30 млн. за оградата с Турция, 3 млн. за Евровизия

Глобяват кметове, ако нямат програми за чист въздух
13
30 млн. за оградата с Турция, 3 млн. за Евровизия
Снимка: БТА, архив

Кабинетът одобри 30 млн. лв. разходи за проектирането и изграждането на временно възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.

Одобрени са и до 3 млн. лв. по бюджета на Българската национална телевизия за продуцирането и създаването на телевизионна програма за международния песенен конкурс "Детска Евровизия 2015 г.", който ще се проведе в страната ни през месец ноември 2015 година.

Правителството ще предложи на Народното събрание поправки в Закона за чистотата на атмосферния въздух. С тях се въвеждат санкции за кметове и длъжностни лица при неизпълнение на задълженията по разработване и изпълнение на общинските програми за качество на въздуха.

Глобата за кмет на община, който не разработи общинска програма в определения срок, е до 5000 лв. На кмет на община или длъжностно лице, което не изпълни указанията на министъра на околната среда и водите при разработване на програмите ще бъде налагана глоба до 4000 лв., а при неизпълнение на задълженията по организиране изпълнението на мерките в общинските програми или оперативните планове – до 5000 лв.

С промени в Закона за насърчаване на заетостта правителството предлага въвеждане на дуално обучение.

Предвижда се за въвеждане на дуалното обучение за безработни лица без квалификация да се предоставят суми на работодатели за всяко разкрито работно място за обучение чрез работа.

Предлага се възможност лицата, които предоставят посреднически услуги по заетост, да могат да кандидатстват за предоставяне на суми за устройване на работа на безработни хора с увреждания или от други групи в неравностойно положение за срок не по-малък от 12 месеца. Субсидираната заетост за младежи се увеличава от 12 на 18 месеца.

Предвиждат се средства за работодателите от селското стопанство за наемане на безработни лица на субсидирани работни места.

Правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община близо 10 дка държавни терени в район „Възраждане”. Те ще бъдат използвани за изграждането на парк „Възраждане” и прилежащата му инфраструктура със средства, осигурени от местната власт.

С друго решение на ПП „Български земеделски народен съюз” за административни нужди се предоставят под наем петият и част от четвъртия етаж от сградата ул. „Врабча“ №1 в София. ПП „БЗНС” е част от коалиция „Реформаторски блок“, която получи 8,99% от действително подадените гласове на изборите за 43-то Народно събрание, като по този начин са изпълнени изискванията на Закона за политическите партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Нека служителите на Българската национална телевизия да отидат да пазят българо-турската граница. Тогава няма да има нужа от ограда и могат те да получат тезо 30 милиона от бюджета.
5
1
 
1
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
до 6И аз съм гласувал за кончита
4
6
 
0
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
Колко пъти писах че оградата не е решение а само прахосване на пари.
3
6
 
8
 
! Отговори
ЧИСТА ДАЛАВЕРА .... преди 8 години
ОГРАДАТА Е ЧИСТА ГЛУПОСТ И ХАРЧЕНЕ НА ПАРИ --ЗА "НАШИ ФИРМИ"!ОГРАДАТА НЕ СТРУВА ТОЛКОВА ----САМО ТАКА СЕ ИЗТОЧВА ДЪРЖАВАТА!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
otnosno horata s telkove koito iskat da rabotat trebva da im se predostavi rabota neka ima v buroto za bezrabotni a ne da gii otprashtat s dumite shtom imate telk ne moze ima sas sigurnost neshto i za teh
1
7
 
31
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Като гледам как се развиват събитията ,оградата скоро ще бъде препятствие за хората искащи да напуснат ,а не за желаещите да влязат.