Зеленогорски: Проблемът в "Орландовци" не е етнически!

Ангел Найденов контра: Ромите злоупотребяват с правата си
15 юни 2015 20:45,
64
Зеленогорски: Проблемът в "Орландовци" не е етнически!
Снимка: Булфото

Според Реформаторския блок конфликтът в "Орландовци" не е етнически, а е на битова и криминална основа. Така коментира днес в Плевен възникналото напрежение в столичния квартал Найден Зеленогорски - съпредседател на парламентарната група на РБ.

По думите му РБ подкрепя напълно действията на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Силно се надявам, че няма политически сили, които да поискат да се възползват от конфликта и да го разпалват, заяви Зеленогорски, предаде БТА.

Действията на МВР трябва да бъдат предимно като превенция, а не когато възникне проблем да го решават, смята Зеленогорски. В МВР е същото като в сферата на здравеопазването, където акцентът трябва да бъде поставен при профилактиката, допълни той.

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Ангел Найденов пък изрази противоположна позиция за конфликта в "Орландовци".

Усещането ми е, че конфликтът в "Орландовци" е етнически и е продукт на изчерпване на търпението, коментира той.

Според него конфликтът е изблик на гняв заради злоупотребата с права от страна на ромите. Той смята, че конфликтът е и заради безсилието на държавата да се справи с дълго трупаните проблеми. Найденов е на мнение, че политическата отговорност за случилото се носи от ръководството на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
63
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
някои може ли да каже освен с известните на всички "права" ,какви са им задълженията на ромите??????????????
7
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой се пазари за повече пари за ромските гласове за изборите!Е затова е цялата работа!Богатите крадли от мола не са само в онова градче!Защо чак сега ги дават по телевизията а?!Защото идват избори и някой иска повече пари!!!!
6
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе някой ни пали чергата докато прави нещо друго!Е това е истината!А целта се сетете сами!
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дрън дрън определено не е кулинарен,а етнически.
4
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив, етнически е и пряко засяга културните особености на един етнос.
3
0
 
61
 
! Отговори
Ромите тълкуват преди 8 години
думата "права" като "привилегии". Те си въобразяват, че тяхната етническа принадлежност им гарантира някакви предимства, в сравнение с хората от останалите етноси. Въобразяват си, че щом като имат права, значи нямат отговорности и все някой им е длъжен.Тоест, имаме работа с лумпенско разбиране на понятието "права".Изводът е, че проблемът е от социологическо естество, но е етнизиран - хора от определен етнос са се декласирали сами, тъй като тяхната ценностна система е много различна от нашата.
2
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българоида не е сподобен да управлява държава факт не до изучени роми днес са официялен проглем
1
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За първи път да се съглася с Найденов. Но политическата вина носи не МВР, а всички управлявали от "демокрацията" насам, вкл. и БСП. Всички партии, които са били досега управляващи се грижеха за този електорат.