Не всички футболни фенове са хулигани!

Авторите на предаването "Гол" с коментар за агитките и спорта
Обновена: 19 юни 2015 14:01 | 19 юни 2015 13:21, Анисия Иванова
9
Не всички футболни фенове са хулигани!
Снимка: Bulgaria On Air

Футболните фенове обичат футбола, ходят на мачове и си купуват билет, за да подкрепят любимия си отбор. Останалото е една голяма мътилка, която трудно би могла да бъде наречена "фенове". Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria On Air спортният журналист Томислав Русев по повод събитията в столичния квартал Орландовци и информацията, че част от организаторите на протеста и участниците в сблъсъците с полицията са членове на агитките на софийските футболни грандове.

"Актуалният случай е в Орландовци, но това явление с футболните фенове се зароди и навлезе като терминология покрай събитията в Катуница. Тогава наблизо бяха агитките на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив и по свой си начин се включиха в процесите. Но понятието "футболен фен" не трябва да се обобщава, защото това донякъде засяга и обижда този нормален човек, който просто отива на мач и се вълнува какво се случва с отбора", каза и колегата му Николай Александров.

Според Борис Касабов пък стадионът е мястото за публична изява и тези неща, макар и в по-прикрита форма, са се случвали и по времето преди демокрацията. Защото това е било мястото, където човек може поне да се опита да изрази някакво различно мнение.

"При цялата апатия, налегнала обществото от години, за политиците е изкушаващо да посегнат на едно ядро от млади, здрави и буйни хора, готови буквално да влязат в бой", смята Томислав Русев.

И тримата спортни журналисти обаче се обединиха около тезата, че тези неща не се инспирират от самите футболни клубове, които така или иначе имат сериозни проблеми с овладяването на хулиганството по стадионите. Колкото до финансовата подкрепа на феновете и участието им в управлението на клубовете, според тях това е утопия.

"Начинът те да помагат на клубовете е да ходят на стадионите, да купуват билети и тогава клубът ще има някаква полза. Да се разчита феновете да събират пари е възможно, но еднократно. Не може привържениците да издържат отбора", смята Касабов. По думите му финансовият модел на бащицата с парите няма да приключи, защото той е валиден навсякъде по света.

"Може да са няколко бащици, или пък бащицата, майката и лелята", добави Русев.

Тримата футболни експерти Русев, Касабов и Александров се завръщат на телевизионния екран с новото си спортно шоу "Гол", което ще се излъчва всеки петък по националната телевизия  Bulgaria On Air. Премиерата на седмичното коментарно спортно шоу ще бъде от 21.00 часа тази вечер.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
69 преди 8 години
Е как, 90% са хулигани и простаци!!!То каквито футболистите, такива им и феновете!Толкова простотия дето се излива по мачовете, другаде не мож видя!Такава е голата истина, колкото и да не се харесва на феновете.А мача съществува поради две големи причини:1. Да се заперат парите;2. "Хляб и Зрелища", не е ново, но пък успешо заглажда мозъчни гънки и държи раята където трябва.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера защо наричат хулигани едни момчета, които единствени отидоха да защитят българите от ромските престъпници. Това може да се случи само в България.
6
3
 
2
 
! Отговори
levskar преди 8 години
Браво приятели,че се завръщате!!!!! Уважавам всеки един от Вас. Борето истински коментатор,анализатор и разбиращ от футбол, Томето естински Левскар но не заслепен , Ники болен Цесекар но не черноглед!С такива коментатори и анализатори ще се помага на футбола!И да знаете , че в света име три клубни отбора - Левски- Лудогорец и Ливърпул.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не всички, само 90%...
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че не всички сме хулигани, но заради хулиганите ни е срам да се наречем фенове и да идем на стадиона. А едно време ходехме само двете със сестра ми и си изкарвахме супер... и дори не беше много отдавна, преди 10-тина години. Обаче сега, честно казано не бих отишла на мач, дори и в сектор А.
3
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 8 години
прав е тоя има и свестни фенове бе някога армията агитката за пример ходил сам на наи големите мачове дано това се варне и тая крастава политика да земе да се махне зарад тия са натова дереже искаме футбол без политика
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Николай Александров като започне да боботи с отвратителния си глас и ми иде да се изповръщам.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софийски футболни грандове...каквито грандовете,такива и запалянковците...