На дъното сме по интеграция на мигранти, сочи изследване

Делим последните места с Турция и Унгария
5 юли 2015 07:45,
69
На дъното сме по интеграция на мигранти, сочи изследване
Снимка: архив, Булфото

България е на дъното във световна класация по интеграция на мигрантите, съобщава BTV. Страната ни е сравнявана по 8 показателя заедно с още 37 държави.

Сред показателите, изследвани в класацията, са достъп до образование, здравеопазване, пазар на труда.

В сферата на образованието заемаме 38-мо място с нула точки. Пред нас са Турция и Унгария, а на първите места са Швеция, Австралия и Нова Зеландия.

Здравеопазването ни е класирано на 31 място, делим си предпоследните места с Естония и Гърция, а в челото на класацията са отново Нова Зеландия, Швейцария и Съединените щати.

С нова стратегия за интеграцията, убежището и миграцията и без реални действия, институциите у нас продължават да не работят за адаптирането на чужденците, огромната част, от които са бежанци, отчита изследването.

Неправителствените организации са тези, които се занимават с уроци по български език и помощ при търсене на работа на мигрантите.

Последно държавните институции са работили за интеграцията на бежанците у нас преди 2 години, а програмите реално са обхващали по около 100 човека. А в момента само в центровете на държавната агенция за бежанците живеят над 3500 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Но за сметка на това сме в челото на корупция, бедност, мизерни условия на живот. На дъното сме заради мутри, които ни управляват, заради хора продаващи националните интереси заради своите амбиции
46
0
 
0
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Все сме на последно място. А обещаваха, че като се присъединим към ЕС ще ни се подобри положението. Като има балъци, има и тарикати.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо правителството не изготви програма за връщането на бесарабските българи в България, македонските българи, също и българите които преди 25 години избягаха от грабителския новокумонизъм ? Защо ? Защото времето на мандата не им стига само да се накрадат. Борисовци, Станишевци, Костовци, Овчаровци, Сидер Ага и фес Догановци всички са мръсни продажни крадци на народа
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези двечките от снимката, след 9-10 години ще бъдат торби от които всяка година ще падат ислямчета.
43
0
 
4
 
! Отговори
Който не знае да зна преди 8 години
Българското правителство знае ли че 5 "самотни" майки арабки с по 5 деца имат един съпруг ? Този съпруг всяка нощ е при една от съпругите, взема помощите, детските, прави още едно а може и две, върти черен бизнес и харесва демокрацията. Ха, ха,ха ! Че баламите кой не ги харесва ?Докато се усети тъпия толерантен демократ, ще се народят хиляди " бедни " арабчета и ще му сложат ножа на вратлето. Ислямистите са прави. Като нямаш акъл, празна глава не ти трябва и ти я режат. Така де, да не ти тежи.
42
0
 
2
 
! Отговори
!!!!!!! преди 8 години
Да си поръсим главите с пепел-не се грижим за цялата ***,която ни натресоха.
41
2
 
3
 
! Отговори
беГето преди 8 години
българия е изпята песен от 681 година!Към 2050 г новите българи ще са ***!Ох-ох-ох.
40
0
 
9
 
! Отговори
фер преди 8 години
Държавата,това е народа.Беден народ,бедна държава.Народа оставя стотина да го третират като беден,плащайки им мизерни заплати и пенсии.Трай бабо за хубост са казали нашите предци. Тези приказки умряха с тях.Сега е трай бабо за бедност.След като си траеш стой си беден.Чуждите държави станаха наши майки,защото в родината си сме обречени ние и децата ни на мизерия.Българите били велик народ,какъв велик народ,какви българи.Няма война ,няма епидемия,умират защото нямат пари за лечение,бесят се ...
39
0
 
5
 
! Отговори
Под-дъното преди 8 години
Какво точно да му се интегрира на някой, който е тръгнал за Германия и Швеция. Ако вместо през Б-я, беше тръгнал през Русия например, да го интегрират към "Русский мир" и да го пратят в Украйна. Бе той не ще в Украйна, иска в Германия и Швеция! Да го спираш от тази му мечта, това си е жив геноцид! Къде дремят правозащитниците?
38
0
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Eдна негативна статистика която ме радва, тако поне няма да се задържат тука и ще търсят път към заветната страна на запад където дават добър социял и могат да отгледат поколения за сметка на ГРЕШНАТА социялна система.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На дъното сме по интеграция на мигранти, сочи изследване"Чудесно. Толерантност и интеграция са болести. Значи се справяме идеално!
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече 26 години българите не могат да се интегрират в "демократичната" си татковина, те за имигрантите ни говорят.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
затова на избори гласувайте за патриоти ,а не за предатели.добри или не чак толкова такъв е "матреяла"за сега.По нататък ще се появи българският Орбан.Предателите ще Ви" интегрират"в морето от ***.
34
0
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Добра новина!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интеграцията на мигранти на всякъде е на дъното
32
0
 
7
 
! Отговори
оптимист преди 8 години
това е добре ... и да спрат да идват тука ...... а нашите трафиканти да печелят.
31
1
 
2
 
! Отговори
blabla преди 8 години
Ние кога не сме на дъното...
30
1
 
21
 
! Отговори
ff преди 8 години
НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ГИ ИНТЕГРИРАМЕ, ИСКАМЕ ДА СЕ МАХАТ
29
0
 
16
 
! Отговори
Реалиста преди 8 години
Никъде не видях къде е Франция, в която имаше размирици от емигрантски общности. Както и същата Франция която екстрадира Румънските и Българските "роми". Както и Холандия коя също ни върна "ромски" емигранти. И след като ние сме в дъното смятам че те са по-напред от нас. Така че е редно да почерпим опит от тях и да насочим емигрантския поток към ... други дестинации.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз не се сещам по коъ показател не сме на дъното :((