Лозанов се заинати, няма да подава оставка заради БНР

Имало общ глад за оставки, без значение чии са
24
Лозанов се заинати, няма да подава оставка заради БНР
Снимка: Булфото, архив

Няма да подам оставка, защото смятам, че има един фалшив опит върху моята оставка да се прехвърлят отношения и да се търсят кредити, които тя не носи. Това заяви председателят на СЕМ Георги Лозанов, цитиран от БТА, на заседание на регулатора днес, на което беше разгледан конфликтът в БНР, започнал след решението на ръководството да съкрати хонорарите на журналистите.

Още по темата
На 29 май Лозанов заяви, че ще подаде оставка, ако до един месец не се реши проблемът в радиото или не започнат реални действия за преодоляването му.

Според Лозанов в този месец не само не са започнали процеси на взаимодействие, а всяка от страните е застанала още по-твърдо.

"Едно ръководство, което все по-трудно намира ходове и не се справя с кризата, и едни протестиращи, в чиито език има само една дума - "оставка", коментира председателят на СЕМ.

Той посочи, че целта му е била да катализира процеси в БНР, а вместо това на неговата оставка е започнало да се гледа като на изход.

„Има вече един общ глад за оставки, няма значение чии са“, коментира Лозанов и добави, че това не е продуктивно и решаващо въпроса.

Според него решението е вътре в БНР в отношенията между работещи и управляващи радиото и СЕМ не може да се намеси в тях.

Лозанов посочи, че в Съвета е постъпило писмо от генералния директор на БНР Радослав Янкулов за предприети мерки, структурни промени и кадрова организация.

От СЕМ ще поискат допълнителна информация за конкретните стъпки и до какво биха довели.

Останалите членове на СЕМ, без Мария Стоянова, която е в командировка, заявиха на заседанието, че оставката на Лозанов не би довела до решение на конфликта в БНР и го призоваха да не я подава, за да не предизвика криза и в самия регулатор. Срещу оставката на Лозанов се обявиха в позиция и от АБРО, подкрепена от БТА, БНТ и "Дарик".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 8 години
този дърт пръч на му се пуска кокала
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На него(Лозанов) мястото му отдавна е на бунището.Не върши никаква работа (ама те и за това му плащат)Никакво чувство за контрол над журналистите и предаванията.Не става въпрос за тематиката,а за чистотата на българският език.Все повече чуждици се допускат без да се съобразяват,че има български думи за изказването.Допускат се реклами които са недопустими с правилата на СЕМ.А бе изобщо манекен който стои и нищо не прави.
11
0
 
3
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименМОЛЯ,НЕ ОБИЖДАЙТЕ ПИНГВИНИТЕ!ПО МУ ПОДХОЖДА ОПОСУМ С ПАПИОНКА
10
1
 
0
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Папата, комунст е коментаторът под теб. Като истински такъв гледа в канчето на другия и иска да има същото, но без да си е мръднал пръста!
9
0
 
9
 
! Отговори
Папата преди 8 години
Комуниста не подава оставка... Него го местят... Ще му намерят друга хранилак и тогава може...
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка подават хората с чест. А тоя само заплатка ***.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодаря на колегите по-долу, че ме светнаха за тази сценка между Шамара и Лозанов. Не бях я гледал. Това наистина е голямо шоу. Напишете само: Шамара и Сарафа срещу Лозанов и гледайте спектакъл! Курволезич впрочем е водещата.
6
0
 
24
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Най-скъпо платения безполезник в държавата!При това несменяем-сигурно чака пенсия от там.....
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изобщо не съм хранил илюзии, че този рошльо с папийонката ще се реши да си остави сладката длъжност и хубавата заплатка. Та нали има и младо гадже да храни човека, влезте му в положение. Тоя номер с оставката - подавам, оттеглям вече е толкова изтъркан в БГ , че буди само насмешка.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2-риВ интерес на истината не беше заради нецензурни думи, а защото уж хората на Шамара се гаврели с трибагреника в песен. Всеки случай историята беше трагикомична и Шамарчето и аверчетата му ги оправдаха, понеже нямаше за какво да се хванат съдиите, че да го осъдят. И тоя Лозанов доказа с това заведено дело че е пълен мишок. То и му личи- само като му видиш прическата.
3
0
 
9
 
! Отговори
абв преди 8 години
Докато Менда не отиде да го набие няма никаква оставка.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2Да, Мишо Шамара го кръсти пингвин с папионка хахаха, най му прилича този прякор на Лозанов.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя ще го запомня само с култовото участие на Мишо Шамара и негов приятел които се бяха напушили здраво и го направиха смешен тоя *** в едно предаване във връзка с това че Лозанов като шеф на СЕМ искаше да съди Шамара за нецензурните му думи в една песен. Голямо шоу беше. Направо го н*раха.