?86-те млрд. за узо, сувлакита, сиртакита...

Българинът смята, че гръкът ще продължи по старо му
16 юли 2015 15:37, Екип на Dnes.bg
58
 ?86-те млрд. за узо, сувлакита, сиртакита...
Снимка: flickr

Какво ще направят гърците в замяна на €86-те млрд.? Това попитахме нашите читатели, веднага след като стана ясно, че GRExit-ът е в миналото и съседът ни ще получи така жадувания еврозаем, за да закрепи потъващата си икономика.

А отговорите са повече от красноречиви.

Общо сумарно над 70 на сто от отговорилите не очакват кардинални решения – 41% отвръщат, че гърците ще изпапат всичките пари и ще се наредят за нови.

Други 31% си знаят – гръкът е мързелив, нищо няма да стори и сиртакито ще си продължава така, както е било и досега.

17 на сто от читателите ни допускат, че под давлението на Брюксел, ще се стегнат, ще позатегнат колана, но пак ще си живеят по-добре от нас.

Всеки десети твърди, че не му пука за Гърция, защото и България не е цъфнала и вързала, пъкк и на нас кой ни дава така... пари даром.

Едва 1% от всичките 1862-ма гласували допускат, дали вярват е друг въпрос, че Гърция ще направи сериозни реформи, та целият свят да им завиди.

Какво ще стане, ще видим! Тепърва гръцкото чудо започва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 8 години
Abe te garcite s 220 miliarda za poslednite 10 godini ne se opraviha ,a sega s tezi 85 miliarda li shte se opraviat za 3 godini.Tempoto na zahranvane prosto se zapazva.Samo moze da gledame i da se uchim na hitrosti ,a ne na selski tarikatlaci.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние искаме 85 милиарда евро и ще си пием ракията и ще си ядем чеверме!Защо не ни дават а?
16
1
 
5
 
! Отговори
SIMI4 преди 8 години
Наследниците на древния Аристофан,не в отделни театри в страната,а на националната сцена,вдъхновено,с впечатляващ професионализъм играят самите себе си,от млади неукрепнали характери до зрели,издаващи достолепие мъже и жени,играят пиесата на Дарио Фо "Няма да платим!Няма да платим!"Публиката е цял свят.
15
1
 
29
 
! Отговори
Работодател преди 8 години
Аз съм готов да помогна на братята гърци - при мен има работа, да заповядат. 250Е заплата, 8 часа на ден, пет дена в седмицата.
14
5
 
13
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До българинПий си хапчетата редовно и в чуждото канче не си ври гагата! А това българите най-обичаме да мразим . Гърците не ги плачете, а ми си погледнете дрипавите *** и спрете да се правите на големи разбирачи! Защото всичко знаем и разбираме , затова сме на този хал! комунисти, фашисти- ***, разни *** политици те яздят и крадът от залъка ти, ти си тръгнал гърците да оправяш.
13
3
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Гърците са много по хитри от колкото предполагате. От над 30 години си живеят с парите на Германците и Французите. Пак успяха да излъжат Европейския и им подариха още 80млрд. Ако някой си мисли че гърците ще дойдат на нашето ниво много се лъже понеже не са глупави *** като нас. И затова ние им берем маслините и сменяме памперси на гръцките бабички. Българина за съжаление е *** и необразован и така ще си бъде винаги. Народ от овце....
12
1
 
9
 
! Отговори
Mustafa преди 8 години
Kak do sega vse oshte ima hora koito ne razbraha,che garcite osven da lazat drugo ne znajat.Ot 22 godinbi rabotia s garci i tehnite zaplati sa 2-3 pati po visoki ot mojata.E kak da razbiram tova,che sega triabva da im pomagam.A za ochakvanite ot tiah i men pensij ne govoria,Tehnite 15 pati po visoki nai malko.Tova e istinata.A ,kolko sa marzelivi i negramotni e druga tema.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземаме няколко милярда заем от Ес и парвим всеки милионер. Отиваме в чужбина и закриваме държавата
10
1
 
1
 
! Отговори
V. Katsolanis преди 8 години
До петър стоянчевiska yade ?
9
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станаха ясни няколко неща...1. В ЕС някой са по-равни от други.2. На някои държави им се отнема Южен поток за да може в други държави да се направи втори Северен поток (подписан преди няколко седмици)... Което означава че проблема не е Русия, а това че малка държава като България ще прибира таксите от транзита.3. Искат се пари от бедните и се дават на богатите и мързеливите.
8
2
 
14
 
! Отговори
петър стоянчев преди 8 години
че те ако взимаха кардинални решения и изоплзваха заемите за стабилизация би трябвало всичкио даим е наред а те 13, 14 15 заплата кадъните им не работят мъжете след работа задължително по заведения цяла нощ сиртаки и узо а после кои ми с*а в гащите
7
2
 
15
 
! Отговори
бубс преди 8 години
По време на втората световна война, дядо ми е бил в беломорска тракия.И силно се впечатлил в каква мизерия и нищета живеят гърците.Малки къщи, няма дървета, земята бяла и бедна...Тей че - не си мислете че дърците са трудещи се и успели хора
6
1
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
По тия географски ширини много - много не се работи. Тука е по-топло, мацките ходят по-разголени , кръвта ни кипи, каква ти работа - всеки гледа да прекара другия , да вземе едни мангизи и да не свърши нищо - това е истината. Бачкат само едни будали - колкото да се крепи обществото.. така е било винаги , ама когато има и някой балама да дава мангизи - тогава вече настъпахме котката по опашката
5
1
 
18
 
! Отговори
LethianDream преди 8 години
Те гърците са ясни, че продължават ПОСТАРОМУ, лошото е, че екипът на днес.бг продължава с безумните грешки в подзаглавията си, дори на места, на които човек не подозира, че може да се бърка. :D
4
1
 
0
 
! Отговори
aaaa преди 8 години
gurcite nz kvo gi 4aka prosto ako falirat i izleznat she gi susipat da si stoqt tam i da si nalqgat parcalite i tva e
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Българинът смята, че гръкът ще продължи по старо му"Че те от 2008-*** досега(7 години почти) нищо не правят, точно с тоя нов заем, видите ли, ще направят нещо различно... 7 години им наливат в бездънната каса на маляките. 7 години сиртаки, узо и трошене на чинии...Аз имам друга оферта - първо да въведат мерките, пък ако ни хареса и имаме настроние, може и да им РАЗСРОЧИМ заема, без много да им повишаваме лихвите. Да им даваме още пари - категорично НЕ.
2
15
 
28
 
! Отговори
българин преди 8 години
Къде сте бе, комунисти мръсни, дето барем 1 месец ревете под път и над път колко достойни и смели патриоти били гърците и как трябвало и ние да сме като тях, да ги подкрепяме против мръсните империалисти от ЕС, банките, САЩ, Марс, Луната, как ако лошата Европа не им дадяла пари, щял да им даде добрият ви дядя ***, къде сте гадини червени? Хайде сега, да направите един фонд на солидарност с бедните гърци - от БСП, АБВ, Атака и пр. зашеметени лакоми *** и да ги хрантутите!Хайде, да ви видим!
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми питайте ги колко изхарчиха от инат да си правят референдум, резултатите от който бяха ясни още предворително...