Пускат основните участъци от "Тракия" утре

Само времето може да попречи, заяви Павлова
30 юни 2015 22:18, Александър Попов
31
Пускат основните участъци от "Тракия" утре
Снимка: Булфото, архив

В рамките на утрешния ден, при благоприятни условия, пускаме основните участъци от АМ Тракия. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в предаването "Още от деня" на БНТ.

Тя съобщи, че заради изискването за качество на извършваното строителство е забранено полагането на асфалт и маркировка.

Министърът коментира, че е разглеждана идеята да бъде изготвен „черен списък“ на фирми-изпълнители, които са давали фалшиви документи или са извършили некачествена работа при изпълнението на различни проекти, но европейската директива го определя като неравно третиране и констатира, че провалът на даден изпълнител в един търг, не означава повторен провал в друг търг.

Тя наблегна, че при строителството на пътната инфраструктура се упражнява контрол в максимална степен, като даде пример с моста на 9 км на автомагистрала Тракия, където е положена наново изолация.

Контролът върху качеството на работата се извършва с помощта на специализирани роботи, с които се измерва товароносимоспособността, съобщи Павлова.

Министърът припомни, че два дни предсрочно е завършен ремонтът между пети и десети км на АМ Тракия и в участъка между 63 и 67 км.

Тя заяви, че до края на утрешния ден ще бъдат пуснати основните участъци от автомагистралата, като поетапно за по няколко часа, ще бъде извършено прехвърляне на движението, за да се постави и шумящата маркировката при благоприятни климатични условия.

За да не се натоварва допълнително трафикът, това ще се прави поетапно, на по-къси участъци от по 4 км, в интервала между 10 часа и 16 часа, когато трафикът е най-слаб.

До края на седмицата ще бъдат завършени ремонтните дейности на общо 45 км от АМ „Тракия“, обобщи Лиляна Павлова и допълни, че оставащите 5 км от по направлението София-Пловдив ще се ремонтират през септември.

Тя информира, че ще продължи работата по четири виадукта на АМ „Тракия“ и на още толкова по АМ „Хемус“, като двата по-малки виадукта на южния аутобан ще бъдат готови на 20 юли, а останалите – през есента.

Министърът потвърди сроковете за завършване на двата участъка в строеж от АМ „Струма“. Тя съобщи, че въпреки проблемите при изпълнението на Лот 4, строителят работи при 24-часов режим, за да изпълни проекта в срок.
Павлова информира, че се налага изместване на жп линията, което ще преустанови движените на влакове към Гърция за няколко дни. Затруднение за изпълнителя създават и прекратените доставки на битум от Гърция, за които в момента тече предоговаряне, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Утре ги пускат, а в понеделник ги затварят за ремонт....
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I taja partisanska vu4ka i ot komunistzesko testo Stana milionerka Po tv pri Zonev govori gluposti laji no boiko si ja haresva lileto kskto i rumore kojato nischto ne rasbira ot vatreschno ministr. Samo deto sa daschni jeni Po blusa na selendurite
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лиляно, кажи колко процента беше комисиона , та да знаем колко ще изкара.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да се обзаложим ли че до две години ще й правят пълен ремонт? каквоот е построил Бойко се гъне и пука. Той гледа да строи ударно а не гледа качество.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 25-годишно чакане
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО!!!
18
0
 
4
 
! Отговори
много ясно преди 8 години
Винаги проблем е времето, като се почне ремонт и то започва да "лети" и никога не им стига и затова всичко се претупва
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пускат ги утре и започват ремонта вдруги ден. А колко са откраднали дали ще разберем? Няма толкова скапано правителство като това на Тиквоня, пълно с бивши *** неграмотници. Рухването на държавата е предстоящо и когато стане Тиквата и тази дебелата ще са избягали отдавна.
16
6
 
9
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Евала на министърката.....Някой до сега да ви е организирал такъв ремонт,а вие си пишете колкото и каквото искате....Има ли го направено има го,точка по въпроса.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бивш член на БСПНяма такива крадци...
14
7
 
15
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 8 години
Добре , че дойде ГЕРБ и Борисов на власт за да имаме магистрали и пътища. Иначе светлото бъдеще на БКП-БСП го знаем всички. За партийните шефове Станишев , Миков , Манолова , Нинова и всички Дъбовци има светло настояще изразено в милиони лв. , а за народа само бъдеще . Мерси от такава партия .
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диплома питат дали е ОРИГИНАЛНА , тоест не е купена
12
7
 
5
 
! Отговори
pornohub преди 8 години
Павлова радва целия Екип мъже в ГЕРБ затова не я уволняват въпреки скандалите с Зимната обстановка
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бре колко *** са се маркирали под този пост. Иначе ремонта беше крайно необходим и доста се забави - още преди 3г го обещаха като завършиха АМ Тракия, а го правят чак сега. Другата мизерия е, че заобиколиха закона и го правиха без обществена поръчка.Но платените дърдорковци освен глупости друго не могат да измислят.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В рамките на утрешния ден, при благоприятни условия, пускаме основните участъци от АМ Тракия."Eee... aко вали дъжд няма да можете да резнете лентичката ли бе, Лилянче?
9
8
 
9
 
! Отговори
да те светна преди 8 години
куха лилянке,казва се ако е рекъл Господ ,но тъй като ти си партизанска внучка и кръстена на сталинистката устакярка лиляна какво друго да очакваме
8
5
 
9
 
! Отговори
тая преди 8 години
ако и затворят устата 2 дена ще умре от глад ,може само да плямпосва
7
7
 
9
 
! Отговори
Писна ми преди 8 години
Всяка година ремонт! Всяка година висене в задръствания!
6
7
 
14
 
! Отговори
боц преди 8 години
От ден на ден тази ми става все по-противна.То не бе мазнене, не бе хвалене!Тази задмина и Цар Бойко!Противни, лъжливи мутри, клекнали пред Юнкер и САЩ, за паница рядка чорба.
5
6
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Тая мома толкова ли не може да свали 50-60 кила и да влезе в норма?