КАТ срещу наглите шофьори с радари за средна скорост

Ремонтите спират след 5 дни, започват пак от септември
Обновена: 26 юни 2015 14:33 | 26 юни 2015 14:30, Веселина Йорданова
34
КАТ срещу наглите шофьори с радари за средна скорост
Снимка: архив, БТА

Ремонтите по пътищата ще завършат на 1 юли, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред журналисти. По думите й от статистиката се знае, че най-много катастрофи с най-много загинали има през юли и август.

Затова ангажиментът, който поехме, е да приключим с ремонтите до тази дата, добави Павлова. По думите й чисто технологично виадуктите по АМ "Тракия" и АМ "Хемус" няма как да бъдат завършени до тази дата и ремонтът им ще продължи от септември.

Голяма част от ремонтираните участъци ще бъдат завършени изцяло за 1 юли, увери министърът.

Около 3 км ще останат без маркировка, защото климатичните условия вероятно няма да позволят да се направят допълнителните работи.

Маркировката на новите участъци по магистралите е т.нар. "шумяща", за да се намалят инцидентите в резултат на заспиване. Подменят се и мантинелите с нови, по-еластични и устойчиви, добави тя, цитирана от БТА.

Проект на Агенция "Пътна инфраструктура" предвижда разполагането на камери с радари за средна скорост. Те ще отчитат средната скорост на изминатото разстояние и съответно на тази основа ще се санкционират нарушителите.

В момента има такива експериментални на тунелите на АМ "Люлин". "Ние ще участваме съвместно с "Пътна полиция" за затягане на обстановката по пътищата с въвеждането на радари за средна скорост до София и обратно", съобщи председателят на АПИ Лазар Лазаров.

По думите му с войната по пътищата можем да се справим единствено с изключително строги и невъзвратими финансови санкции.

Лазаров апелира към парламента възможно най-бързо да приемат промените в нормативните документи, тъй като през 2012 г. страната ни е била под средноевропейските нива за пострадали от катастрофи, а само една година след отмяната на решението за мобилните камери, отново сме се върнали на порочните нива от 2000-а година.

По думите му загубите за икономиката са между 3 и 4 млрд. лв. годишно заради смърт и травматизъм на пътя.

Според него медиите трябва да показват кадри от катастрофи, за да може тези картини да въздействат на шофьорите.

В отговор на въпрос Лазаров заяви, че АПИ разполага със статистика на рисковите места и в по-голямата си част те са кръстовища, които трябва да бъдат преработени във възли или кръгови кръстовища.

Има идея проекти за преработване на такива рискови участъци да се финансират от Фонда за пътна безопасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви радари,какви 5 лева бе!Вече всички коли имат т.н. "компютри",е какъв е проблема най-вече на магистралите?!Залага се опция в компютъра на автомобилада "контролира" зададена по сигнал скорост,монтират се съответните предаватели на магистралатас разрешената скорост,на колите някакъв вид антенида приемат сигнала и готово!Кеф ти на магистрала- 120км,кеф ти в населено място- 50км!Но не го правят?!?!А защо?!Защото "полиСмените" ша умрът гладниииии!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На държавните служители да вземат да им се показва как се работи в Европа и по какви пътища и отсечки се шофира.ДА не забравяме че тъмните автомобили с лампички обикновенно се движат с най високата скорост. Стига само с наказания за ползващите- нека малко и за спящите.Не си спомням в ЕВропа да има толкова натоварени пътища ,които да минават през колиби,села и паланки.Там със компютри и комисии отдавна са прпоменили нещата. А тук се говори за война а не за статута.
27
1
 
0
 
! Отговори
ribolov преди 8 години
*** s previshen skoros nema da gu pipat :)?
26
6
 
8
 
! Отговори
гост преди 8 години
Предлагам легнали полицаи на магистралите, така ще се реши проблема с високата скорост и с подкупните полисмани - две в едно :)
25
2
 
9
 
! Отговори
До БМВ фен преди 8 години
Значи да те очаквам скоро да ми дойдеш на работното място - Пирогов, органи трябват. Само не взимай със себе си някой човечец, който кара цивилизовано.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех времето...Старшината в казармата сливаше времето и пространството "Ще тичате те от тук, до обед!".
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи богаташи убиха работник на ам тракиа
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако шоферът е зурлат и смърди на джибрица, полицаите направо да го застрелят и изхвърлят в канавката и каруцомобилът му да се конфискува в полза на държавата (ъъъ ... имаме ли такава?)
21
1
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
На Сънито тръгват да газят летовници върху пешеходни пътеки!КАТ?Къде е КАТ?
20
1
 
12
 
! Отговори
КАТ-джия преди 8 години
И ко ша праим сееаа. Пак дойдохте на нашия . Как сме огладнели малиилии.иии. ще ви скъсаме шортите .
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само това знаете глоби,а да направите инфраструктурата така,че да съотвества на нуждите на хорара изобщо не се замисляте,нали щяхте да строите скоростни пътища и магистрали,ако имаше повече скоростни пътища,на еднопосочен път,какво сочи статистиката,колко са инцидентите,по-малко нали?
18
2
 
9
 
! Отговори
Друг преди 8 години
С тоя акъл и ковчег за 150 бона ще ти трябва, та да могат да те съберат. Играч :)Жалко, че живеем на такова извратено място, пълно с БМВ фенове
17
1
 
8
 
! Отговори
sc преди 8 години
До КайенТи не караше ли БВМ за 150 бона до преди малко :)
16
4
 
15
 
! Отговори
Даси преди 8 години
Ехаааааа, някои си купуват ковчег за 150 бона.
15
1
 
14
 
! Отговори
fly преди 8 години
БМВ, радвай, се че тати има да дава.. И умната, че да не ви хванат с някоя далаверка да полежите по семейному :)
14
9
 
8
 
! Отговори
senseipetz преди 8 години
Ами ако ми се наложи да искам да изпревара някакъв дядка които през последните 10 минути кара като стиви вондер и ми е иззстръгнал и последният нерв с неговото влачене по пътищата, значи аз съм виновен и получавам фиш/акт а този който създава със неговият "стил на шофиране" потенцялно опасни ситуации, си остава безнаказан.. Правосъдие по български:"Покрай мокрото сухото гори и мокрото.".. Има го само в БГ жаргона.. защо ли?
13
2
 
18
 
! Отговори
sc преди 8 години
До БМВ фенТия дето карат, не висят по-форумите да се хвалят каква кола и за колко пари карат :) Най много да караш някоя Bmw 525 на 20 години, с тия 10-чаки дето ги даваш.
12
26
 
3
 
! Отговори
БМВ фен преди 8 години
До "Яко *** си"Може да съм яко ***, ама карам кола за 150 бона. А ти като си "яко остър" пак се возиш с бричката, дето някой западняк я е търкалял 15 години. Айде със здраве!
11
4
 
19
 
! Отговори
Яко тъп си преди 8 години
БМВ фен, много яко *** си
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А срещу наглите катаджии с радари за средно поискан подкуп ли ще се борим?