Решено: Край на помощите за деца, родили деца

Край и на злоупотребата с бонусите за майките студентки
Обновена: 15 юли 2015 14:09 | 15 юли 2015 11:12,
147
Решено: Край на помощите за деца, родили деца
Снимка: архив, Булфото

Родителите на непълнолетни родители вече няма да получават семейни помощи за деца. Това решиха окончателно депутатите, които приеха на второ четене промените в Закона за семейните помощи за деца. Техен инициатор беше вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

С измененията депутатите решиха, че когато непълнолетните родители получават семейни помощи за деца, техните родители няма да получават помощи за тях.

Според анализите поправката ще засегне най-вече ромските семейства, в които е традиция непълнолетни да стават майки и бащи.

Депутатите решиха още и че непълнолетните родители ще получават само помощи в натура.

С други промени в закона парламентът въведе ограничения за получаване на помощи за деца и от майки студентки.

Те вече ще получават помощите на два пъти - при раждане и след представяне на документ, че все още са в системата - за завършен семестър или завършено образование.

"Промяната се прави, защото в момента се наблюдават много злоупотреби", обясни шефът на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.

"Една част от майките сега се записват, за да получат 2880 лева и после се отказват", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
2
 
! Отговори
ром майстор преди 8 години
До Дащетрябва жените ви да преминат на ромско обслужване щом така разсъждавате и не сте всъстояние да си пправите професионално деца така че да печелите от добавките им
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПо-добре късно отколкото никога.Крайно време беше.
108
2
 
13
 
! Отговори
Безобразие! преди 8 години
Това решение - ако непълнолетните майки тръгнат на училище, да им се дадат накуп надбавките, които уж се отнемат, е начин да се постъпи така, че ромите да не са на загуба.НА *** ЛИ НИ ПРАВЯТ ?!
107
1
 
11
 
! Отговори
Непълна информация преди 8 години
Не се съобщава, че се променят сумите, давани като детски надбавки. По новия метод, за три деца ще се получават повече пари, отколкото досега. Кой ражда повече от две деца? Поне 90% са ромки!Ходи ли на училище момиче, което вече е родило?Ако веднага след раждането не го остави в социален дом, тя го гледа у дома си - ромите точно така правят, за да получават пари и други помощи. разбира се, че ще имитира "тръгване на училище", за да вземе парите. После ще напусне и като я накарат да връща -няма
106
6
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Що така бе, кака?Нали уж искате положителен естествен прираст... :-/
105
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уникално най накрая нещо хубаво и в тази държава да се случи
104
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo!!!!!
103
2
 
62
 
! Отговори
7 преди 8 години
Следващата стъпка трябва да е замяна на майчински и детски с данъчни облекчения и ваучъри само за детски стоки
102
5
 
28
 
! Отговори
да преди 8 години
вече знаем. .не Индия е родината на , а Гърция. .и двата етноса са търтеи и чакат на чужди пари
101
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МАЛКО ЕСъгласен съм с теб но съм за това помощи да не се дават след 2-дете.Българите които искат да имат по 3 деца са материално осигурени.В момента на много семейства и с едно дете им е трудно.Не говоря за себе си.Моите са големи вече и работят.
100
2
 
44
 
! Отговори
Да преди 8 години
те сами ще си намалят раждаемоста..при тях многото деца не са никаква традиция, а просто професия, която работят срещу детски..иначе им остава само да увеличат износа си за Гърция и Италия на продадени деца..и това ни устройва. .:)..дали децата им ще напускат страната или ще се раждат по-малко. .както си изберат. .!!
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zigankite da rajdat samo Po 2 deza kskto e v kitai. I sled nyvarschvane na 18. 20 g
98
1
 
35
 
! Отговори
да преди 8 години
нищо не може да разпореди Европейския съд, защото новородените не се изоставят от държавата-получават това, което е нужно за отглеждане на дете в помощи в натура, но пари на на ръка вече няма да се дават..губите, животни..!!!
97
1
 
45
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
Еееее доживях да чуя един нормален закон. Сега остава и да го спазят.Има миниатюрна светлинка в края на изключително дългия тунел.
96
1
 
25
 
! Отговори
да преди 8 години
и още веднъж за тия, които не могат да четат или просто се правят на интересни и търсят внимание..НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ РОДИТЕЛИ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПОМОЩИ В НАТУРА, А НЕ ДЕТСКИ..!!
95
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесна новина! Дори спестени пари да отиват директно в джобовете на политиците, пак е за предпочитане пред това животинско размножаване! Дори, ако щете от екологична гледна точка ;)
94
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
непълнолетните родители в затвора, а не помощи.
93
1
 
32
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Трябва да се уточни, че непълнолетните родители ще продължават да вземат детски за своите деца /отхвърли се предложението на Атака те да не получават такива/ Тук се има предвид, че младите баба и дядо вече няма до получават детски за своите деца, които са под 18г., но вече са родители. А те и досега не би трябвало да получават такива без бележка от училище, която няма как да получат ако децата им са вече родители и не ходят!
92
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е това, да видим сега дали младите ромчета ще спрат да зареждат фурните от рано или ще продължат да изповядват традициите си, в които доминира недостиг на разум.
91
51
 
6
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Това е Геноцид! Срам за депутати!Добре че има Европейски съд,той ще разпореди да премахнат тази поправка.