БНР-ейци усетиха "репресия и дискриминация"

Според журналистите радиото е на принципа "разделяй и владей"
8 юни 2015 16:37,
6
БНР-ейци усетиха "репресия и дискриминация"
Снимка: Facebook

Протестиращи в БНР описаха ситуацията в радиото като "усещане за репресия и дискриминация", което се провокира от ръководството. На пресконференция днес в БТА те заявиха, че обмислят да сезират Комисията за защита от дискриминация, както и да поискат проверка от Инспекцията по труда за методологията за изплащане на възнагражденията в радиото.

Протестите в радиото започнаха преди около месец след решение на ръководството да намали хонорарите между 40 и 50 процента за различните радиопрограми. Мярката се налага заради изискването в закона за бюджета за 2015 г. разходите за персонал в обществената медия да бъдат съкратени с 10 процента.

Още по темата

"През разплащанията експлицира отношението към официално и морално подкрепящи протеста. В "Радио София" има колеги, които работят с преференции за сметка на хората, които протестират", заяви Добрина Добрева от радиото.

Според журналиста и водещ в програма "Хоризонт" Лъчезар Цветков тенденцията за противопоставяне е с ясен мотив - принципа "разделяй и владей". Като конкретен пример той посочи Общото събрание на медията през миналия месец.

"То беше театрализирано така сценарно, че една огромна част да бъде настроена срещу хората, които създават рейтинговия продукт в "Хоризонт". Имаше подсвирквания, изказвания, нарекоха ни терористи", каза Цветков.

Ирен Филева от програма "Христо Ботев" коментира, че няма правила, които да удостоверяват, че един и същи труд се заплаща по един и същи начин.

Генералният директор на БНР Радослав Янкулов посочи, че няма нито санкции, нито дискриминация, нито репресии за когото и да било в системата на радиото. На въпрос има ли решение на кризата в медията, той заяви, че криза в радиото няма, а съществуват някои проблеми, които трябва да се решат.

"Решение не може да няма, до него ще се стигне с разум и добра воля", настоя Янкулов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
СС преди 8 години
ЗАКРИВАЙ! Особено онова *** Волгин, той е за затвора за национално предателство!
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БНР се напълни с руски агенти и българомразци като Пьотр Вольгын. Най-добре ще е да закриете БНР защото то стана поделение на радио Москва.
3
6
 
7
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Една шайка алчници всякак си се стреми да разбие БНР.Няма ли смели хора да ги пратят в някоя частна медия,та да ги видим какво пък там ще измислят.Обществото е наясно,какви са техните терзания.Пари и пак пари!!! Другото е опити за заблуда,но свършиха балъците!
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ли го слуша тва радио???? Закривай! Особено щом работещите там са добили "усещане"!
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закривай, тия слуги на Мутрата и глашатаи на ГРОБ.