Ромите – озверели от бедност и крадат, но...

...не колкото едни бели якички, отсече Михаил Константинов
Обновена: 17 юни 2015 14:10 | 17 юни 2015 09:52,
202
Ромите – озверели от бедност и крадат, но...
Снимка: архив, Булфото

Професор Михаил Константинов призова тези, които са допуснали незаконното заселване на роми в София, да бъдат глобени "на макс".

"Справедливо се дразним от циганската престъпност", каза той и поясни, че от една страна - държавата се краде от високопоставени фигури, а от друга "подивели хора мародерстват българския народ".

Той допълни, че ромите не са друго, а едни озверели от бедност хора.

"Но дори и те не могат да крадат толкова, колкото едни бели якички, за които говорят всички, и те са ощетили хазната с милиарди", каза Константинов.

"Да се говори за гражданска война е безумно", настоя математикът и обясни, че единственото важно е да се прилагат законите, които вече съществуват в държавата.

"Щом има счупен прозорец, той се поправя веднага. Когато има незаконни постройки, те се събарят", категоричен бе той.

Още по темата

Деца раждат деца

"В България съществува явлението деца да раждат деца. Тази практика трябва да бъде прекратена, а за вече родените да се положат специални грижи", обяви още Константинов.

Според него при безусловно прилагане на законите и определени финансови стимули, това може да бъде избегнато.

"В момента се дават помощи за деца, но нека се дават когато могат да четат и пишат, а не изобщо. След което се осигурява на тези деца интензивно обучение и ако не се справят, помощите се спират", отсече професорът.

"Всеки проблем има решение, ако няма не е проблем. Но ние вървим към точката, когато няма да има демократично решение на този проблем", каза в заключение Михаил Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mi i az da imam 4 deca, shte tna v kraina bednost....
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я какво "хубаво" ястребче са показали
75
0
 
10
 
! Отговори
ДАНС преди 8 години
Абе какво става с кмета на Пазарджик? Всяко чудо за три дни? Кой го разследва и разследва ли го?
74
2
 
13
 
! Отговори
иван преди 8 години
На тези навлеци не трябва да се дават пари на ръка. Да им дадат земя, да я обработват и да се изхранват, както нас българите. Да не ми се оправдават, че нямали работа. В България има толкова много земя, която не се обработва. Държавата да се вземе в ръце и да ги принуди да си изкарват прехраната сами, а не да крадат от тия, които съвестно се трудят и си плащат данъците.
73
0
 
21
 
! Отговори
Стига диващина преди 8 години
Господин Константинов, в България има две цивилизационни групи. Едната е от най-малкото средно интелектуални хора, към която принадлежат Българи, Арменци, Турци, Гърци, с една дума интелектуални хора, плюс тези циг*ни, които са поели интелектуалния път на развитие. Втората група, е на необразованите или слабообразованите и нежелаещи да се образоват. Към нея принадлежи голям процент от циг*ните. Сблъсъкът между двете групи не е битов, а сблъсък между две цивилизации - интелектуалната и дивашката.
72
0
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
"Озверели от бедност"!?Бедните българи,които изхранват всичките ци*ани,те дали не са озверели?Явно не са достатъчно озверели.Засега.
71
0
 
20
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
1.Стерилизация на престъпниците.2.Отнемане на гражданските права на рецидивистите. 3.Спиране на социалната помощ за крадците.4.Дългосрочни и бързи, ефективни присъди за рецидивистите.5.Никъква обществена толерантност спрямо крадците.6.Прилагане на законите независимо от първоначалното обществено положение на крадците. Никъква шуробаджанащина!7.Дългосрочни присъди дори и за малки престъпления.Това са само няколко точки, които биха били добро начало.
70
1
 
21
 
! Отговори
МЕД. СЕСТРА преди 8 години
ГОСПОДИН КОНСТАНТИНОВ ЗАЩО ВИЕ НЕ ОТГЛЕДАТЕ ЕДНО ОТ ТЕЗИ ОТРОЧЕТА РОДЕНО ОТ ДЕТЕ ЗА ДА ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.НЕ МОЖЕ НИЕ РАБОТЕЩИТЕ ДА ГИ ДОНДУРКАМЕ С ПОМОЩИ, ДЕТСКИ , ВЗЕМАНЕ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ЗА БЕЗРАБОТНИ/ОПРЕДЕЛЕН ПРОЦЕНТ/, А ТЕ ОСВЕН ЗА СЕКС КРАЖБИ И ДРУГИ ИЗСТЪПЛЕНИЯ ДА НЕ МИСЛЯТ ЗА РАБОТА.. ЗАЩО НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЗАКОНА ЗА ГРАЖДАНСТВОТО? КАКВО Е ТОВА ПРЕСЕЛЕНИЕ ОТ ГРАД В ГРАД? НЯКОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ТОВА
69
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Озверели били от бедност,затова крадат.А ако озвереят бедните българи,60% от които живеят под прага на бедността и започнат да крадат,мародерстват,убиват за 5 лева,тогава какво правим професоре?
68
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой премахна строителни войски? Там ромите се дисциплинираха и получаваха занаят. Сега се учат само как да прекрачват законите.
67
0
 
25
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Уважаеми проф. Константинов, проблема с ромските гета в Гърмен и Орландовци е почти решен. Трябва само да се изгради по едно КПП и право на движение навън да имат само тези обитатели, които имат редовна адресна регистрация и доказано работно място при работодател. Щото всички останали са в нарушение на някакъв закон или се готвят да го нарушат. Същото важи и за влизащите и излизащи МПС.
66
2
 
44
 
! Отговори
Референдум сега! преди 8 години
Ето една идея за смислен референдум:"Да се спират ли детските надбавки и майчинство за след второ дете?да +Не -
65
0
 
34
 
! Отговори
Петър преди 8 години
КАКВИ СПЕЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ЕДНО ПЕДОФИЛСКО ПЛЕМЕ ДА СЕ ПОЛАГА???? ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАВА БРОМ ЗА НАМАЛЕЯТ ТЕЗИ ПИЯВИЦИ НА СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА !!!
64
0
 
42
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
ДОКОГА "специални грижи" за ***, които отказват да учат, работят и спазват законите ????Озверели от "бедност", а живеят в незаконни палати и карат без книжки БМВ-та и мерцедеси, без да са работили никога... а какво да направят хората, които плащат данъци, осигуровки, сметки, а нямат пари за хляб ???
63
0
 
45
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Искам нова Конституция с член Първи.1. Право да бере има само този дето е посял, посадил и отгледал.
62
1
 
63
 
! Отговори
Иванка преди 8 години
Всички са озверели от бедността, но спазват законите и си плащат данъци и осигуровки, грижат се за децата си и продължават да се трудят. Ромите , озверели от глад , продължават да не работят, да не плащат данъци и осигуровки, да взимат социални, да си подхвърлят децата на държавата, за да ги отгледа и да крадат и убиват. Скоро някой ще озвере от неправда и дискриминация и ................... Късно ще бъде като се обърне колата. Господата в парламента, моля поработете.......
61
19
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
"Но дори и те не могат да крадат толкова, колкото едни бели якички, за които говорят всички, и те са ощетили хазната с милиарди", каза Константинов.ТОЯ НАПРАВО СЕ ОПИТВА ДА ИСКАРА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ВСЕ ЕДНО СА СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА ,ТОЕСТ КРАДАТ САМО РОМИТЕ И БЪЛГАРИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ! НЕ ДРАГИ МИ ПРОФЕСОРЕ ,СЛЕЗ СРЕД НАРОДА И ВИЖ КОЛКО МНОГО ОБИКНОВЕНИ БЪЛГАРИ КРАДАТ ! ВИЖ КАК ВОЕННИТЕ КРАДАТ НАФТА ОТ СЛУЖЕБНИНЕ АВТОМОБИЛИ ,ТАКА КУПИХА АПАРТАМЕНТИ ДОРИ НА ВНУЦИТЕ СИ ,ВИЖ И ЗА ОЩЕ ДРУГИ КРАЖБИ
60
0
 
46
 
! Отговори
Продълж. на 83 преди 8 години
2. Ефективна помощ, вместо злоба и подигравки по адрес на онези женици, които до 35-40 г. не са станали майки не защото не са искали, а защото мизерията и безработицата са ги възпирали.Такива жени биха родили по две деца, след като вече са си стъпили на краката.Насочете средства в тази насока - за асистирана бременност, ако имат проблеми, вместо да се изливат още и още пари за помощи на децата на неграмотните 12-годишни мърли, които ще родят още 4-5 преди да навършат 18 г. и не щат да работят!
59
1
 
27
 
! Отговори
"Деца раждат де преди 8 години
Професорът предлага прекратяване на тази практика, но не казва как да стане.В замяна на това препоръчва за вече родените да се полагат специални грижи!Аз пък предлагам да се положат специални грижи в други две направления:1. Да се помага на младите хора с образование и професия да си намират добре платена работа в България и да получават общински жилища, щом решат да създадат семейство. Родят ли повече от едно дете - да им се дава минимум ТРИСТАЕН общински апартамент.Продължение
58
3
 
56
 
! Отговори
Бедност? Работа има! преди 8 години
"Озверели от бедност хора" -А знаете ли, г-н професоре колко общини предлагат по 10 дка обработваема земя на социално слаби? В повечето от тези общини има огромни ромски гета, но нито един не взима земя за обработване. Ако не вярваш, ела в Кюстендил. После обиколи околните села и поразпитай как патят от ромски грабежи на готова реколта. Те могат само да "берат", не могат да садят, копаят и т.н.По тази логика,за да не озверяват от бедност, ще трябва ние да им даваме наготово.Това ли предлагаш?