Божидар Димитров: Нужни са цигани-полицаи!

Според професора можем да вземем пример от САЩ
15 юни 2015 17:00,
166
Божидар Димитров: Нужни са цигани-полицаи!
Снимка: Булфото, ахрив

"Цигани-полицаи могат да се справят с циганската престъпност", каза в интервю за "Фокус" историкът проф. Божидар Димитров.

По думите му можем да вземем пример от САЩ, където властите са се справили с безредиците в кварталите Харлем и Бронкс.

"Тези квартали са населени главно с черни и негърските банди ги бяха завладели. Полицията дори не смееше да припари там", припомни проф. Димитров. "Американците подсилиха полицейските участъци там и приеха в тях негри. Те започнаха безмилостна борба с бандите чрез местните жители и това имаше пълен успех", добави той.

Според него нещо подобно трябва да стане и в България. "Цигани-полицаи има да речем в Ихтиман. Те доста добре се справят с престъпността в този град, който е наполовина населен с роми. От там не идват тревожни съобщения. Такива идват от места, където държавата я няма", каза още проф. Димитров.

Още по темата

Той заяви, че специално с циганските малцинства са допуснати редица грешки през последните 25 години, но основната е свързана с образованието им. "Грешка е, че с повече суровост държавата не наложи задължителното средно образование, както беше при комунизма. Това може да се постигне много лесно, без насилствени методи, просто със спиране на детските надбавки на тези, които не пращат децата си на училище", посочи проф. Димитров.

По думите му липсата на образование пречи и на възможностите за работа на циганите. "Общ проблем за страната е и купуването на ромските гласове. Знаейки, че са ценни като човешки материал и имат гласове за продаване, циганите се държат нагло", коментира проф. Димитров.

Според него въвеждането на образователен ценз би решило проблема с образованието на циганите, което е ключов момент в справянето с циганската престъпност.

"При днешната система гласът на един академик или на един професор е равен по тежест на този на един необразован циганин, който се препитава от събиране на пластмасови бутилки. Ако се въведе образователен ценз и задължително гласуване, то тогава няма как циганските гласове да тежат толкова много", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
10
 
! Отговори
КРИСКО преди 8 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ , КОГАТО ПАДНАХ ПАРИТЕ ЗА ПАРТИИ И ЗА СУБСИДИИИ..И ЗАНЕКА ДА ОПРАВИМ ЗАКОНА ЗА СУБНСИИДИИТЕ НА ПАРТИИТЕ ПЪВО...А НЕ ДА ВИ ЛЕГИТИМИРАМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.ТОВА Е НОМЕР ДА СЕ БЕТОНИРАТ ПАРТИИТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ---И ДА ВЗИМАТ БЕЗЧЕТНО ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА.ЗАРАДИ ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ...ЗАТОВА ПАРИЧНИЯ ФОНД И И ОНЯ СИМЕОНОВ САМО ЛАЯТ..ЗА ПАРИ ПАК.
4
6
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Божидарчо, и ти ли си на оная хранилка на която са и ония *** от БХК?Не вярвах, че толкова ниско можеш да паднеш.
3
4
 
12
 
! Отговори
Az преди 8 години
Най-накрая се разкри мистерията - досега подозираха Божо !
2
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А може и вълци за овчарски кучета да назначим......
1
4
 
18
 
! Отговори
благо алаха преди 8 години
БОЖО, СТАНИ ТИ...ТИ ВЛИЗАШ В РАМКАТА.МОЖЕШ ЛИ ДА ГОНИШ. ОБАЧЕ ЗА ПОЛИЦАИ.