Парното и топлата вода – по-евтини от днес

КЕВР обещава цените да останат и през зимата
1 юли 2015 07:20,
17
Парното и топлата вода – по-евтини от днес
Снимка: архив Булфото

Парното и топлата вода поевтиняват драстично от днес. От 1 юли влизат в сила новите цени на топлата вода за  клиентите на всички топлофикационни дружества в страната.

За клиентите на Топлофикация София цената се намалява с почти 6 на сто, за Бургас - с 13,5 на сто, за Велико Търново – с 12 на сто. За клиентите на Топлофикация Пловдив намалението на цената на топлофикационната услуга е 1,74 процента, за Плевен - 9,83 процента, за Далкия Варна - 1,52 процента, за Враца - 4,47  процента.

Клиентите на Топлофикация Перник ще плащат с 10,17 процента по-евтино парно и топла вода, в Сливен намалението на цената е с 8,55 на сто, в Габрово - с 26 на сто, а в Разград – с 6,66 на сто.

Шефът на КЕВР обяви, че ниските цени на парното ще останат и през зимата.

Решението на КЕВР е спрямо действащите цени на топлофикациите от 1 април 2015 г.

Спрямо 1 юли миналата година намалението за клиентите е още по-голямо, като за София то е почти 13 на сто, за Пловдив - 9.56 на сто, за Плевен - 10.7 на сто, за Бургас - 13.5 на сто.

Намалението на годишна база за клиентите във Варна е около 10 на сто, за Враца - 12 на сто, Велико Търново - 16 на сто, Разград - 14 на сто, Русе - 0.6 на сто, Перник - около 11 на сто, Сливен - 8.5 на сто, Габрово - 2.6 на сто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: парнотопла водакевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 8 години
Червения *** газ пикае и се чуди какви глупости да напише. Да ама не. Правителството мисли и действа в полза на народа . От днес се повишават заплатите и пенсиите и се намалява парното . От следващата година пак и ГЕРБ ще си осигури и още един мандат , а БСП изтече в канала .
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мога да ви покажа сметките си - не са по-евтини.
14
0
 
3
 
! Отговори
ив преди 8 години
"...обещава цените да останат...". Това да не е родителска среща.Вместо обещания да напишат черно на бяло това и да има силата на действаща разпоредба поне до края на отоплителния сезон.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой вярва ли им? Аз не! То може и да е по-евтино от днес, ама само чакам да видя какъв трик ще ни приложат зимата за да оправдаят високите сметки.
12
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 8 години
Комунистите плюят Иван Иванов, новия шеф на новата КЕВР, НО, съвсем скоро след избирането си, човекът намали цените на парното, С ОБЕЩАНИЕ ТЕ ДА НЕ СЕ ВДИГАТ ПРЕЗ ЗИМНИЯ СЕЗОН. Това, досега, НИКОЙ шеф на ДЕКВР НЕ е правил. А точно ПАРНОТО, НЕ токът, е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РАЗХОД за домакинствата и много от фирмите. Не знам, какво ще е продължението, но дотук ми харесва. А токът още не е вдигнат, въпреки че комунистическите търгаши-прекупвачи-лъжепроизводители ореваха орталъка и вдигат цените на храните.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо токът поскъпва през ЛЯТОТО, а парното поевтинява? Мизерници.
10
1
 
0
 
! Отговори
до мравка преди 8 години
Може ли по-тихо?
9
3
 
5
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
До политологКАКВО ТИ ПЛАЩАТ ПИШМАН ПОЛИТОЛОГ ДА СИ КРИВИШ ДУШАТА? ТВОЯТ ВОЖД Е ПРЕСТЪПНИК КАКТО И БОЛШИНСТВОТО В ПАРТИЯТА МУ.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Думата "понеже" харесвам съм.)
7
3
 
5
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЗАЩО ЛИ МЕДИИТЕ НЕ ПОВДИГАТ ВЪПРОСА ЗА ЗГРАДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ КОЯТО Е НЕЗАКОННА И ТОПЛОФИКАЦИЯ КРАДЕ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ? ЗАЩО НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ЕВРОПЕИСКАТА ДИРЕКТИВА ПО ТОЯ ВЪПРОС КОЯТО ГЛАСИ ЧЕ НЕ СЕ ПЛАЩА УСЛУГА КОЯТО НЕ ЖЕЛАЕШ.ЗАЩО ПРЕСТЪПНИТЕ СЪДИЛИЩА НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ТАЗИ ДИРЕКТИВА КОЯТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗА БЪЛГАРИЯ И ОСЪЖДАТ ХОРАТА НЕЗАКОННО ДА ПЛАЩАТ В ПОВЕЧЕТО ПЪТИ БЕЗ ДОРИ ДА ЗМАЯТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ?
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже чичо Сам в момента подкрепя национализациите на енергокомпаниите - се правим на умряла лисица а?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А догодина ще му утроят цената нали?
4
1
 
13
 
! Отговори
... преди 8 години
Само чаках това поевтиняване, за да го включа...
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К`во бе?! Скачаме!!!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей сега ще го набича, да събера жега за зимата!
1
13
 
3
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Браво на ГЕРБ и Борисов . Това е правителство , което наистина мисли и действа в полза на хората ,а не като БСП-ДПС , които мислят само за кражби , а народа кучета го яли. Нали Станишев много милееше за хората и както милееше така стана милионер и си би камшиците в Брюксел .