Свещеници скочиха срещу днешния гей парад

Исканията им заплашвали бъдещето на децата ни
Обновена: 27 юни 2015 15:19 | 27 юни 2015 12:34, Александър Попов
342
Свещеници скочиха срещу днешния гей парад
Снимка: Булфото, архив

Свещеници се обявиха против предвидения за днес в столицата гей парад, т. нар. София Прайд, както и срещу исканията на организаторите му.

Пред журналисти отец Димитрий Зографски от манастира в Света Гора заяви, че не е упълномощен да говори от Светия Синод, пише БТА.

Той се обяви против "мълчанието на институциите" по повод на днешната проява.

Свещениците се обръщат с призив до премиера заради "създаденото обществено напрежение". Според тях се оказва агресивен натиск, наложен от чужди на България интереси, който засяга българското образование, и това застрашава децата.

Още по темата

Подобни действия според свещениците оскърбяват националното достойнство и застрашават бъдещето на нацията.

Според отец Димитрий Зографски у нас няма дискриминация, но чрез гей парадите се упражнява натиск върху обществото. Свещениците изразиха недоволство, че 18 посланици у нас са подкрепили организирането на София Прайд и определиха действията на дипломатите като намеса във вътрешната политика на страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още по темата: гей парадСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
41
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Парад на ПОЗОРА!Добре, че още не сме им узаконили връзките. После кой знае още каква гнусотия ще поискат тези извратеняци.
158
22
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В САЩ узакониха браковете, ние още скачаме срещу един парад...много сме зле и изостанали, всеки да прави каквото си иска, само да не пречи.
157
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A v Moskva ima Mavzolei na "edin Gei" I ve4e 90 godini si stoi tam .
156
1
 
32
 
! Отговори
aninimen преди 8 години
SETILA SE BG CARKVA DA REAGIRA .SHTO NE GOVORQT ZA GEIOVETE ZATVORENI ZAD STENITE NA RILSKIA MANASTIR I NE SAMO V NEGO ?OTVRATEN SAM KAK PRI EDNO POSE6ENIE EDIN MAZEN ,MRASEN GEI POTUPA PO RAMOTO EDNA JENA I I POSOCHI KUTIIKATA DA PUSNE PARI VATRE .OTKOGA E ZADALJITELNO TOVA ?JENATA MOJE DA NE E IMALA .DA QDAT I PIAT NA AVANTA .KAKTO GO PRAVQT POLITICI I .BG CARKVA OTDAVNA E ABDIKIRALA OT SVOITE ZADALJENIA .KAKVO MRANKAT SEGA ?DA GEIOVETE NE SA DISKRIMINIRANI I NE ZNAM ZA6O E TOZI PARAD .
155
0
 
50
 
! Отговори
Златен лъв преди 8 години
И мюфтийството се е изказвало против гей парада:dnes.dir.bg/news/protest-gey-parad-sinod-3140086Исканията на целокупния български народ от всички вероизповедания имат ли въобще някакво значение за управляващите? Ще им напомня, че тях не ги избират посланиците на 18 чужди държави, нито пък чуждестранните посланици се явяват представители на българския народ.Като чуждите нрави са им по-мили от нашите, да се щунгосват в чужбина.
154
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-ИСКАМ ДА ВЗЕМА КРЕДИТ-ПРИ ТАЗ ЗАПЛАТА НЕ МОЖЕ-ИСКАМ ДА ЕКСПОРТИРАМ СЕЛСКОСТОПАНСКАТА СИ ПРОДУКЦИЯ В ЕВРОПА-АБСУРД НЕ МОЖЕ!-АМИ ИМА ЛИ НЕЩО КОЕТО МОЖЕ? ТА НАЛИ СМЕ ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ЕС-АМИ ДА ИМА. МОЖЕТЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ ГЕЙ ПАРАД!
153
1
 
42
 
! Отговори
Дечко преди 8 години
Това нищо не е. Очаквайте включване в учебниците и забрана дечицата да пеят "Щом сме сами, щом сме у нас, МАМА, ТАТКО и аз". Дерзайте.
152
0
 
31
 
! Отговори
odessa преди 8 години
i adolf *** se ne se e kril ot naroda si.
151
2
 
51
 
! Отговори
456 преди 8 години
До 123Не сме само православните.И католическата църква. Епископ Христо Пройков, апостолически екзарх на Католическата апостолическа църква се изказа, че парада е демонстрация на греха.И евангелистите и протестантите:"Ние искаме изобщо да няма такива изяви и сме за традиционното семейство" - пастор Живко Тончев, който оглавява една от евангелските църкви в Бургас.Църквите въобще са против гейщината, тя е грях, несъвместим с християнството.Становището на мюфтийството не ми е известно.
150
0
 
31
 
! Отговори
odessa преди 8 години
volen siderov, bechse glaven redaktor na vestnik demokracia.
149
4
 
31
 
! Отговори
odessa преди 8 години
atakist az az biah tankist vyv aitos. ia pitai chsefa si kyde e slujil.
148
3
 
35
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 222К'во стана сега, брачед? Май от това че да се снимаш гол не е гейско и ти го доказах. Това е все едно всяка една жена снимала се гола за списание да е лесбийка. Понял, брачед? Иначе в моя град няма такива паради, че да знам какво представлява един такъв парад от гейове. Може би ти ще кажеш. Нали си софийско *** все пак? Или не си?
147
1
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
219Твоето възприятие за околните си е твой проблем, брачед! Не мога да знам какво ти се случва в главицата.
146
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТАтакист, бях останал с впечатленията, че си НГВС...
145
0
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
212Напротив, нежните мъже с раними души се срамуваха да се събличат голи в казармата когато се къпехме в една баня.
144
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
214 Ясно, ще се срамуваш, че си създал извратено дете, а то ще се срамува от теб, дано поне да ти прости
143
1
 
31
 
! Отговори
odessa преди 8 години
he he kato si takyv taen agent, kak ne si razkonspiriral malkata taina che popovete vinagi sa blizko do masata ili sofrata?
142
2
 
40
 
! Отговори
123 преди 8 години
До mdaПоздравление на Св.Синод на БПЦ! Те са ЕДИНСТВЕНИТЕ ,които до края на света ще отричат такава мерзост,като хомосексуализма! Мюфтиите,католическите свещеници,протестантите еретици са съгласни да има гей паради в България! Единствено Родната Свправославна Църква е държала на християнският морал,благоприличие,ценности,родолюбие.. Тя ,е запазила българският народ от затриване от лицето на земята! така,че българите трябва да си пазят Св.Православна Вяра!!!
141
2
 
31
 
! Отговори
До 210 преди 8 години
Но ще си остане извратено. По-добре да се крие и да не ме срами пред хората, защото аз ще се срамувам от неговите решения. Животът си е негов, но срамът ще е мой.
140
1
 
32
 
! Отговори
123 преди 8 години
До Християнин и АтакистТи си бил бивш гей? Със сигурност ,осъзнаваш какво си направил и то с помощта на дявола. Но Господ Бог Иисус Христос,Който е Пречист и Безгрешен ти е помогнал да се избавил от тази мерзост. Трябва да има ред и дисциплина в тая страна,че младото поколение съвсем се разнежи,въобще не го вълнува за Родината и християнските православни ценности-целомъдрие,честност,труд,вяра,род и Родина