пропуснато да се направи и връзка с обратната посока на движение. Екоминистерството реши, че няма нужда от ОВОС по простата причина, че ние си имаме пътна връзка и само изграждаме до нея ново платно. Екологичната организация „Коалиция за устойчиво развитие“ на Дончо Иванов обаче обжалва решението на МОСВ с настояване да се прави доклад по ОВОС", обяснява Лазаров.

Председателят на управителния съвет на коалицията Дончо Иванов отрече размера на сумата, но призна, че организацията му прави мониторинг на решения на ведомства, които засягат екологията. И се е случвало да искат самите ведомства да си платят разходите за този мониторинг.

„Трябва да съм луд, за да искам пари от държавен чиновник“, заяви той. И обясни, че коалицията редовно прави мониторинг на решенията на държавни ведомства, а това са разходи, които самите ведомства трябвало да плащат.

„Само че от пътната агенция ни казаха, че ще ни помогнат за мониторинга, ако си изтеглим жалбите. Но нашият мониторинг показва редица нарушения на законодателството, които те правят, за което сме уведомили органите“, каза Иванов.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
DAAA преди 7 години
Ще обясня как действат Зелените крадци:РИОСВ и Басейнова дирекция са задължени по закон ,прокаран от лобистите на ЗЕЛЕНИТЕ ,да побликуват всяко решение по преценка или ОВОС. От там господата си избират това което според тях ще лапнат мангизи ,пишат на имейла или се обаждат за среща ако не им дадеш парите пускат жалба в съда ,но не плащат таксата от 10лв и започват с увещанията ,че те едва ли не са ти били полезни и като си платиш такса спокойствие. Казвам го искаха ми 50х.евро за инвестиция 2ми
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък ще започна да правя мониторинг на градски транспорт, като се появи контрольор ще искам да ми възстанови цената на билета, заради лоша услуга, отделно ще искам и плащане на вредни, разходи за лични предпазни средства, също така за психично разтройство от метрото за дето ме вкарва под земята.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АПИ и сега е пропуснал да направи на две нива пътя от софия за филиповци. защо магистралата не минава на второ ниво???
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия екодружества да се забранят със закон.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНяма смисъл да се мъчиш да строиш.Технологията е просто да мониторингваш, става и полегнал на шезлонг на плажа ...Трябва ти единствено регистрация като НПО и един телефон. Да им казваш какво има да ти покриват като разходи
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Коалицията" редовно им правела мониторинг, а това били разходи, които ведомствата трябвало да им плащат?!!!Да се смееш ли, да ревеш ли!Егати наглостта!Измислили си дейност и им били длъжни да им я платят :))))))))НПО-тата са такива *** в България! От "граждански" ги превърнаха в дембелски задруги на истински ***.