Събарянето на незаконни ромски постройки не е решение

Цветелин Кънчев предлага строителна амнистия с глоби
18 юни 2015 19:10, Александър Попов
97
Събарянето на незаконни ромски постройки не е решение
Снимка: Булфото, архив

Събарянето на незаконни ромски постройки няма да доведе до нищо добро, предупреди Цветелин Кънчев, лидер на „Евророма” в ефира на bTV.

Той коментира напрежението срещу ромите в различни точки на страната.

Много се коментира, че ромите имали повече права. Техните права са да работят в "Чистота"-та или правото да нямат работа. Поне за по-голямата част от етноса, коментира Кънчев.

По думите му у нас имало над 10 000 незаконни постройки и едно от решенията според него е да се санкционират незаконните постройки. Да се определи глоба на квадратен метър и строителна амнистия.

"Благодарение на тази амнистия, придружена с глоби и строги срокове, ще влезнат 25 милиона лева от ромите и повече от 100 милиона лева от българите", поясни идеята си Кънчев.

Цветелин Кънчев подчерта, че хората не трябва да се делят и при подобна амнистия трябва да се наложат глоби и на българи, които имат незаконни постройки.

Според него зад конфликтите не стоят политици, но пък те се възползвали, когато се покачи напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Цветелин Кънчевроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
25
 
! Отговори
кърлеж преди 8 години
Единственото решение са ....вагоните.Както го беше казала полицайката!
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
който посегне на българин или иска пари да зема от него, само нещастие да го споходи.
32
4
 
1
 
! Отговори
глупости!!! преди 8 години
Ако нещо сгафят, им отиват къщите. И това ще бъде превенцията. За почтените роми обратното ще има поощрения. И така оставяйки незаконните им сгради във висящо положение по-лесно ще контролирате криминалните прояви на някои. Не всички роми имат криминални прояви, само някои от тях.
31
2
 
4
 
! Отговори
глупости!!! преди 8 години
И ДВЕТЕ ВАРИАНТА СА ЕДНАКВО ЛОШИ! И събарянето и строителната амнистия. АБЕ АЛАНКООЛУ, ЩО НЕ СИ РАЗМЪРДАТЕ МАЛКО МОЗЪЦИТЕ? Защо ще събаряте незаконните постройки на всички роми??? Съборете незаконните сгради САМО НА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИТЕ РОМИ! И на участвалите в побои. Защо на всички? Само на криминално проявените съборете, за страх и назидание на останалите! А защо бързате да узаконявате ромските сгради? Оставете ги незаконни. И това ще бъде средство за натиск над криминално проявените роми.
30
1
 
3
 
! Отговори
jam преди 8 години
Abe kak sha sabariate tea veliki pametnici na bulgarskoto roman cultur - tova shi gu slagame v Paris, London, Rom, Berlin - v musea na iziastnite iskustva ;)
29
4
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Кънчев в общи линии е прав но как да се амнистират и глобяват собствениците на картонените и подръчни материали жилища .Каква да бъде амнистията и глобата на построените заслони от протестиращите полицаи прд парламента.
28
1
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Законите трябва да се спазват от всички, най-вече от тези, които ги създават. Ако това не се прави - няма държава.На който не му е ясно това просто правило не е годен за поста, който заема.Друго...Непознаването на законите не е оправдание за тяхното неспазване.
27
1
 
18
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 8 години
Да, не е решение, НО Е ЕДНО ДОБРО НАЧАЛО !!!
26
3
 
4
 
! Отговори
до Ц,Кьнчев преди 8 години
Умен си ,талантлив си,тази сьдбати си я избрал сам ,образовай ги ,за да не работят само в чистотата, имаш някаква мисия в този живот-и работи по нея ,но май само си вадиш дивиденти, а можеш да помогнеш на доста хора,ако оставиш личните си интереси,щото на оня свят нищо не отнасяме,но оставаме вечни с това ,което правим эа другите, другото е суета в този живот-за 1 миг,9
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, ще държим тези грозни *** вместо да ги сринем.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, ще държим тези грозни *** вместо да ги сринем.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Постройките трябва да бъдат изравнени със земята, а на мястото им да се направят паркове.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Строенето на незаконни ромски постройки не е решение.
21
2
 
2
 
! Отговори
kopriva преди 8 години
Ima lesno - bugarite izfarliat zakonite i fastat kat c*ganite da sa stroiat kadet si stat po sveta.;)
20
1
 
15
 
! Отговори
АЗ КАЗАХ преди 8 години
КАТО НЕ МОГАТ ДА СИ КАЖАТ ИМЕТО, КАКВО ОСТАВА ДА ГО НАПИШАТ, КЪДЕ ИСКАШ ДА РАБОТЯТ.... В БАНКА ЛИ ?!?!?!?!? Кънчев нали си много учен?!@- трябва ли да ти се обяснява, бот нещастен
19
1
 
16
 
! Отговори
BG преди 8 години
ЗАКОНИТЕ във всяка държава са за това да се СПАЗВАТ! Затова всички незаконни постройки, независимо от това дали са на ци*ани, турци или българи да се бутнат, като се глобят нарушителите и тези, които са си затваряли очите, естествено срещу солидна сума! НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ДОКАРА БЪЛГАРИЯ ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ!
18
1
 
24
 
! Отговори
Х преди 8 години
Когато им съборят къщите ще разберат ,че не може всеки да си строи където си иска.Трябва да се накажат и тези които са проспали строежа на незаконните построики.
17
2
 
3
 
! Отговори
muzei преди 8 години
C*ganskata architektura v parijkia luvar ;)
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема не е само че въпросните "постройки" са незаконни, те са и опасни, но най-важното е че те са направени върху земя, която не е собственност на въпросните роми, и това е обсебване на чужда собственост и се явява криминално деяне
15
3
 
6
 
! Отговори
СБ преди 8 години
събарянето на всички незаконни постройки е решение...иначе обричаме проектантите на глад