Събарянето на незаконни ромски постройки не е решение

Цветелин Кънчев предлага строителна амнистия с глоби
18 юни 2015 19:10, Александър Попов
97
Събарянето на незаконни ромски постройки не е решение
Снимка: Булфото, архив

Събарянето на незаконни ромски постройки няма да доведе до нищо добро, предупреди Цветелин Кънчев, лидер на „Евророма” в ефира на bTV.

Той коментира напрежението срещу ромите в различни точки на страната.

Много се коментира, че ромите имали повече права. Техните права са да работят в "Чистота"-та или правото да нямат работа. Поне за по-голямата част от етноса, коментира Кънчев.

По думите му у нас имало над 10 000 незаконни постройки и едно от решенията според него е да се санкционират незаконните постройки. Да се определи глоба на квадратен метър и строителна амнистия.

"Благодарение на тази амнистия, придружена с глоби и строги срокове, ще влезнат 25 милиона лева от ромите и повече от 100 милиона лева от българите", поясни идеята си Кънчев.

Цветелин Кънчев подчерта, че хората не трябва да се делят и при подобна амнистия трябва да се наложат глоби и на българи, които имат незаконни постройки.

Според него зад конфликтите не стоят политици, но пък те се възползвали, когато се покачи напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Цветелин Кънчевроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя мазняр *** ** ** много компетентен стана
53
2
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Е НИЩО ЩЕ КАЧАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ..СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ ЩЕ ОТНЕМАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ИМОТИ НА БЪЛГАРИ ЗА ДА МОЖЕ ЕТНОСА ДА ИМА БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА, ДА ЖИВЕЕ БЕЗ ДА РАБОТИ..И ДА КРАДЕ БЕЗНАКАЗАНО..А ПОНЕЖЕ И ДА КРАДЕ СКОРО ЕТНОСА ЩЕ ГО МЪРЗИ СКОРО ЩЕ ВЪВЕДАТ И ВСЕКИ ДА РАБОТИ ЗА НЯКОЯ ФАМИЛИЯ БЕЗПЛАТНО ПО 20 ДНИ В ГОДИНАТА...БРАООООО
52
3
 
1
 
! Отговори
прав преди 8 години
До КрайМисия, чиито резултат гледаме вече 25 години и той е нулев.Успешната им интеграция ще премине единствено,когато са образовани на първо място и на второ, когато започнат да спазват законите, когато им се орежат социалните придобивки, когато се наказват, че раждат на по 13, когато започнат да се трудят, а не да крадат.Тогава може да се говори за интегриране.А това,че се наливат пари и някой ромски лидер си живее живота с тях, обслужвайки интереси е друго. Резултата го виждаме вече 25г.
51
2
 
7
 
! Отговори
т преди 8 години
Решение е,защото е едно да си купиш кв.м за 1,50лв. и друго е същият квадрат да ти струва 500евро.Едно е да работиш цял ден за 500лв и да внасяш данъци, друго е да не работиш и да ти дават почти толкова помощи.Едно е да имаш едно дете, друго е да са 8.Едно е детето ти да не получава нищо, но да внасяш върху цялата си заплата данък, а е друго да не внасяш и стотинка, но детето ти да се облагодетелства максимално. Едно е да плащаш ток, а друго е да го получаваш безплатно.И кой е дескриминиран?!
50
1
 
2
 
! Отговори
край преди 8 години
България може да храни 15 милиона щастливи и проспериращи човека. В България могат да се отглеждат милини глави ***, милиони тонове плодове и зеленчуци Защо тогава деца ровят в кофите за храна. Има нещо гнило в тази работа и това е неспособността ни да си организираме държавата.
49
1
 
2
 
! Отговори
doko doko преди 8 години
Ето и шефа на Дасиканетата горд че е станал Депутата само срещу скромната сума от 18 000$
48
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 8 години
Колко от днешните българи сме успели да постороим ЗАКОННА къща. Нали преди да си копнал първа копка ще си похарчил 5-8 хил. лева само за "проекти", одобрения, разрешения и пр. административни хартии. Режима за строителство на собствена къща трябва да се опрости в повечето нааселени места /не в големите градове/. Би трябвало със собствени сили да можеш да си построиш къща за семейството по предложен ти от общината БЕЗПЛАТЕН проект.
47
2
 
7
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Строителна амнистия... Боже прибери си вересиите... Не разбраха, че не им искаме гетата да ги има изобщо... Да живеят сред нас и като нас и като не спазват законите - в затворите- пак като нас.
46
2
 
0
 
! Отговори
do ms преди 8 години
Izkaraite v online shop terenite za prodajba s naddavane, nali ima e-pravitelstvo i jajda za pari i razbita bg korupcia?
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те не трябва да имат законно недвижима собственост в България. По-добре ли да е им се продават парцели земя за 1.10 лв. квадратния метър ? При тях всичко трябва да е незаконно, за да бъдат държани изкъсо и ако някой сгафи да му се отнеме имота. От тях данъци не чакайте: ако ги плащат, то ще се дължи на яко крадене от нас, българите... Изобщо всичко, което ще платят на държавата ще е гепнато от нас - никаква полза: наливане от пусто в празно
44
3
 
7
 
! Отговори
за 123456 преди 8 години
ами..." не е луд този който яде баницата -----ЛУД Е КОЙТО МУ Я ДАВА"!!КВОТО СТЕ НАДРОБИЛИ ПРЕЗ ТИЯ ГОДИНИ ---ТОВА ЩЕ СЪРБАТЕ ,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААА...МИНАЛОТО , НЕ СЕ ВРЪЩА----САМО СЕ ПРЕГЛЪЩА!!!!!!!!!!!!!!!!
43
4
 
0
 
! Отговори
lelii преди 8 години
Am kat gi saborite .?.. Na kiv adrez sha sa mingistirva lektorata na zburite, budaliI? Fiktif adrez li da pishi?
42
12
 
5
 
! Отговори
За тъпака 50... преди 8 години
Ще трепеш--ако го хванеш на мястопрестъплението....!ДРУГОТО СЕ НАРИЧА......ГЕНОЦИД!!
41
25
 
3
 
! Отговори
Местан. преди 8 години
СЪБАРЯНЕТО НА КЪЩИ ...Е АБСОЛЮТЕН ГЕНОЦИД!КОЙТО ПОДПИСВА ТАКИВА ЗАПОВЕДИ ---НА СЪД В ХАГА!
40
17
 
4
 
! Отговори
Прав си дон Цеци... преди 8 години
Никой нишо НЕ МОЖЕ ДА СЪБАРЯ И ДА ГОНИ ХОРАТА ОТ КЪЩИ----СЛЕД , КАТО ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ , ЖИВЕЕ ПО СЕЛАТА и МАЛКИТЕ ПАЛАНКИ ,БЕЗ АКТ-16 ,В ПОСТРОЕНИТЕ ОТ ТЯХ КЪЩИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АКО ГО НАПРАВЯТ------НАПРАВО ГИ ДАВАЙТЕ НА СЪД В ХАГА!!!!/....тъкмо ще си платят за гяволъците по изборите.../
39
3
 
22
 
! Отговори
Гешев преди 8 години
"Събарянето на незаконни ромски постройки не е решение...."Господа политици, а събарянето на незаконни ромски постройки на ваша частна земя ще бъде ли решение или не? Така де, ако някой ромски катун си случайно си направи едно уютно ромско кварталче от гипскартон и кашони на ваша наследствена земя? Ще ви хареса ли?група кан Телериг
38
2
 
23
 
! Отговори
Знам им зъбките преди 8 години
По циг. махали има квартири по 50-100лв. какъв е проблема не мога да разбера!? Като нямаш дом отиваш на квартира, така правт Хората, ама забравих ,няма кой да пие кафе,цигари и на вечерта пийение и кючеци, и така цял живот
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 43+1
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До jamИ представа си нямаш някои роми наистина в какви 3-етажни незаконни палати живеят, дет ти никога няма си имаш такъв.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тия "Не е решение"???? Защо да е решение за незаконно вдигната къща на българин и никой не го съжалява, а за Рома да не е решение???