Родителите на нахапаното дете: Ще си търсим правата!

Те благодарят на мъжа, който е помогнал на детето им
9 юли 2015 13:24,
44
Родителите на нахапаното дете: Ще си търсим правата!
Снимка: Булфото, ахрив

Ще си търсим правата в съда, заявиха родителите на малкия Калоян, който бе нахапан от питбул във вторник вечерта.

Детето разказа Пред Нова тв, че си е играел и не е закачал кучето. Калоян споделя, че е виждал въпросното куче няколко пъти преди инцидента.

"Всичко се случи в рамките на минута. Калоян изтича напред, ние със сестра му вървяхме отзад. Чуха се писъци на момичета. Докато стигна той беше вече на земята, нахапан от кучето. Ние минаваме всяка вечер оттам, но не познавам собствениците на животното", разказа бащата на детето.

Още по темата

Той звъни моментално на тел. 112. Идват полицаи и линейка, които водят момчето в "Пирогов". Майката на Калоян остава с полицаите, защото и искат показания, а бащата тръгва със сина си. В болницата промиват раните и зашиват детето.

Свидетели на случката са собственичката на кучето, мъж, който се притекъл на помощ и две момичета, които с писъци излизат от вратата на училището. Мъжът, който помогнал на малкия Калоян разказал на бащата, че моментално се хвърлил върху кучето, за да отърве безпомощното дете.

Родителят разказа още, че собственичката на кучето не се е заинтересувала за състоянието на детето, била много притеснена обаче, че телевизията ще дойде да снима. Жената не можела изобщо да удържи кучето, което било агресивно към насъбралата се тълпа.

Тя от своя страна обяснява, че е пуснала кучето в двора, защото наблизо нямало никой и било вечер – към 22 часа. Детето изскочило изневиделица от тъмното. По думите й когато питбула нападнал момчето, тя се хвърлила върху детето, за да го предпази с тялото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
17
 
4
 
! Отговори
Кучефил преди 8 години
Долу ръцете от кученцето, те са добри същества и познават лошите хора, помнете че и Хитлер е бил сладко детенце!
2
8
 
29
 
! Отговори
Кадир преди 8 години
И друг път съм го казвал питбули,ротвайлери и други подобни са опасни кучета,който са непредвидим кога могат да те нападнат.Трябва да се забрани такива кучета да шават свободно,без надзирател, без каишка и намордници!Това са правилата който не иска няма да купува подобни кучета който са опасни за хората,ако евентуално на някой кучетата шават като тоя пес без надзирател за мен такива хора са подобни като животните и трябва жестоко да се наказват
1
2
 
34
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Комплексари много,питбули много,хора не останаха...