Калфин разбирал протестиращите в МВР

Исканията им не били свързани само с пенсиите
Обновена: 14 юни 2015 18:41 | 14 юни 2015 18:39, Веселина Йорданова
34
Калфин разбирал протестиращите в МВР
Ивайло Калфин. Снимка: архив, БулФото

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин заяви, че проявява разбиране към протеста на служителите в МВР.

Още по темата
Той посочи, че те са поставили в своите искания доста неща, които не са свързани само с пенсионната реформа. „В целия пакет, който се предлага на служителите в сектор „Сигурност”, са приети почти всички техни предложения. Те не са изненадани от предложенията, водим диалог в продължение на няколко месеца”, посочи вицепремиерът като допълни, че разликите са свързани с възрастта за пенсиониране.

Недоволни служители от сектор "Сигурност" издигнаха днес сутринта шатра до паметника на Цар Освободител пред сградата на Народното събрание.

Протестът е срещу готвените промени в Кодекса за социално осигуряване, отнасящи се до плавно повишаване на възрастта за пенсиониране, срещу надхвърлянето на норматива за извънреден труд, командировките на българско-турската граница и структурни промени в МВР.

"От пенсиониралите се миналата година около 2500 души в МВР, под 50 години са се пенсионирали под една трета, при положение, че имат това право. Голямата част от служителите на МВР са се пенсионирали на възраст между 52 и 53 години. средната възраст е 52 години и 8 месеца. Теоретично те могат да се пенсионират от 45 години, искат се 27 години стаж, 18 г. - в съответния сектор”, обясни Калфин, цитиран от „Фокус“.

По думите му получаването на право за пенсия не води до неговото използване.

"Същото е и в Министерството на отбраната. Те биха предпочели да работят, ако има достатъчно добри условия”, допълни той, като посочи, че един млад пенсионер на 45 години работи като охрана или нещо друго.

Според него въвеждането на възраст отразява възрастта, на която в силовите ведомства се пенсионират в момента.

Калфин коментира още, че неизплащането на заплати в момента е един от най-често срещаните проблеми, които установява Главната инспекция по труда.

"Това, което правим, е да се засилят проверките, особени в тези сезонни професии, каквото е строителството примерно, където освен плащането на заплати са важни и условията на труд”, каза още вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: МВРИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не пробва калфата да покрие физическият норматив в мвр, а именно 40 лицеви, 40 коремни, скок от място мин. 210см, 800м бягане за 3 мин. и всичко това трябва да го може човек на 55 г.
17
0
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Калфин не разбира нищо. Той разбира социалната политика на племето апахи (примерно) в книгата за Винету...
16
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Mnogo si e prav Kalfata ama ne im se iska na nqkoi xora ot MVR da go razberat,6toto naistina v sistemata ima mnogo xora na 52 na 53 i pove4e godini ama ne im se pensionira vapreki 4e v momenta imat tova pravo ama to si e blagodat da si sedi6 na xladni4ko lqtoto i na topli4ko zimata v dejyrnata i zaradi takiva xora stradat mom4etata koito rabotqt na teren i 24 4asa v denono6tieto v pek i styd sa na ylicata.Za tova koito iska panna pensiq na ylicata a do klimatika do 75 daje nikakvi 55.
15
1
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Ами като разбираш протестиращите подай оставка.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Калфин разбирал протестиращите в МВР"...Това е неговото мнение!А мнението на народа е, че и тях не ги разбира! Аман от партийни номенклатурни клатичленове! ***,по-***,най-***-политик!Има ли поне един от участвалите в управлението на държавата ни през последните 25 години, който поне малко да е за "правилен " пример?Правилният отговор е -ИМА!Не си спомням името му,но ТОЙ огласи ТАЙНАТА на властващите в БГ "демократи":"Да ви пикая на държавата,на която аз съм й министър!"
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne policiata tochi budgeta..da ti kaga che policaite si kupuvat hartiata i PS na koito pichat....zdravnata kasa- novi koli si kupuva...NC remont si napravi..prosto na nakoi mu e udobno policiata da e vinovna.i kva reforma kvi 5 lv..tezi otgore ne iskat reformi .haresvat si statukvoto..imitirat deinost zaradi evrogeiskia sauz..budgeta na MVR e odrazan..zatova digat i vazrastta..ne mogat da im platat
12
2
 
6
 
! Отговори
тт преди 8 години
Калфин кво разбираш..на челото ти пише че нямаш представа от нормалните житейски неща...не знаеш каква е цената на хляба, на сиренето..не знаеш какво е АГУ..не знаеш как изглеждат буболечките които ядат листата на картофите..не знаеш какво е да си плащаш тонер касетата на принтера, защото мвр няма пари, тук не говоря за купуване на листи, тиксо, кламери, папки и какво ли не ...нищо не знаеш калфин, нищоо, стани първо калфа на някой майстор , научи елеметарните неща от живота.
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицаите искат оставката на Румяна Бъчварова и със право.Не може човек,който не е учил и не е служил в системата на сигурността да управлява такъв ресор.Тя няма понятие от това.Каква файдата от това,че майори,полковници и т.н.да се стараят да се издигат в службата,като никога няма да имат късмета да станат министри.От години се назначават на министерски постове хора,които нямат нищо общо с ръководеното министерство.Затова Бъчварова вън да си гледа социологията за която е учила а генерали със ст
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ченгенцата освен да магерят статистиката, за да излезе че има полза от тях и да покажат , че вършат нещо смислено, друго не правят. Разтуряй пълчищата нищоправещи пиявици на държавна хранилка . Сложете млади хора необременени от кияците и с нови хора и на чисто.
9
4
 
6
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 8 години
Аз пък не мога да го разбера ,като говори ,че при 1500 лв .осигуровки ще вземаме 800лв пенсия.Абе оланколу кого в БГ осигигуряват на 1500 лв,,,,,
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ПРИ БАЙ ТОШО НЯМАШЕ ТАКАВА ЦЕДКА КАКВАТО ВИЕ ПРИЛАГАТЕ НА КОМЕНТАРИТЕ НИ, БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА МИ
7
3
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ преди 8 години
На ви ГЕРБ,трябваше сега всичките партии в парламента да не са на власт!Но и това ще стане,всички започват да негодуват!
6
2
 
5
 
! Отговори
До 13 Harizanov преди 8 години
Чудя се дали има по-глупав човек на планетата от тебе! Какво евро през 1990-та? Та то е създадено през 1999-та!Това, което си написал е като оня виц, дето един продавал антична монета с надпис "956 година пр. н. е."А бе, заключението ми е, че май няма по-глупав човек на планетата от тебе!
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нужда да ги разбира - намалете им пенциите и ще работят доде шават!
4
3
 
9
 
! Отговори
Жорко преди 8 години
Който закача министрите на Бойко Борисов, Бойко Борисов ще го набие, защото е много силен каратист!
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да п редстсвят отчет на разкрити и предадени на съд битови престъпници,крадци и мародери за последните двадесет години, защото от такъв периодполицията бездейства никакви привилегии ибонуси за полицията, да усетят откъде с...ре гладния ,за да се научат да работят и да си плащат всичкиосигуровки.Колкото повече им гласувамепривилегии толкова повече ще искат и ще мързелуват.Научил се поп на печен боб,свъшил боба отучил се попа!!!!!!!!!!
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфата винаги ще си остане чирак и никога няма да стане майстор. То му е заложено от Съдбата още в името, като се е родил.А тоя освен всичко друго е мазник, кариерист и предател.За шепа миризливи банкноти е готов да прокара антибългарската политика на Кратун.
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин е предател на народа и слуга на Мутрата - иска да накара хората да работят до гроб.