Авариралият полет до Болоня се приземил във... Венеция

Екипът беше напълно адекватен, категоричен е пътник
17 юни 2015 09:22,
18
Авариралият полет до Болоня се приземил във... Венеция
Снимка: Reuters, архив

Пътниците на полет на Wizz Air до Болоня, който кацна аварийно вчера в София, впоследствие се наложило да направят още едно извънредно кацане. Това разказа пред Нова тв Илиян Велчев, един от 179-те души на борда на машината.

Аварийното кацане в София беше причинено от спукано стъкло в пилотската кабина. Само 40 минути след началото на полета пилотът установил повредата и веднага поискал аварийно кацане отново на Летище София.

Кристиян Кръстев, бивш министър на транспорта и бивш шеф в авиокомпанията, е категоричен, че адекватната реакция на пилотите е предотвратила каквато и да е евентуална опасност.

Още по темата

Кръстев обясни още, че спукването или счупването на стъклото може да разхерметизира пилотската кабина, а оттам последиците могат да са фатални.

След като кацнали в София, екипажът обяснил и каква е причината за аварийното кацане. Велчев обаче е категоричен: На борда на самолета не е имало суматоха, а стюардесите са се справили перфектно в кризисната ситуация.

По думите на Кристиян Кръстев причините за спуканото стъкло може да са различни: умора на материала, проблем с изработката на стъклото, механично счупване. От авиокомпанията уточниха, че става въпрос за метеорологични условия, но се очакват и резултати от проверката, които ще дадат категоричен отговор.

Пътуващите към Болоня се качили на друг самолет в късния следобед на Летище София. Лошите метеорологични условия над Болоня обаче ги пренасочили към Венеция, където кацнали.

Илиян Велчев разказва, че турболенцията била много силна и кацането било невъзможно. На момче на борда дори му прилошало, но за щастие един от пътниците бил лекар и помогнал.

Така вечерта пътуващите кацнали във Венеция, откъдето с три автобуса стигнали до Болоня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С Wizz не съм пътувал, но хейтъра им даже не знае, че са унгарци, а не германци... Важното е да мрази!
16
1
 
2
 
! Отговори
пътуваща преди 8 години
Анонимният, който пише негативни коментари за авиокомпанията, най-вероятно не се е качвал на самолет. Цените са ниски /те вече е не са/, защато се пести от храна, полети в неудобни часове и по отдалечени летища. Самолетите им са нови, екипажите професионалисти.
15
0
 
3
 
! Отговори
Гуфи преди 8 години
напомня на Final Destination поредицата. Тия пътници да внимават идните дни;)
14
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно самолетите тези компании като "ВИЦ-ЕЪР" ще започнат да падат като круши от небето.Ниските цени водят до това. Същото е в хранителната индустрия и т.н.Евтиното УБИВА!
13
0
 
4
 
! Отговори
4 до 10 преди 8 години
Не оспорвам, казвам че най- вероятно си прав. Само че не знаем и какво се случва, когато влезе в хангара за обслужване. Не изключвам някой стажант да е натиснал стъклото с вишката. Може да не е за вярване, но такива неща стават всеки ден. Оптичната проверка ще мине, но когато се издигне самолетът, предизвиканият дефект ще се изрази по- силно. Важното е, че всички са живи и здрави.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Андреас Лубиц е виновен.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно стъклото е китайско менте. Напълно възможно, щом дори и на Еър Форс едно са немерили части ментета.
10
0
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Само изказвам предположение. Доколкото разбрах спуканото стъкло е било в пилотската кабина, а тези стъкла са предвидени да издържат на механичен удар, най-често от птици. Вариантите според мен са два: по-слабо вероятния вариант е забравен включен нагревател на стъклото, което с издигането среща суперохладен въздух и се пропуква, така че си мисля че дефект в производството, тъй като тези стъкла се сменят периодично и не би трябвало толкова бързо да се износват от умора на материала.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може "полет" да се приземи... ей това само не ми става ясно.
8
2
 
10
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Когато има българи, нещата се случват и се намират правилните и работещите решения. Лошото е когато има и пари. Тогава се появяват политици, *** нищо не се случва, но не си тръгват докато не "събетат" парите. За щастие, тук не е ставало въпрос за пари и българските екипажи са се справили чудесно.
7
1
 
15
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
До Анонимен1Направо... със сигурност е имало каръци на борда и то не един или двама :D Добре че са пристигнали хората живи и здрави до Болоня.
6
5
 
4
 
! Отговори
фен на WIZZ преди 8 години
Wizzair са номер 1
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вси4ко е нека4ествено храна, материали,производство. Ако беше паднал, пилотите щяха да бъдат виновни
4
0
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Колега, води се разследване, никой не е казал, че стъклото със сигурност е претърпяло механично счупване. Най- вероятно си прав, но това не изключва и другите възможности.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По думите на Кристиян Кръстев причините за спуканото стъкло може да са различни: умора на материала, проблем с изработката на стъклото, механично счупване."Малко трудно ще счупиш подсилено стъкло от трипластов еластичен плексиглас. По-скоро по време на производството му е имало микродефект в структурата на стъклото, което поради атмосферното налягане и натрупването на напрежение в слабата точка, се е пропукало.
2
21
 
7
 
! Отговори
патил преди 8 години
Веднъж се возих на " Виц еър " , немски low cost превозвач с български екипажи, но няма да повторя ако ще и без пари да возят.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каръци на борда :)