Очаквано: ПФ остава да подпира властта

Кабинетът не изпълнил 2 условия, по 5 действията били задоволителни
Обновена: 3 юли 2015 11:19 | 3 юли 2015 11:19, Камелия Цветанова
123
Очаквано: ПФ остава да подпира властта
Снимка: архив, БулФото

Очакванията, че Патриотичният фронт няма да се откаже от подкрепата си към властта, въпреки ултиматума, който постави към кабинета преди месец, напълно се оправдаха.

Още по темата
Съпредседателят на коалицията Валери Симеонов обяви, че парламентарната група е взела решение да продължи подкрепата за програмата за стабилно управление, като през следващите три месеца ще изпълнява строг контрол по отношение на борбата с битовата престъпност и поскъпването на тока, защото това са две от условията, които не е изпълнило правителството.

По останалите пет от седемте изисквания, Патриотите дават задоволителна оценка.

Те не са доволни само от постигнатото в борбата с битовата престъпност и според тях заради натрупаните с години проблеми в това отношение е нужно да се ангажира повече ресурс в тази посока.

ПФ ще настоява и за изработване на държавна стратегия по работа с етносите.

Депутатите от коалицията смятат, че отлагането с месец на поскъпването на тока не решава проблемите в сектора, които са свързани с кражби.

Те са подготвили и специален закон срещу злоупотребите на ТЕЦ „Марица Изток“ 1 и 3. Според Симеонов само тези две централи са нанесли щети заради злоупотреби в размер на 1,2 млрд лева. Иначе от останалото са доволни.

Съборени са част от незаконните постройки в квартал "Кремиковци“ в Гърмен и заради това по тази точка патриотите дават положителна оценка на властта.

Оказа се, че те са доволни и от предприетите действия за започване на изграждането на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване на увредените участъци от тях.

Ограничаването на незаконната сеч и износ на необработена дървесина според ПФ също е направено с наложения мораториум, което означава, че и тук управляващите са си свършили работата.

Предстоящият през октомври референдум, иницииран от президента, също е удовлетворил депутатите от ПФ, които искаха промени в Изборния кодекс за въвеждане на задължително гласуване и вдигане на прага на преференциалния вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: Министерски съветПФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната партия дупедавци са ПФ.
17
0
 
16
 
! Отговори
Излагация на макс ! преди 8 години
Тези се оказаха по-големи нещастници от Яне, Барека, Атака и дефлораторите взети заедно. В следващия Парламент тази шайка няма да присъства и слава Богу !
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ И АТАКА. ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЕШ. ПЪЛЕН ЛЕШ, БОСТАН ГИ НАПАЗАРУВАХА ДО ЕДИН.
15
4
 
19
 
! Отговори
извод преди 8 години
Вече има само два фронта - АТАКА и всички останали!
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Захлеби ли, Валерка?Доволен ли си от "направеното", Симеонов?Каракачанов, ако те види Ванче Михайлов, какви ги вършиш, ще стане от гроба и лично ще ти резне главата!
13
0
 
24
 
! Отговори
Ояде се доносника преди 8 години
И най-голямото предателство на Валери Симеонов беше съгласието му за вдигането на стажа за пенсия! А по Скат тръбяха как била висока възрастта , как нямало да доживеем пенсия и още такива! Браво Валери , вече си вън от Народното събрание!
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЙКО ПУДЕЛ СИ НАМЕРИ КАЗВА СЕ ВАЛЕРИ.....
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква новина само каква изненада дето си я ЗНАЕМ от близо година:)))))ама нали името на паричния трябваше да е по медиите че иначе нямаше да разпознаят бюлетината им на месните
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПАРИЧЕН ФОНД ЗА СПАСЕНИЕ НА БОЙКО. КАКВО ИСКАТЕ?
9
0
 
18
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Досега нищо от програмата им не се изпълнява, ромите си върлуват, тока ще се вдига, горите се секат, нищо разкрито от черните дупки в КТБ и енергетиката и тн..., те обаче ще подпират:)
8
0
 
15
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
А сти'а е? Политическа партия да се е отказала от властта, когато не е опрял ножа в гърлото? Те такова дживотно НЕМА... Ай със здраве
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия от ПФ само правят циркове! Това бяха само кьорфишеци! БРАВО! Не заслужавате името "патриоти", а "предатели"!
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието е супер точно!!!
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалки и смешни псевдопатриоти, слуги на Мутрата. Излъгаха доста свестни хора с предизборните си лъжи, но това вече едва ли ще се повтори.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте клякали на Борисов бе продажници, с това нищо не помагате на Народа а спомагате да продължава политическото робство над него!
3
4
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Подписхате си смъртната присъда за изборите!!
2
3
 
21
 
! Отговори
Валери не те е срам! преди 8 години
Новият Яне Янев !!!!
1
3
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
хахахаха Скоро ще е вашта мама!