Прокуратурата vs полицаите насилници: Разследваме

Следствието към СГП има два месеца да приключи случая
Обновена: 10 юли 2015 17:02 | 10 юли 2015 16:47,
11
Прокуратурата vs полицаите насилници: Разследваме
Снимка: Булфото, архив

Софийската районна прокуратура (СРП) образува наказателно производство срещу четиримата полицаи, уличени в насилие над младежи.

Още по темата

Повод разследването да започне, е клипът, запечатал бруталните ритници и обиди, който взриви страната. Скандалната случка се е разиграла на 19 декември 2014 година.

Тогава полицаите Василен Иванов, Борислав  Кютински, Ник Николаев и Димитър Тръпчев са причинили по време на служба леки телесни повреди на Веселина Китова и Александър Грошанов, става ясно от съобщението на прокуратурата.

Следствието към СГП има два месеца да разследва случая.

По време на проверката от СДВР са заключили, че има достатъчно данни за превишаване на служебните правомощия по време на ареста на двамата младежи и употребената от служителите на реда сила е надхвърлила нужното.

Скандалът избухна в началото на седмицата след като видеото с побоя бе излъчено в "Господари на ефира".

Клипът предизвика реакцията на премиера Бойко Борисов, който по време на редовното заседание на кабинета в сряда призова вътрешния министър Румяна Бъчварова да уволни насилниците.

Няколко часа по-късно те бяха отстранени от длъжност и дадени на прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: мврполицейско насилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
5
 
! Отговори
Глупост на търкалета преди 8 години
Хахахахахаха и как решиха, че им са нанесени леки телестни повреди ???????Без извадено медицинско свидетелство на времето ???? По мъглявите кадри на любителското видео ли ???? Че прокуратурата играе по свирката на този който поръчва музиката е ясно ,но с такива " доказателства" е въпрос на време съда да отхвърли част от обвиненията ,като неоснователни!!!
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се занимавате с глупости???Катаджия взел 20 лева,а други полицаи ударили по един шамар на някакви наркоманчета...Чудно защо всички гледат опашката на рибата,а не *** й глава
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите, а и служителите в мвр трябва да се разследват и съдят от военна прокуратура и военен съд. Както беше допреди десетина години. Ако това стане, престъпността, ще спадне в пъти, а полицията ще почне да работи за хората.
5
5
 
9
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
До АнонименМи тогава следващия път на теб да ти шибнат 2 шамара и 2 шута, пък да те видя дали ще ти е жал. То бива ***, ама нещо прекалявате и не е здравословно да прекрачвате някои морални граници.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 2 шамара на 2 пияндета на прокуратурата. А мутрите се разхождат свободно.Много мотивиращо за останалите в МВР. Не се чудете момчетата след 2 месеца да почнат работа при мутрите.
3
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 8 години
Клипът предизвика реакцията на премиера Бойко Борисов, който по време на редовното заседание на кабинета в сряда призова вътрешния министър Румяна Бъчварова да уволни насилниците. 1.Не може премиер да уволнява2.В клипа липсва предистория на случилото се .3. Нека снимащия клипа да го излъчи от началото му. и 4. за справка отворетеyoutubeto и гледайте що е то полицейско насилие в европа и сащ. иии успех на всички чувстващи се репресирани
2
10
 
13
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 8 години
Много искам да им видя нахалните физиономии сега на тези тарикати. Отнеха им така любимата власт да се разпореждат с хората. Ами сега? Дали поне за таксиджии ще ги вземат, или пазачи ще стават? Друго простия български полицай не умее просто...
1
4
 
6
 
! Отговори
Глупаци преди 8 години
В цял свят има конфликти,къде са парите от КЪБ-кой ще ги плаша,Сидеров вилнее в самолета и нищо толкова време,*** народ-дай му пруст ще ти изяде х....!