Борис Гуджунов почина тази нощ

Легендарният български изпълнител си отиде на 73 години
Обновена: 14 юни 2015 11:23 | 14 юни 2015 10:13, Камелия Цветанова
75
Борис Гуджунов почина тази нощ
Снимка: Булфото, архив

Легендарният български изпълнител Борис Гуджунов почина тази нощ, съобщиха bTV като се позова на негови близки.

В края на миналия месец той навърши 73 години и посрещна рождения си ден в болница в тежко състояние.

Смъртта му е настъпила тази нощ в реанимацията на Трета градска болница в София.

Борис Гуджунов е един от най-популярните естрадни изпълнители в България.

Завършва ВИТИЗ "Кръстю Сарафов" и едновременно Школата за естрадни изпълнители при Българското национално радио.

За кратък период от време е солист на Сребърните гривни.

По-късно е солист на оркестър "София". Прави гастроли в Русия, Полша, Сърбия, Турция, Германия, Италия, Куба, Алжир и Япония. Пише и текстовете на някои свои песни.

Той е един от малцината, които остават живи в самолетната катастрофа на 21 декември 1971, при която загива Паша Христова.

За дълъг период от време след това изчезва от сцената.

През 90-те години той, Борислав Грънчаров и Боян Иванов създават триото "Бо Бо Бо". През 1998 г. получава Голямата награда "Златният Орфей" за цялостното си творчество. Работи съвместно с композиторите Зорница Попова, Морис Аладжем, Вили Казасян, Найден Андреев и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
boza преди 8 години
Ne znam za vas , za men toy beshe mojata mladost ! Mir na praha mu .
56
4
 
3
 
! Отговори
Do 65 преди 8 години
Drebna ducha si ti s promit mozak chom namach moral..avno si chslgadgia...vnimavai kakvo si pogelavach.nai mnogo salzi sa prolati za sbadnati mechti..ako vaobche che razberech kakvo pisah
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука некъв меломан се пени, *** да му кажа, че хич не ме е еня кой е Елвис Пресли, Бийтълс или пък Том Джоунс. Тези хора са просто инструменти в нечии ръце за промивка на мозъците на масите. И без тях човечеството би си живяло живота. Но обикновените хора са тези, които съзидават - пътища, проходи, язовири, жп линии, стават учители - с две думи: градят обществото.И защо обикновените хора да се чувстват виновни, че някой творец умрял с 220 лв пенсия? Да не би те да вземат повече?
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mir na duchata mu...a upravnicite...placha se vseki grah..a vachiat e troen...vseki poluchava tova koeto e prichinil..ai da vi e chestito
53
3
 
2
 
! Отговори
? преди 8 години
А дали знаят младите кой беше? На Азис пъпка да му излезе ще е по флаш новина днес.
52
2
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Годжунов - оцелявал с 220 лв на месец. "Дискриминиран ром", способен само да пълни тоалетните и да раздава правосъдие с брадва - няколко пъти повече. Ашколсун на такава държава, бляскаво бъдеще я чака!!!
51
1
 
5
 
! Отговори
Детски спомен преди 8 години
Лека нощ, чичо Бон-Бон :'-(
50
2
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 8 години
Моите родители са ми дали много и са ме научили да не се оплаквам от нищо, въпреки че взимаха ниски пенсии също не хленчеха както "елита".Помагах им до последният им ден и час и ги изпратих както трябва и както им се полагаше.Прочела съм доста книги за моите години и в момента чета. Имам висше образование и не се оплаквам защото имам 31 години трудов стаж и съм на 52 години и според заплатата и осигуровките след време ще си взема доста добра пенсия.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 56Ако Елвис Пресли си беше останал един обикновен шофьор на камион, щеше ли сега да знаеш името му? И светът щеше ли да знае за "кралят на рока" Елвис Пресли? Можеш ли да ми изброиш 4 имена на американски или английски шофьори? А имената на момчетата от Бийтълз? На Ливърпулската четворка? Има ли някой в Европа и по света който не е слушал нищо за тях.Обаче англосаксонците си ценят хората приживе и им отдават почести (като титлата сър на Том Джонс), а българите са много зле.
48
2
 
24
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Бог да го прости.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вежди, какво чакаш! Оставка незабавно, поне за да не анатемосат преживе.
46
3
 
14
 
! Отговори
наглост и парвенющин преди 8 години
До Анонимен 47Напротив! Никой няма да си спомня за теб. А музикантите и хората на изкуството всеки ги помни. Един Моцарт, един Бетовен, един Джузепе Верди или Вагнер светът ще ги помни и след два-три века. Неадекватно поведение и наглост е да се сравняваш и равняваш по великите личности и таланти. Никой не помни имената на американските и английски трактористи, сметосъбирачи и миньори. Освен на един бивш миньор получил от кралица Елизабет титлата "сър" за песните си. Това е Том Джонс.
45
4
 
17
 
! Отговори
меломан преди 8 години
До ГериВ западните държави поп и рокзвездите са милионери. Само тук в дивата България броят стотинките и хапките на своите певци и хора на изкуството. Позор за теб! Заради ниската ти култура. Родителите ти на нищо ли не те научиха? А впрочем колко книги прочете този месец?
44
5
 
7
 
! Отговори
меломан преди 8 години
До ГериХах, все едно да питаш, с какво един Елвис Пресли или Джон Ленън е повече от един тракторист, миньор или дори лекар! МНОГО МОЛЯ ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА!!! Нашата българска трагедия е в това, че никой не си знае мястото и опитва да се равнява по великите личности и творци. Някой в Америка и Британия пита ли с какво са повече от един обикновен миньор, тракторист и шофьор на боклукчийски камион Елвис Пресли, Франк Синатра, сър Том Джонс уи Ленън?Безпардонна, нагла байганьовщина има тук
43
2
 
26
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
НЕКА ПОЧИВА В МИР И ПРОСТИ НА ТЕЗИ, КОИТО ГО ЗАБРАВИХА.
42
3
 
22
 
! Отговори
X преди 8 години
Човекът починал, близките не искам и да си помислям как се чувстват, вие сте се хванали за пенсии и осигуровки, казал, че има ниска пенсия. Просто е имал ефир, за да го каже. Лека му пръст и съболезнования на близките.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако писмеността е нужна за държавност, културата гради народа и, колективната му идентичност,поне така е в нормално време, в сегашното, с гръб напред поело към кучешката ера, ни култура ни е нужда, ни песни, само лай
40
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 45да ти кажа и аз ходя на концерти и театър, ала да напишеш, че един тракторист не дава нищо, само говори колко си заблуден.След 1 година никой няма да си спомня за Б. Г. и неговите песни, но това, което са построили обикновените хора или това, което правят трактористите е част от ежедневието на всеки човек. И трактористът, и певецът са хора и граждани. Като такива имат еднакви задължения към държавата.
39
17
 
5
 
! Отговори
Гери преди 8 години
Аз съм за 35, защото ние също даваме за РБългария, плащаме си осигуровки, данъци и др. Цял живот на гърба на народа и после ред сълзи, ред сополи............Какво ти творчество? Ние също сме творци имаме деца,внуци.
38
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35Това че номер 35 не прави разлика между певец и тракторист ме подтикна да напиша два три реда тук:Една нация остава диря в историята с културата си. За съжаление уважаеми номер 35, трактористите и други работници нищо не придават към нея! Един певец със сигурност е нещо повече от един тракторист и миньор. Това го твърдя защото съм ходил на концерти и театър, също така управлявам отлично трактор и мога да видя разликата. Жалко за хората, които не намират разлика..