Рунд I: Бъчварова и полицаите не се разбраха за пенсиите

Може да се стигне и до искане на оставката на министъра
12 юни 2015 18:41,
70
Рунд I: Бъчварова и полицаите не се разбраха за пенсиите
Снимка: архив БТА

Преговорите между полицейския синдикат и вътрешния министър Румяна Бъчварова за пенсионната реформа в сектора завършиха с неуспех. Това стана ясно от думите на председателя на Синдикалната Федерация на служителите на МВР Валентин Попов след разговорите с МВР-шефката.

Още по темата

Полицаите започват днес десетдневен маратон от протести в знак на несъгласие с планираното въвеждане на пенсионна възраст в МВР и министерство на отбраната.

По-рано днес вътрешният министър даде да се разбере, че приема исканията на синдикатите  за невъзможни за осъществяване. Тя заподозря, че готвените протести имат за цел да атакуват новото ръководство.

Социалният министър Ивайло Калфин също обяви, че няма да отстъпи от искането си за възраст за пенсиониране на полицаите.

"Останахме на коренно различно виждане за това що е то социален диалог и има ли почва у нас. Разбирайте не се разбрахме", обясни Попов след разговорите с Бъчварова.  Той не изключи една от следващите стъпки на протестиращите да бъде искане на оставката на МВР-шефа.

Попов обясни, че основното разногласие с Бъчварова е за това какво включва социалният диалог и от какво би следвало да се интересуват синдикатите.

"Питайте Бъчварова, кой стои зад нас", отвърна  синдикалистът на въпроса за обвинението на министъра, че някой дирижира протестите. Попов припомни, че синдикатът е организирал протести при всички правителства.

След преговорите вътрешният министър обясни, че синдикатите нямали конкретни въпроси към нея, а поставили по-скоро "някакви теми" за разговор. Бъчварова допълни, че от страна на ръководството на МВР съвсем честно и открито са информирали протестиращите за етапите, до които са стигнали, в търсене на разрешение на проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Ради преди 8 години
Като не са доволни,да напускат системата,да си търсят работа която ги устройва и която харесват.
51
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 8 години
никога не поддържайте хрантутниците на системата...най-простите и най-некъдърните!
50
0
 
0
 
! Отговори
кристина преди 8 години
редом с полицаите на стачка и все министри и министерства ще им се изпарят тподозренията относно каквото и да било..пък може и и реалността да им светне, знае ли се ??? :D армията българска не мож' срази Българите в битка с 5 танка и три хеликоптера..
49
1
 
2
 
! Отговори
кристина преди 8 години
хайде народе, време е и ние да застанем редом с полицаите и да защитим исканията си за по големи заплати, работа, за по- голяма сигурност, за по-чиста държава, за.. всички несправедливости и геноцид извършвани над нас гражданите.. И ако някой ни заподозре и обвнини в нещо си и не се опитва да намерим решение, то най- добре да си подава оставката и да си отива на село.. на Българите не са им нужни партии, нито толкова много министерства..достатъчно са десетина човека патриоти непродажници
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова казва, че обемът на работа е намалял и че започват съкращения и от минутата всички са се покрили. Бас?
47
2
 
5
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 8 години
Да ги пенсионират веднага щом стажът в полицията им стане повече от 5 години. Че иначе такива връзки завързват с подземния свят, че после тежко и горко на народа, който уж пазят.Това е най-доброто решение за България - полицаите да се пенсионират на 30 години. Няма смисъл да ги чакаме да станат на 40 - за това време те ще са извършили ужасни поразии.Пенсия щом навършат 30 години и край. Аааа, и да - да се махнат тези 20 брутни заплати при пенсиониране.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I kakvi privilegii imat a..i tova ne znaech ama izlivach zloba..ako policiata spre ravota samo za 24 chasa..
45
0
 
2
 
! Отговори
Do 59 преди 8 години
I kakvo tochno nosich ti..a kato ti se nalogi policiata i teb te nosi nali..zloben si..policaite sa hora kato nas..znaech li che te ne rabotat 8 chasa.a znaech li kolko im plachat za tova..ministarkata im slogi 0.10 st chas na razpologenie.po rano osigurovkite im sa se plachali na regionalno nivo..posle vsichkite pari sa se sabrali v Sofia. Tova spored teb sluchaino li e?
44
0
 
2
 
! Отговори
ьц преди 8 години
До АнонименНормално е да го махне. У нас свестните считат за луди. Освен това образованието и кариерата му отговаряха на ресора му, а това при Бойко не се толерира. Ако беше министър на земеделието можеше да си кара дълго.
43
0
 
9
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Тази нещастна женица в какъв филм се е вкарала. Наистина ли си вярва, че е министър на вътрешните работи, и че ръководи това министерство. Няма ли близки хора, да й кажат да се маха оттам. Жалка картинка е всеки опит да взима отношение по непонятни за нея ситуации. Всеки в тази страна знае, че не тя взима решенията, а е жалка пионка в ръцете на Б.Б.
42
0
 
3
 
! Отговори
Do 52 преди 8 години
Ami tochno gerbadgiite sa nai golemite komunisti..kogo lagech
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ta kaza che motivite za protesta bili drugi..edva li ne polucaite che svalat nakoi..tochno protestna mrega s parite na BB svali Orecharski i posle vze 16 ml
40
4
 
3
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ преди 8 години
В тази Държава , трябва да има реформи по западен тертип , за да има прогрес.Ако всеки път се защитават и пробутват старите соц-схеми и дъртите соц-кадри --НЯМА ДА Я ДОКАРАМЕ ДО НИКЪДЕ!ТРЯБВА РЕШИТЕЛНО ДА СКЪСАМЕ СЪС СТАРИТЕ СОЦ-РЕФЛЕКСИ В УПРАВЛЕНИЕТО!НА ГЕРБ ИМ ТРЯБВА РЕШИТЕЛНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
39
0
 
2
 
! Отговори
Do 48 преди 8 години
Pokazvach izkluchitelna osvedomenost..citirai gi i po imenno.za takiva otvirkovci kato tebe..da spre policiata rabota samo za 24 chasa..togava kakvo che govorich
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешка е да се слагат начело на силови министерства политически фигури, които нямат понятие от спецификата на работата. Там където се намесят политиците всичко се вмирисва. Примерите са много.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е мутрата да се намеси
36
0
 
6
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
Ако ръководството на МВР начело с госпожа Бъчварова отиде на договорка и се съгласи със искането на синдикатите това ще е победа за престъпниците.Към момента в структурите на МВР има няколко стотин души с над 55 години въздраст и с над 27-30 и повече години осигурителен стаж но като им се вижда т 52 год тежко защо досега не са мръднали това да ги запита МВР.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne samo che ne tarpi..goni gi..BB iska i s policiata da stane taka kato s armiata..da a nama..vmesto da pluete zachitete gi
34
0
 
2
 
! Отговори
Do 43 преди 8 години
Za tova e slogena..zachoto ne razbira. Zabravili ste che ta praveche sovalkite za da ima pravitelstvo BB2
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
41 ne go reformirat..unichogavat go..ama che se izkefa ako policaite sprat rabota samo za 24 chasa..che se molite da doide policaa