Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!

"Почерпихме се... тръгнах да я изпращам, но се скарахме за глупости"
10 юли 2015 08:45,
276
Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!
Битата Веселина. Кадър: Нова тв

Младежите, които бяха бити при полицейски арест през декември м.г., твърдят, че с нищо не са провокирали агресията на униформените.

Клипчето с бруталната акцията по задържането на Веселина и Александър в столичния център бе излъчено в "Господари на ефира" в понеделник вечер.

Още по темата

Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се.

"Почерпихме се, пихме по няколко бири. След това тръгнах да я изпращам към тях, но се скарахме за някакви глупости", спомня си Александър Грошанов.

Караницата се оказала шумна и будни граждани повикали полиция на ул. "13 март".

На сигнала се отзовават двама полицаи от Първо РПУ, легитимират се и искат документите на Александър и Веселина. Момичето обаче отказва да си даде личната карта.

"Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му дам личната си карта", обясни Веселина Китова пред Нова тв.

Именно това отприщва гнева на униформените. Тогава те повалят момичето на земята, блъскат я неколкократно в паркирана наблизо кола и я ритат. След ареста им полицейския произвол продължил.

"Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: "Ти на нашите колеги ли ще се отваряш?". Получих няколко ритника, няколко шамара", допълва Александър.

Веселина споделя, че все още има белег от белезниците. Имала е синка по лицето, прибрала се е вкъщи със скъсани дрехи и чанта.

И двамата са категорични, че с нищо не са провокирали агресията на полицаите. Твърдят, че не са предприели действия срещу униформените, защото не са вярвали, че някой ще направи нещо в случая.

"Нашата дума срещу тяхната. Те са закона и са безнаказани – колят и бесят, а ние сме някакви обикновени граждани, които са сгрешили в дадената нощ. Но това не е начинът", казва Александър.

Благодарение на показанията на двойката четирима от полицаите, които са участвали в ареста им, са отстранени и срещу тях вече се води дисциплинарна проверка.

След тези брутални сцени вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че МВР ще организира допълнително обучение на полицаите как да прилагат техники за задържане.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди униформените да преминат отново курсове как да арестуват без насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
4
 
3
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Защо трябва да давам на *** ченге личната си карта? Аз съм си я платил, тя е МОЯ собственост! Ченгето защо не си даде колата да я "разкърша" с бурканите в махалата, а?
184
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пияно прасе !
183
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе ми дреме защо излиза сега клипа. Станала ли е мърсотията - да, мърсували ли са заптиетата - да. Не ме интересува, че някой си иска вместо 800 лв., да му вдигнат заплатата на 1000, за да му е по-удобно да спи нощно време в патрулката. Ако не му изнася - да се изнася. Чисто технически, слава богу, че сега се раздухва случая. Ако още същата вечер бяха подали жалба щяха да ги СМАЧКАТ - да си напаснат версиите маймуните, да ги изтормозят, да ги притиснат и със заплахи да се отрекат от
182
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, когато Волен Сидеров е малтретиран от полицаи е виновен, но когато полицаите натупат някой дрогиран пиян *** са виновни. В простата и *** полицейска шапка сработва следния рефлекс - ,,А, това е Волен Сидеров - черната овца за началниците и любимия Бойко! Ако го поодрусаме малко ще ни похвалят и наградят. Няма право, няма закон, няма и молекула мисъл, че Сидеров е народен представител и се ползва със съответните права и имунитет като такъв. Вместо да му козируват и съдействат - гаф!
181
10
 
5
 
! Отговори
аа преди 8 години
тази тогава беше пияна и ревеше като магарица ,сега като трезвена ,не е с по-добро поведение ,заслужавала си е боя ,особено ако се е занимавала с разпространение на забранени вещества
180
4
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Такива граждански прояви видеоклипа със полицейското насилие ме карат да бъда оптимист за нашата държава.
179
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама тази овца не трябваше да се показва, сега ще и запомнят физиономията и ще искат личната карта навсякъде, ха-ха, тя пък ще отговаря на инат 'няма да ти я дам , пък , и ще тропне с краче'', хаха.
178
2
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
И едните и другите се направили на "кой е по по най",после като загрубее играта нещата стават сложни
177
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си бяха дали личните карти. До какви грубости води отказа за представяне на лична карта пред униформен полицай. Защо са отказали да си дадат личните карти? Ако си ги бяха дали нямаше да има такова насилие над тях. Сега всички са пострадали и полицаите са унижени и младежите са унижени... Тц тц тц лични карти.
176
2
 
15
 
! Отговори
гхйгфгхфхг преди 8 години
До дЗащото *** в германия полицая няма да те дърпа за ръката и няма да ми седи с ръцете на кръста като някой бабаит ами ще поздрави културно, вежливо, ще се представи и ще поиска документа. Ще е спретнат, няма да те гледа така все едно си някой клошар и ще предразполага уважение и респект.
175
2
 
11
 
! Отговори
qqd преди 8 години
До 212 "ОБОБЩАВАМ ФОРУМИТЕ- БЪЛГАРИНА МРАЗИ ПОЛИЦИЯТА..." - Българинът мрази полицията, защото не си върши работата, а се възползват от служебното си положение и се правят на много велики, ама като напуснат и стават по-ниски от тревата... Предпочитам да я закрият тази ненужна институция, да разрешат по-свободно използването на огнестрелно оръжие и да се защитавам сам... И да, филхармонията ще свърши повече работа!
174
9
 
17
 
! Отговори
д преди 8 години
Защо не пробват , например в Германия да кажат на полицаи , няма да ти дам документ за самоличност.
173
5
 
5
 
! Отговори
Koko преди 8 години
До американецо и от селуОт кога говоренето на диалект различен от шопския е толкова дразнещо за вас?А да забравих, че си измислихте думата провинция( всичко което не е софето) за да обиждате цяла България с нея. Хахаха
172
0
 
10
 
! Отговори
круше-ябълче преди 8 години
До Анонимен 221Хм, доста опростенчески поставяш въпроса, а от начина по който го правиш, вероятно няма да разбереш какво ще ти кажа. Този случай с англичанина няма нищо общо с обсъждания тук, а и има 2-3-4 текста в НК (административно??? не си в час), по които може да се подведе. Разбира се, освен ако полицаите не са омазали нещо я при задържането, я от мързел или, о бозе, няма подадена жалба.
171
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 212Репресия, не инквизиция. И по - кротко с обобщенията. Българинът не мрази полицията, всеки втори-трети има приятел, познат, роднина полицай. За щастие напоследък все по - често българите проявяват нетърпимост към полицейщината. А ако цената на съдействието е приемане на такава прояви като в клипа, май по-добре наистина филхармонията да се викне.
170
4
 
13
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
Абе ако на някой от вас така му арестуват дъщерята жената или любовницата, дали пак така ще обясня а че полицаите нищо не са направили. Иначе интересно защо този клип излиза сега.
169
2
 
1
 
! Отговори
prosti ste.... преди 8 години
kak se arestuva .stoi serjat edi koi si ,lichna karta ,niamsh arest moje i nasila no samo pri okazvane na saprotiva,no ot roda pradlio pradla ritnik netriabva vajnoto e podhoda koito go niamat i mantalitet na padar .parvata rabota na policai v chujbina e da se hvane za pishtava i vadi beleznika ako niamash dokumenti ,no ne rita i neobijda a pita i arestuva ako biagash strelia .
168
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко се вижда и чува на кадрите от видеото.Защитавайте си колегите полицаи както намерите за добре.Само помнете, че не сме в 19 век и камери дебнат от всякъде, и Вие, Г-да полицаи може да не използвате техническите си средства по предназначение, но останалите граждани няма да спрат да Ви снимат и пускат снимки и клипове с вашите изцепки!Снимай полицай !
167
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГорублянеВ Америка ритане с крака в главата и тялото в много случаи се приема като нападение със смъртоносно оръжие. Съпротива при арест - добре, ако са виновни да метат улиците. Страшното в случая е, че ударите не се нанасят, за да се преодолее съпротива на нарушител и приведе в състояние годно за задържане. Те удрят момчето ЗА НАКАЗАНИЕ, момичето също, за да го НАКАЖАТ, ДАДАТ УРОК, ДА МУ ОТМЪСТЯТ за един вид нагло отношение, а това вече е гнусно и престъпно (по служба).
166
10
 
15
 
! Отговори
преди 8 години
Щом ти е поискал личната карта , а ти си отказала с ''няма да ти я дам'' на колене ли да ти падне, кифло? Малко са те били вкъщи. Сега яж бой навън, като нямаш възпитание.