Съдът в Страсбург спира събарянето на къщите в Гърмен

В тях живеели малолетни, болни, бременна
11 юли 2015 13:38,
137
Съдът в Страсбург спира събарянето на къщите в Гърмен
Снимка: архив, Булфото

Европейският съд по правата на човека поиска българското правителство да спре събарянето на ромските къщи в Гърмен.

Европейската институция изготви искането си след обстойно проучване на ситуацията, правното положение и липсата на алтернативно жилище през засегнатите роми на село Гърмен.

Още по темата
Така съдът поиска спиране, докато държавата не осигури жилище на "уязвимите жалбоподатели”.

Според жалбата, подадена от български правозащитни организации, в семействата, чиито къщи трябваше да бъдат съборени, има малолетни, деца с тежки увреждания и бременна жена.

От съда в Страсбург очакват отговор от българските власти до понеделник. Тогава трябва да бъдат съборени още 2 незаконни къщи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
В Страсбург колко незаконни постройки има ?
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комисията за защита на децата да ги изведе незабавно от семействата заради условията
89
3
 
8
 
! Отговори
селяк преди 8 години
Законите и беззаконието според лисабонския договор се отнасят за всички!Като сме подписали т.н. евроконституция да сме мислили! Незаконни къщи и постройки има във веки град и село у нас но се бутат само по целесъобразност.Например бутнаха барбекюто на Доган въпреки че 90% от барбекютата по вилите ни са незаконни като неговото.Ченгене скеле край Бургас е най очевадния пример за безаконие и още го има.А за остъклените и изидане балкони какво да кажем.Тъй че не е виновен тоз дето яде зелника.......
88
0
 
21
 
! Отговори
Jv преди 8 години
Господа от Страсбург , що не си ги вземете при вас тези жални хора. Те ще ви се отплатят с кражби, силни маанета, хленчене за помощи и мнооого невръстни от малолетни.Тъкмо ще си оправите прираста в Европа.
87
0
 
13
 
! Отговори
Борисов има ... преди 8 години
... 16 милиарда лева външен дълг и трябва да им построи с тях жилища! Не трябва Европа само да ни съди за правата на Човека, всеки път, когато Борисов е на власт.
86
2
 
29
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Не искам да служа на измислени закони на други държави, защото това е в моя вреда и с нищо не ми помага този закон. Този закон е за други хора, които крадат, убиват и изнасилват за 2 лева. Не работят, смучат от държавата на която аз плащам данъците и задължения, правят секс с малолетни и никой не ги за това. Не искам да служа аз на такива закони, ние си имаме закони и да ги приложим срещу гореспоменатите. Защото иначе аз съм дискриминиран в собствената ми страна. Аз на кого да се оплача?????????
85
5
 
20
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Да се свика референдум. Веднага. ЗА или ПРОТИВ излизането на България от еврозоната. 100% ще са ЗА, защото на хората им писна. Не стига че тук шепа хора са господари, ами вече и от вън почнаха да ни нареждат как да си прилагаме законите и да ги прилагаме ли изобщо, срещу напаст от която по законен ред, няма оттърване от нея... Аз съм ЗА излизане на България от ЕС и да се вземем в ръце да си оправим държавата по нашите си писани закони. Не искам да служа на измислени закони на други държави.
84
1
 
7
 
! Отговори
100 000 rozi преди 8 години
Na esen 100% majoritarni izbori za nov ns -ot 60 bg deputati. Durugite uvolnenie :)
83
1
 
22
 
! Отговори
кога преди 8 години
Кога написаха жалбата, преведоха и изпратиха в Страсбург? И как веднага този измислен съд се събра, как разбра, че има болни и бременни, как се убеди в достоверността на "документацията"? Буда се грижи за електората си, какво друго.
82
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 8 години
До bnm-а ако се жалваш че оттам идва силен шум (чалга отвращение),много неприятна миризма и реална опасност от пет вида епидемии (справка Франция и Италия)?
81
0
 
3
 
! Отговори
dani преди 8 години
sadiite barabar s vsichki ot izmisleni organizazii da osinoviat vsichkite zigani!Da si gi xrantytia tia kradlivi,mrasni zigani!Da si gi vzemat v palatite s konete im i chavetata po 10 na semeistvo i togava da se praviat na pravozashntitnizi.Aman ot nenormalni fondazii i orga izacii!
80
0
 
28
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Никой не е казал, че за всяко малолетно и бременна държавата трябва да нарушава законите и да им осигурява по отделна незаконна къща. Да ги събарят и да си купят земя на която да си построят законни.
79
0
 
21
 
! Отговори
бг преди 8 години
До сатанинския еврейски отдел в Страсбург -в законните свободни селища край Рим,Милано,Париж,Лион,Дижон,Брюксел,Амстердам,няма ли малолетни,болни,бременни?
78
11
 
3
 
! Отговори
bnm преди 8 години
Недопустимо е да оставиш човек без покрив. Законодателството в някои западни държави е следното: ако си си плащал наема 6 месеца редовно и след това по обективна причина не можеш на наемодателя ще му е много трудно да те изхвърли на улицата. Правото защитава социално слабия. Затова и банките там не дават жилище купено с кредит да се дава под наем. Даже и банката не може да ги изгони от наеманото жилище купено с кредит от наемодателя.
77
0
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
Сатанинските демони в Страсбург: Има малолетни,болни,бременна и ..........няколко муслеми.
76
0
 
8
 
! Отговори
НЕ САМО В ГЪРМЕН преди 8 години
В СОФИЯ-Р-Н ВЪЗРАЖДАНЕ НЕЗАКОННО СЕ СТРОИ В МНОГО СКЪП ОБЩИНСКИ ИМОТ ОКОЛО ПОЛОВИН ДЕКАР, В ЦЕНТЪРА ОТ РОМИ И ВЪПРЕКИ НЕКОЛКОКРАТНО СИГНАЛИЗИРАНЕ В Р-Н ВЪЗРАЖДАНЕ, СТОЛИЧНА ОБЩИНА , ДАГ-КОНТРОЛ ПО СТРОИТЕЛСТВО НЕ СЕ ВЗИМАТ МЕРКИ В РАЗСТОЯНИЕ НА ПОВЕЧЕ ОТ 1 МЕСЕЦ! ПАЗАРНИТЕ ЦЕНИ НА ЗЕМЯТА-ИСТИНСКИТЕ СА ОКОЛО 500-600 ЕВРО НА М2! КАК МИСЛИТЕ - НЕ СТАВА ЛИ ВЪПРОС ЗА КОРУПЦИЯ! В СЪЩОТО ВРЕМЕ БЪЛГАРИТЕ РАБОТЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН,ПЛАЩАТ КРЕДИТИ, ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ТОК,ВОДА, ЛИШАВАТ СЕ ЗА ДА СИ КУПЯТ ДОМ!
75
0
 
44
 
! Отговори
seira преди 8 години
ИНТЕРЕСНО,КОГАТО СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛ ВИ ПРИНУЖДАВА ДА ОСВОБОДИТЕ ИПОТЕКИРАНОТО СИ ЖИЛИЩЕ, ДАЛИ СЪДЪТ В СТРАСБУРГ ЩЕ ВИ СПАСИ ОТ ОСВОБОЖДАВАНЕТО МУ, СЛЕД КАТО В НЕГО ИМА МАЛОЛЕТНИ, ДЕЦА С ТЕЖКИ УВРЕЖДАНИЯ И БРЕМЕННА ЖЕНА?!
74
0
 
22
 
! Отговори
Ваньо тарикатчето преди 8 години
Ха перфектна идея! Имаме бебе на месец, майка ми е болна а аз със биреното коремче и за бременна мога да мина , че избираме си хубаво местенце във полите на Витоша и строим къщичка ,а някой ни посегне Страсбург ще ги осъди! Държавата пасти да яде :-)
73
0
 
17
 
! Отговори
МОЙСЕЙ преди 8 години
СТРАСБУРГ СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ ДА НЕ СЕ БЛЪСКАТ КЪЩИ, НО ЗА ТЕЗИ КОШАРИ ,КОПТОРИ И БЪРДАЦИ НИЩО НЕ СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ,ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ ЗДРАВЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО И ПРЕДОТВРАТИ РАЗНАСЯНЕТО НА ЗАРАЗИ ПРЕЗ ЛЯТОТО -ЧИСТЕТЕ ГИ!
72
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога пък успяха, че даже се "произнесли"? Не може от нарушаването на закона да се получават права! Да ги изнесат на фургони и да спрат да ни занимават с глупости! И ако законите ще са "врата у полье" , няма защо да се сърдите на българите, че се и вече не искат да работят като волове и да носят всичко и всички на гърба си!