Съдът в Страсбург спира събарянето на къщите в Гърмен

В тях живеели малолетни, болни, бременна
11 юли 2015 13:38,
137
Съдът в Страсбург спира събарянето на къщите в Гърмен
Снимка: архив, Булфото

Европейският съд по правата на човека поиска българското правителство да спре събарянето на ромските къщи в Гърмен.

Европейската институция изготви искането си след обстойно проучване на ситуацията, правното положение и липсата на алтернативно жилище през засегнатите роми на село Гърмен.

Още по темата
Така съдът поиска спиране, докато държавата не осигури жилище на "уязвимите жалбоподатели”.

Според жалбата, подадена от български правозащитни организации, в семействата, чиито къщи трябваше да бъдат съборени, има малолетни, деца с тежки увреждания и бременна жена.

От съда в Страсбург очакват отговор от българските власти до понеделник. Тогава трябва да бъдат съборени още 2 незаконни къщи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
3
 
! Отговори
ico canadeca преди 8 години
NE GI BUTAITE TEZI HUBAVI kachti obchtinata da gi zapechata kato te sa opasni za ziveene a ako niakoii iska moge da dade pari za remontite te i bez tova davat tolkova mnogo na GR i kato im omrazne da sprat pak posle pak zachtoto c tova pleme opravia mai niama
70
0
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Автобусният билет е 219 лв. еднопосочен.....Абе няма ли наистина кой да го организира това....Обещавам че ще цъкна поне 10 смс-а....Да ги изправим на нокти европейците!Че като нададат вой вече поне няма да смеят да ръсят мозък и съвети:-))))
69
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
перфектно, това ме мотивира още повече да работя, да се раздавам за ромите и мафията, да са доволни, да заживеят по-добре, аз ли, няма проблеми, ще работя докато умра, до колко беше, 65?!
68
0
 
37
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Да си ги приберат в Страсбург тея малолетни, болни, бременна, а и всички останали от контингента.
67
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ГЕРБ! Мачкай ги циментовите червени фенери Боче! Народа е с теб и пак теб ще изберем!
66
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
znachi li tova,che ako ne si plashtam kvartirata i me izhvarliat ot neia,darjavata shte mi osiguri drugo jilishte.Balgaria-van ot Evropeiskia saiuz. Da se hvanem za rachichka s garcite i da varvim s tiah .
65
1
 
5
 
! Отговори
ico canadeca преди 8 години
Do 77 da prav si no ako se varnete vav vremeto na TODOR GIVKOV sachtiat sad toi pak sachtestvuvace A I OBITATELITE NA TEZI KACHTI SACHTO NO MAI BECHE PO RAZLICHNO
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бъркайте ЕС със съда в Страсбург! Това са две различни институции.
63
2
 
27
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Национална дарителска кампания за еднократни билети до Страсбург за жителите на незаконни постройки в Гърмен!!!ЖП трябва да е най-евтино.И брошури за френската социална система за изпът.....:-))))
62
1
 
2
 
! Отговори
ico canadeca преди 8 години
mnogo dobre sega stoiite si v evrozonata i si traikate zachtoto te chte vi kazvat koe e dobre i koe e zle.BONE CHANCE.
61
1
 
26
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Знаем коя партия е сезирала страсбург и ,че това им е част от плана за влияние над ромите . И да се проверят ТЕЛК овете на тешко болните деца и бащите на малолетните майки за педофилия ,да се изпрати в Страдбург за правосъдие.
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейските лицемери много се загрижиха за нашите Ц,страхуват се, че тия ще хукнат натам. А защо не се притесняват в какъв инкубатор на мръсотия, мизерия, престъпност и неграмотност живеят тия малолетни? Защо не се самосезират за това, че 12- годишни раждат вместо да учат? Защо не се самосезират за това , че пари се наливат от години, а интеграция няма??? Защо не се самосезират за това , че същите тези душици ни крадат и безчинстват ежедневно? Страсбург да не се меси в българските закони
59
1
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Глупости.Съда в Страсбург нищо не спира.....иска да се спре-да....но това е желание и не ни задължава...Искали.....ми да си искат.Аз искам да е вечна пролет.И какво-ще стане ли?Най добре е ,драги българи,да не допускате да се създават гета.В момента като се издигне някъде коптор(ама още при първия) и вие да искате да се отстрани.А не да блеете докато стане гето мравуняк и тогава да се сетите.На змията главата се строшава докато е малка!Искайте и изисквайте!
58
3
 
23
 
! Отговори
художника преди 8 години
Съдът в Страсбург спира събарянето на къщите в Гърмен защото там живеели малолетни???А пък България да осъди съдът в Страсбург в съда по ПРАВАТА на ЧОВЕКА, защото МАЛОЛЕТНИ нямат право да живеят при такива условия. Решението на държавата е правилно. Събарят се незаконните къщи, децата се настаняват в държавни пансиони, бременната в болница докато роди, а останалите... кой-откъдето е дошъл. СТРАСБУРГ Д.Г.Д. !!!
57
4
 
14
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До Анонимен 61 Навремето само Вермахта бе гарант за целостта и развитието на България !
56
1
 
12
 
! Отговори
до 66 преди 8 години
Да , имаме нещо повече от тях и това се нарича душа и разсъдък. Това ни различава от ***.
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А съдът казал - то и "галеви" са осъдени - да живеят на хубави курорти
54
10
 
8
 
! Отговори
гери преди 8 години
след 500 години турско робство незнам в бг дали има булгари нее ли та ка да се замислим малко
53
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ЕС като ни върна ромите, сред тях нямаше ли малолетни и инвалиди
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Името на една организация трябва да отговаря на дейноста и. БХК да се прекръсти на ЦХК, а българските правозащитни организации на правозащитни организации.