Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!

"Почерпихме се... тръгнах да я изпращам, но се скарахме за глупости"
10 юли 2015 08:45,
276
Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!
Битата Веселина. Кадър: Нова тв

Младежите, които бяха бити при полицейски арест през декември м.г., твърдят, че с нищо не са провокирали агресията на униформените.

Клипчето с бруталната акцията по задържането на Веселина и Александър в столичния център бе излъчено в "Господари на ефира" в понеделник вечер.

Още по темата

Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се.

"Почерпихме се, пихме по няколко бири. След това тръгнах да я изпращам към тях, но се скарахме за някакви глупости", спомня си Александър Грошанов.

Караницата се оказала шумна и будни граждани повикали полиция на ул. "13 март".

На сигнала се отзовават двама полицаи от Първо РПУ, легитимират се и искат документите на Александър и Веселина. Момичето обаче отказва да си даде личната карта.

"Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му дам личната си карта", обясни Веселина Китова пред Нова тв.

Именно това отприщва гнева на униформените. Тогава те повалят момичето на земята, блъскат я неколкократно в паркирана наблизо кола и я ритат. След ареста им полицейския произвол продължил.

"Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: "Ти на нашите колеги ли ще се отваряш?". Получих няколко ритника, няколко шамара", допълва Александър.

Веселина споделя, че все още има белег от белезниците. Имала е синка по лицето, прибрала се е вкъщи със скъсани дрехи и чанта.

И двамата са категорични, че с нищо не са провокирали агресията на полицаите. Твърдят, че не са предприели действия срещу униформените, защото не са вярвали, че някой ще направи нещо в случая.

"Нашата дума срещу тяхната. Те са закона и са безнаказани – колят и бесят, а ние сме някакви обикновени граждани, които са сгрешили в дадената нощ. Но това не е начинът", казва Александър.

Благодарение на показанията на двойката четирима от полицаите, които са участвали в ареста им, са отстранени и срещу тях вече се води дисциплинарна проверка.

След тези брутални сцени вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че МВР ще организира допълнително обучение на полицаите как да прилагат техники за задържане.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди униформените да преминат отново курсове как да арестуват без насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
16
 
18
 
! Отговори
Shark преди 8 години
А защо толкова време не подадохте жалба и не осъдихте полицаите? защо си замълчахте, за да се чувстват безнаказани и да правят това и с други хора. Сега, при положение че има и заснет видеозапис, наистина трябва да има съд до дупка и да не се потулват нещата. И дисциплинарно уволнение на бабаитите, да видим къде ще си намерят работа, и за пазачи на паркинг няма да ги вземат. Те където трябва не се месят, ама когато е да бият обикновени хора много ги бива. НАИСТИНА, СЪД ДО ДУПКА!НИКАКВО ИЗМЪКВАНЕ
4
23
 
25
 
! Отговори
Българин преди 8 години
В САЩ любимата тема на т.н. "защитници на правата на човека " когато те спре полицай за проверка нямаш право да направиш дори движение ... Тази млада дама ОТКАЗАЛА да си даде документите, вероятно с "вежливи" думи и казва, че с НИЩО не ги била провокирала ...
3
10
 
27
 
! Отговори
hm преди 8 години
На тия с тъмната кожа веднага ще се намери някой да им помага да осъдят държавата, но тук ме съмнява.
2
31
 
25
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
малко им е бил боя, в америка щяха да получат оловно хапче
1
18
 
26
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
СЪД ДО ДУПКА!!!Не оставяйте случая да се потули!