Зеленогорски: Проблемът в "Орландовци" не е етнически!

Ангел Найденов контра: Ромите злоупотребяват с правата си
15 юни 2015 20:45,
64
Зеленогорски: Проблемът в "Орландовци" не е етнически!
Снимка: Булфото

Според Реформаторския блок конфликтът в "Орландовци" не е етнически, а е на битова и криминална основа. Така коментира днес в Плевен възникналото напрежение в столичния квартал Найден Зеленогорски - съпредседател на парламентарната група на РБ.

По думите му РБ подкрепя напълно действията на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Силно се надявам, че няма политически сили, които да поискат да се възползват от конфликта и да го разпалват, заяви Зеленогорски, предаде БТА.

Действията на МВР трябва да бъдат предимно като превенция, а не когато възникне проблем да го решават, смята Зеленогорски. В МВР е същото като в сферата на здравеопазването, където акцентът трябва да бъде поставен при профилактиката, допълни той.

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Ангел Найденов пък изрази противоположна позиция за конфликта в "Орландовци".

Усещането ми е, че конфликтът в "Орландовци" е етнически и е продукт на изчерпване на търпението, коментира той.

Според него конфликтът е изблик на гняв заради злоупотребата с права от страна на ромите. Той смята, че конфликтът е и заради безсилието на държавата да се справи с дълго трупаните проблеми. Найденов е на мнение, че политическата отговорност за случилото се носи от ръководството на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
18
 
! Отговори
Ало преди 8 години
Ей, Зеленогорски! Кво говориш бе, кво направи ти с ромите в Плевен! Защитавай я, но ще стигне и до твоята глава, ако не се опомни политическата *** ще има линч и бунове, всяка минута ще ви е като в нощта на белия рейс, ще се криете като мишки!
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как всички са наясно какви са проблемите, само управляващите не. Явно наистина трябва да се смени системата, а не с някъкъв конгрес на БКП..
26
0
 
23
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Така е. Не е етнически, а политически. Не може за обучение на и за интеграцията им да се отделят средства, а за обикновенните българчета- нищо.. С какво едно е повече от едно българче? Защо за българите има закони и правила на поведение за няма?
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много точно казано, проблемът не е етнически, ПОЛИТИЧЕСКИ. Браво. Ако политиците (наши и чужди) престанат да си затварят очите за престъленията определени групи хора - все едно от кой етнос - напрежението много бързо ще спадне.поздравявам номер 30 за точното изказване.Спомнете си случая "Максим Ставийски", тогава виновният бе руснак женен за българка, но пак имаше двоен стандарт. Въпросът не е в
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой няма нищо против , искаме само да се спазват законите. Един трябав да плаща данък сграда, друг не. Ама имало избори. Ами то избори ще има и другата година. и по-по-по другата И по-другата. това значи ли че непрестанно няма да се прилагат законите?
23
0
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
прав е. Проблемът е в двойните стандарти и лисата на прилагане на законност.същото е актуално и за мутрите, нищо че са българи - законът е един за мутрите и другите за обикновените хора.
22
0
 
25
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Така е. Проблемът не е етнически. Никой няма против - когато работят, плащат си сметките, образоват се, не крадат, не разчитат само и единствено на социални помощи. Проблемът са политиците като Вас г-н Зеленогорски. Политиците, които им изнася да са неграмотни и лесно манипулируеми. За това Вие сте тези, които клатят етническия мир. За образование на децата на българите няма средства, такива се дават за ромска интеграция. Това дразни хората. ВЪРВЕТЕ СИ. ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА
21
0
 
27
 
! Отговори
вор преди 8 години
НАПРОТИВ!!! Проблемът в Орландовци, Гърмен, Нови хан и навсякъде е ЕТНИЧЕСКИ! Най-накрая българите вземаме нещата в свои ръце. Сами срещу всички, дори срещу собствената си държава и полиция.
20
1
 
18
 
! Отговори
HEIL H преди 8 години
Boiko ne se pravi na 3.5 da ne stane rabotata kato sas toka da podava6 ostavka 4e neiska6 da vijda6 orlandovci okarvaven
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е Евророма нали дълги години беше под крилото на БСП, сега пък са с ДПС, а тези двете доста са управлявали последните години. Така че са част от отговорните за ситуацията. Точно те според мен направиха ромите да са с повече права защото им купуваха гласовете
18
0
 
36
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Проблема ,не етнически ,а политически.Тояга не за ромите а за политиците който ги толерират и коткат за гласове.
17
1
 
39
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Ама много ги е страх всички да си кажат, че проблемът е Етнически! Като стане дума за правата им на тия с "лилавото небце", следват пълноводни обяснения за оправдаване с "особеностите на етноса": ранно и непрекъснато раждане, крадене, катуниране, командно гласоподаване и т.н. етнически принадлежности. Не ли?
16
2
 
29
 
! Отговори
бг преди 8 години
Зеленогорски е служител на Израел,Турция,САЩ и разбира се Англия.
15
0
 
57
 
! Отговори
до бойко борисов преди 8 години
ела бе убоснико,ела да видиш сред каква *** живеем,как с твоето простошка поведение го направи модел на подражание,ела бе вече нямам думи с които да те обидя да видиш как дъщеря ми се връща от вливки сива посивяла ,без коса ,повръщаща ,бере душа,а които се самонастаниха и направиха цяла махала необезпокоявано от всички инстанции,свирят ислямски песни, вървят и крещят по улиците,знаеш ли какво ти пожелавам цяла България да пламне щото не се търпи бе ,значи ти орева света за т
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зеле огорски . Ела да видиш какъв е точно проблема щом си разбирач.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Malchat i BB i Rosko..chudat se kak da se opravdavat pred USA gospodarite si..koito podceniha naroda ni- po borben i gilav se okaza..a v plana Ran At piche-romite da se tolerirar i da se sazdava napregenie megdu balgari i romi s cel da se izpolzva...dali pak ne se tarsi povod USA tankove da vlazat pod predlog che che ni pazat
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са пълни глупости!
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sega e momenta na policaite da im se dadat poveche prava..za fizicheska sila...i nai posle upravnicite da razberat che silnata dargava ima silna polucia..zacho ne sa smee li da gaknat pri TGivkov
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕДИН ЦЕНЕН СЪВЕТ:Да де ама ако и те си вземат и ще стане като в САЩА когато убият *** някой твой роднина как ще се чувстваш като дал идеята?!
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
христо ботев също е добре охраняван от всички подстъпи от "български" полицаиченца