Ветеринар: Проблемът в Млада Гвардия е незнанието!

Най-важна е превенцията при животните, предупреди той
21 юли 2015 17:03, Анисия Иванова
9
Ветеринар: Проблемът в Млада Гвардия е незнанието!
Снимка: Bulgaria On Air

Медицинският контрол над селскостопанските животни трябва да се засили призовават ветеринарни медици от Шумен. След последния случай с регистриране на антракс във варненско д-р Валентин Атанасов от Шумен заявява, че най-важно е да се обърне внимание на превенцията.

Пред телевизия Bulgaria On Air той обясни, че на места нашето животновъдство е изключително примитивно, защото дребните, пък и едрите фермери не са преминавали почти през никакви курсове на обучение за болести и други  проблематични неща и точно от незнание се е появил проблемът в село Млада Гвардия.

Проблемът е комплексен първо трябва да се знае на какви терени са пасищата на животните и дали там има регистриран случай на антракс през последните 30 години, каза ветеринарят.

При заразяване с болестта лечението и при животни и хора е много продължително и тежко, предупреждава ветеринарят.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До 1 - Ти май си от тези, дето до обяд се сърдят на света, а след обяд на себе си! Като не ти е ясна една материя, по-добре си трай.Проблемът е в това, че благодарение на действията и бездействията най-вече на упрабляващите ни през последните 20-25 години, качеството на живот, а от там и образоваността са паднали значително, а изкупните цени на продукцията са микроскопични, сравнени с тези на крайния продукт.А ниското ниво на образоваността, можеш да забележиш в злобата от твоя пост!
5
2
 
0
 
! Отговори
До №6 преди 8 години
Боли ли, краварче? Когато ти кажат истината в очите и я осъзнаеп, боли, ама много!
4
4
 
3
 
! Отговори
Кравар ли е, преди 8 години
не ми го хвали. Човекът от района просто и ясно е описал какви *** се занимават с кравите. И аз имам подобни наблюдения с няколко индивида - нагли, прости, неграмотни и мързеливи, всъщност те друго не могат и да правят. Кметовете не искат да се занимават с тях, защото смърдят от километри, не разбират, че има правила в обществото и че трябва да ги спазват. И даго глоби трябва да му пратят специалне отряд за да му вемат парите. Пияни и агресивни са обикновено от ранна сутрин...
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Problemat e straha na balgarina da ne se precaka.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спитееее, нещо за ББ и ГРОБ няма ли да тролите, заработете си копейките. ФАКТ! КАЗАХ!
1
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
освен невежество и парите за вет доктор имат значениеако цените им са баснословни фермерите затова не ги търсятпри 50 ст изкупна цена а може и по малко какъв доктор какви пет лева