Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!

Светият синод с открито писмо до общината срещу гей парада
25 юни 2015 19:50,
170
Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!
Снимка: архив, Булфото

"Хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и върху духовното".

Това посочват в своя позиция по повод организирания на 27 юни гей-парад от Светият синод, като припомнят, че принципната позиция на Църквата по повод тези прояви остава през годините непроменена.

Още по темата

"Водена от разбирането, че Бог е дарил човека с лична воля и свобода сам да избира доброто, Църквата зачита частния живот и свободния избор на човека, като припомня думите от Свещеното писание, че трябва да се ръководим в своите решения и действия от принципа: "Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно", допълват от Синода.

Православната църква решително осъжда и всяка пропаганда на хомосексуализма и се противопоставя на опитите да се наложат греховните прояви като "норма", като повод за гордост и пример за подражание.

Светият Синод допълва, че подкрепя и откритото писмо до кмета  Йорданка Фандъкова от български общественици, интелектуалци и журналисти по повод провеждането на поредния гей парад в българската столица и призовава общинските власти да се "вслушат в разумните и напълно основателни аргументи срещу провеждането на подобна публична демонстрация на хомосексуалната идентичност и претенции за особени привилегии за определени групи граждани".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека, моля очевидните хомофоби тук да си признаят, че са такива, а не лицемерно да се прикриват с изказвания от рода: "Не съм против гейовете, ама да не ми се навират в лицето. Никой не им нарушава правата. За какво парадират?" Докато някой възприема едно такова събитие като нарушаване на личното пространство, има проблем. Има проблем и когато непросветени хора се изказват като псевдопсихоаналитици и окачествяват хомосексуалността като болест. Докато има такива хора, трябва да има и гей паради.
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вреди на личността, но помага срещу констипация.
100
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз лично не съм за ге*зърите но за сметка на това съм твърдо против църквата...защото не може да се взема акъл от институция която има заслуга за стотици хиляди убийства по целия свят, а ге*зърите са отговорни само за своята си простотия. да не говорим че през вековете единственото за което се е борила църквата е власт а не духовност...и какво стана с малкия незначителен скандал с гейовете в църквата нещо май имаме леко противоречие тука, едните г.. с-у другите май стана...и ко прайм ся?
99
6
 
5
 
! Отговори
Питам ви аз...... преди 8 години
Значи педофилията е престъпление.До 18г е престъпление,после харавел харавел Вилхелм Тел. И ако е нормално двама души от един пол да правят секс и да осиновяват деца,нормално ли е секс между майка и син,баща и дъщеря,двама братя или брат и сестра?Кой ще защити правата на козичките които са нарушени от зоофилите.Кой определя какво е редно и какво е нередно.Не е ли това обществото.Отговорете ми господа евро атлантически настроени без пол и раса същества?
98
1
 
1
 
! Отговори
умен българин преди 8 години
Това изречение ще съдържа обиди по адрес на ЛГБТ хората по принцип. Следващото ще съдържа съмнения за конспирация, замесващо такива хора. Макар и да знам точно кога и откъде ще минат, та мога елементарно да ги заобиколя мисля, че ми се натрапват. Като цяло, мнението ми цели да се покажа по-велик във всяко едно отношение от такива хора. Това да е си поддържам чувството за мъжество/женственост.Аз съм интелигентен и образован българин.
97
3
 
3
 
! Отговори
Българче преди 8 години
До ПравославенБлагодаря за съвета, но към "БПЦ" мога да се присъединя, когато същата се отрече и покае за множеството ереси и лъжеучения, в които е изпаднала след 1944 г. - болшевизъм, икуменизъм, масонство, новокалендарие, симония, аморалност, лъжетайнства (напр. извършване на кръщение по католически с напръскване и обливане) и пр., които са осъдени от светата Църква.В светото Евангелие пише, че по делата им ще ги познаем, а не по празните приказки и по красивите лозунги.
96
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съжалявам Ви хора. Сравнявате хомосексуалността с педофилия. Нямам думи за простотията на хората които коментират в този сайт.Образовайте се малко , прочетете една - две книги , изразете собствено мнение , а не вродена омраза към хомосексуалността и тогава коментирайте.
95
1
 
2
 
! Отговори
Владимир Христов преди 8 години
До ИсмаилДобре, че не си забравил за баба Гуууууууууууууууууусиииииииииииииииии.....
94
6
 
4
 
! Отговори
Владимир Христов преди 8 години
Пак лъжат! Изобщо не вреди щом и попове го практикуват.
93
2
 
7
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
На "особените" им е ясно, че никой не им пипа правата - не са ограничени никъде !!! С тия салтанати те си правят реклама, да привлекат последователи, да си направят инвентаризация на колектива...Пък може и некои богати чичковци и лели да си харесат нещо от предлаганото...
92
4
 
5
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Баба гуси и 1000 педофили мъченици не са ли към църквата..ха..ха а дедо Боре има и страхотни еротични филми..ха..ха
91
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да ви е тъжно на гейолюбците дето дращите тъдява, сексуалността НЕ Е ВРОДЕНА и няма нито едно научно доказателство за това. Цветът на очите може да се определи с точност чрез генетичен анализ, *** - не.
90
2
 
7
 
! Отговори
до 104 преди 8 години
Ами и те като нашенските сомалийци искат само да взимат без да дават!Мерак им е як мъж по цял ден да се занимава само с тях!
89
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Евроатлантикама ти сериозно ли? Сега моля да обясниш на всички, че и педофилията, содомията, зоофилията и инцестът са нормални и децата трябва да ги изучават. Ами така де- някой искал да прави любов със сестра си или с баща си- нека да обясним на децата че е нормално. Ти европейските общества ли ще ни даваш за пример? Там под повърхността всичко е гнило- няма семейство, няма ценности. Това ли трябва ада си преподаваме на децата? Аман от невежи всезнайковци, ей!
88
3
 
8
 
! Отговори
42 преди 8 години
ПРАВИЛНО! ДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НА НЕОКОМУНИСТИЧЕСКИ И НЕОЛИБЕРАЛНИ ***, ЧИЯТО ЕДИНСТВЕНА РАБОТА Е ДА РАЗВАЛЯТ СВЕТА.
87
4
 
13
 
! Отговори
Православен преди 8 години
До БългарчеТи явно си попаднал в мрежите на разкола в Княжево или Копиловци. Съветвам те да се оттеглиш оттам и да се присъединиш към БПЦ. И недей да хилиш Тайнствата, защото така хулиш Светия Дух!А за парада ясно - Църквата осъжда парада (не грешниците, а греха). И аз съм против провеждане на содомско шествие в нашата столица. Дано да се изцерят тези хора
86
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Наличието на сини или зелени очи вместо кафяви е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и на духовното."
85
5
 
3
 
! Отговори
фдг преди 8 години
Стига сте нарушавали правата, обиждали и подиггравали на хората от ЛГБТ обществото беее, лоши хора такива.
84
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ избираш сексуалността си. Това е нещо с което си роден, докато да тачиш невидим мъж на небето е избор. Съгласен съм че паради са малко по префънцунтени, но те съществуват за да може да се напомни на обществото ,че такива хора ги има и трябва да бъдат приети такива каквито са.
83
4
 
5
 
! Отговори
Българче преди 8 години
До ЯворТам е проблема, че след 1944 г. "БПЦ" е престанала да бъде Православна Църква, а се е превърнала в юдео-масонско сборище на еретици и разколници.В България има истински православни духовници, които са съумяли да се опазят чисти и да съхранят вярата по време на безбожния режим. Именно тези духовници представляват днес Истинската Православна Църква и те нямат никакво общение с другарите мутрополити от лъжецърквата "БПЦ".