От какво най-често се оплакват лишените от свобода?

Отговорите на този и други въпроси в "Темида" по България Он Ер
24 юни 2015 08:35,
2
От какво най-често се оплакват лишените от свобода?
Снимка: България Он Ер

От какво най-често се оплакват лишените от свобода? Дискриминират ли ги по вяра? Какво е отношението към малцинствата и могат ли всички да рисуват? Дискриминация ли е ако не се къпеш всеки ден? Как свещеник се жалва, че не може да проповядва? Има ли дискриминация между надзиратели и лишени от свобода?

Отговорите от председателя на Комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева и от Иванка Василева, началник-сектор "Социални дейности и възпитателна работа" в Софийския затвор. В събота от 22.30 часа в "Темида" по България Он Ер.

Какви обезщетения получават репресираните? Какво е да бъдеш лишен от образование или изселен насила? След живота в лагерите. За моралното удовлетворение, което преживелите ужасите очакват.

За първи път пред телевизионна камера един от членовете на комисията за реабилитация на репресирани лица разказва за историите, които чете всеки ден.

Как преживелите концентрационни лагери живеят днес, как изселваните опитват да да възстановят все още загубеното - вижте в едно интервю с Илия Серафимов – член на Централната комисия за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. Тази неделя, в 22.30 часа в "Темида" по България Он Ер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
рам преди 8 години
Милата ни Република България е рай за престъпниците ! Убийците имат огромни права въпреки ОСЪДИТЕЛНИТЕ ИМ ПРИСЪДИ - право на пространство , на тоаленти и бани в килиите,мек дющек ,телевизор ,телефон ,право да не работят ,а само да лежат и т.н. Жертвите им имат само едно единствено право да гният в гроба.Семействата на пострадалите пък нямат никакви права те имат само задължения.Задължени са да работят ,да плащат данъците и осигуровките си за да могат да си хранят и ползват правата си Убийците.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво право очакват морално удовлетворение за изживените ужаси в затвора? С какво право се оплакват? Ужас са преживели и техните жертви. Нямат право да се оплакват! Да са мислили преди да извършат престъпление.