В Москва учудени, че САЩ изпитват съветско оръжие у нас

Реакцията идва от неназован източник от руското външно министерство
Обновена: 11 юни 2015 14:08 | 11 юни 2015 10:33, Елка Василева
142
В Москва учудени, че САЩ изпитват съветско оръжие у нас
Снимка: архив, Булфото

В Москва са учудени, че американци участват в изпитания на оръжие съветски образец в България, съобщи източник от руското външно министерство, цитиран от РИА Новости.

Още по темата
Американски гражданин загина, а още двама бяха ранени, когато граната за РПГ избухна в събота на полигона в Анево. Пострадаха и двама българи.

„Не можем да не зададем въпроса какви цели са преследвали гражданите на САЩ, които са участвали непосредствено в изпитанията от частна военна компания на територията на България на екземпляри оръжие съветски образец. Навежда на размисли и „значимата липса“ на каквито и да са коментари на американски официални лица в тази връзка“, каза източникът от руското външно министерство, цитиран от руската агенция.

Dnes.bg припомня, че от посолството на САЩ съобщиха вчера, че подизпълнителите на американското правителство, станали жертва на взрив миналата седмица на полигон в България, са работели по военна програма на САЩ за обучение и въоръжаване на умерените бунтовници в Сирия.

В изявление, изпратено до Ройтерс, американското посолство в София казва, че подизпълнителите са служители на базираната в САЩ фирма Purple Shovel, спечелила договор с Командването на въоръжените сили на САЩ за специални операции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: оръжиеСАЩРусияАнево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Българин Някога като продавахме оръжие на *** като Саддам, Кадафи, аятоласите в Иран, ООП - да не беше по различно. Парите не миришат, отговорността носи този който използва оръжие, а не този които го продава
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва беше още по учудена когато руско оръжие се изпитваше срещу руската армия в Афганистан 1979-1989.. и много по учудена когато танк Т-90 (все още не приет в руската армия) се оказа на фронта в Чеченя срещу руската армия..
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ot 2003 godina ne sa spirali da iznasiat orajie i to sas samoleti ,lubimite balgarski prodajnici....prestapnici...
96
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
С оръжие не се вършат добри дела!Продажбата на Бг оръжия в тези конфликтни зони като Сирия,Ирак,Либия и Йемен явно е факт!!!Отново черния пазар процъфтява с нечия благословия от високо ниво в Бг,това са кървави пари с които могат само абсолютно безскрупулни хора да опозоряват и без това опетненото отвсякъде име на България.
95
5
 
1
 
! Отговори
хи хи преди 8 години
масква да се хапе за ***, ако иска...какво става в България не е тяхна работа
94
0
 
2
 
! Отговори
крачун преди 8 години
Тук има много смешници!
93
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки че знам, че тука е пълно с платени русофилски *** все пак ще си кажа мнението, пък вие ми цъкайте минуси колкото искате. Не САЩ създаде конфликта в Украйна. Не САЩ окупира Донецка и Луганска област. Не САЩ анексира Крим. Не САЩ подпомага активно сепаратистите. Защото няма ли ги сепаратистите, няма да има и война. Украйна избра пътя на ЕС, не може Русия да решава дали Украйна да е в ЕС или не. Украйна е суверенна държава и Русия няма право да й се меси по никакъв начин!
92
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не знаех че терористите от ид вече се наричат умерени бунтовници , тая новина направо ми скри топката от всякъде
91
4
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Надигай се народе ,до кога ще търпиш американската предателска хунта носеща срам и позор на България!
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По американската система за "терорист-контратерорист", ние сме държава подпомагаща тероризма, примерно като ИРАН! Ведната да ни се постави ембарго!
89
2
 
21
 
! Отговори
муспи преди 8 години
България е колония на евреите. Оръжието е произведено в България и дошли евреи да го оценят за продажба сякаш е тяхно, на сирийски бунтовници че и умерени - демек хуманно. Въоръжаването на всички армии и насъскването им една срещу друга от като свят светува е от евреите. Всичко това го знаем от личен опит, така че е възможно да е атентат. Полека лека се събуждаме.
88
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България има интерес от смяна на проруския режим в Сирия, затова.
87
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, путлеристите, искахте да развиваме оръжеен бизнес?Сега какво не ви харесва?
86
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До истината 117Да беше друг хостинг сайт. След малко ровене се докопах до никому неизвестен сайт на руски език за икономически анализи без дори името на редактора да е казано ... само е-майл за връзка.Нямам думи за източниците ти.
85
1
 
0
 
! Отговори
истината преди 8 години
В livejiurmal само е препечатана статията, лесно можеш да видиш къде е публикуван оригинала. В статията е цитирано и от кой е направено проучването.
84
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До истината 112Леле Истина колко си лековерен ама нямам думи. ЛаифЖурнал е хостинг компания. Аз мога да се регистрирам там за еди колкоси долара на година и да постна каквото си поискам стига да не нарушава правилата на Хостинга.Та значи там се е регистрирал чиляк Х и е постнал тази статия.Очаквах да дадеш данни от някоя голяма рейтингова агенция или от някой държавен сайт. Но не даваш информация от личния блог или сайт на неизвестен никому човек. ЕВАЛА.
83
1
 
8
 
! Отговори
БУРИСОВИЧ преди 8 години
Прави добро да намериш зло.С приятели като българите,врагове не ти трябват.
82
0
 
9
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Войните се водят с оръжия. А кой най много продава и в кавички подарява такова. Точно така , това е САЖД ;))
81
3
 
2
 
! Отговори
истината преди 8 години
Гугъл - "Уровень жизни наделения России и стран мира в 2015 году"Руски сайт bs-ruУбийства на глава от населението и християнство - Уикипедия
80
1
 
5
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Те не го изпитват ,а го КУПУВАТ!