Утре още по-топло, живакът скача до 37 градуса

От вторник започва захлаждане
2
Утре още по-топло, живакът скача до 37 градуса
Снимка: БТА

През следващото денонощие ще е с временни увеличения на облачността, а през деня със силната термична конвекция на изолирани места е по-вероятно да прегърми, на места и краткотрайно ще превали. Вятърът ще е предимно слаб, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Ще е още по-горещо, максималните температури /с изключение на Черноморското крайбрежие/ ще са над 30°, достигайки на места до 37°.

По Черноморието ще е слънчево и топло. Вятърът след обяд ще стане до умерен от югоизток. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода ще е 22°-24°. Вълнението ще е около 2 бала, след обяд по южното крайбрежие до 3. В планините ще е топло. По билата ще духа умерен западен вятър.

Ще има временно увеличение на облачността, по-вероятно е да прегърми, на места и краткотрайно ще превали. Дневна температура на 1200 м.н.в около 26°, на 2000 около 19°.

Във вторник атмосферата над страната ще се лабилизира. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи и гръмотевични бури, в отделни райони с градушки.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите все още ще са високи, но ще започне захлаждане. В сряда и четвъртък също ще има валежи, временно интензивни, на места с гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от североизток и понижението на температурите ще продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сачовете ще се вмиришат.