Вместо хотел на първа линия – къща насред бостана

Обещаният рай се превръща в ад за наши туристи в Гърция
Обновена: 23 юли 2015 14:18 | 23 юли 2015 10:42,
107
Вместо хотел на първа линия – къща насред бостана
Снимка: Reuters, архив

Пари на вятъра. Така туристи описват екскурзия до гръцкия остров Закинтос, организирана от български туроператор.

7-дневната почивка струва 460 лв. на човек. Включва транспорт, екскурзовод, 6 нощувки в хотел, както и разходка с автобус из острова. Обещаният рай обаче се оказва далеч от реалността.

"След като отидохме на острова се оказа, че ще спим в едно село, което представляваше нива с къща и един бар. Нямаше плажове, нямаше нищо", разказа пред Нова тв един от 26-те потърпевши туристи.

Хотелът в Закинтос не отговарял нито на името, нито на звездите, нито на града, в който трябвало да се намира.

Туристите не били уведомени, че ще бъдат настанени в друг град. Дори им потвърдили, че хотелът ще е този, обещан в обявата, и че е на първа линия на плажа, че има и басейн.

Според собственика на туроператорската фирма обаче нещата са различни.

"Аз съм доплатил от личния си джоб 1425 евро за по-висока категория хотел на първа линия на плажа, така че това не е истина", твърди Васил Божинов, събственик на "Лъки транс".

"Това е много нагло отношение към нас след всичко случило се", коментира опарена туристка.

По думите на друг опарен турист имало и други проблеми. Някои от екскурзиантите спали на походни легла. На връщане автобусът прегрял и се наложило да стоят на пек. Собственикът обаче твърди, че автобусът е прекрасен.

Три дни след злополучната екскурзия офисът на туроператора е затворен.

"Туристите са в правото си да настояват за тяхната претенция, независимо от това, че туроператора е направил опит да подобри положението", коментират от "Активни потребители".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
1
 
! Отговори
до чиновник преди 8 години
Не, чиновник , не ревем - работим и имаме пари. Ти ревеш ли ?
60
6
 
8
 
! Отговори
-10 преди 8 години
До 69, ходя там, където ми е изгодно. И работя там където ми е изгодно. Не ми дреме българско ли е или гръцко. Комунизмът свърши отдавна в България и всеки вече може да избира. И все повече българи избират Гърция за почивка пред България, без значение слагат ли столчета или не слагат. Само с едното Българ, Българ до никъде не се стига. Иска се и акъл!
59
11
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Откъде имате пари за почивка? Нали постоянно ревете, че сте бедни?
58
1
 
7
 
! Отговори
до анонимен 64 преди 8 години
Виж първо цените на по-известните туроператори - препоръчвам Бохемия. Ще си изненадан, че има такива ниски пакетни цени. Ако отидеш ще си изненадан, че ще останеш и доволен. Ама как да го проумеем това, че не бетона и кебапчето правят курорта а на всичко отгоре и не е така скъпо.
57
14
 
15
 
! Отговори
до 68 преди 8 години
Да бе всички гръцки кръчми вадят бебешки столчета.Аман от гъркомани.Няма лошо да отидеш на почивка,ама така да плюеш нашето....................... Ми хич не се връщайте бе!Стойте си в Гърция като е толокова хубаво там!Работете там,купете си жилища,живейте си на хубаво и евтино!А ако случайно се розходите и в България ще видите,че в някои наши заведения има и детски кътове а някъде и аниматори да ти гладат детето докато си пиеш ракията.Ай бегайте у гречко.
56
3
 
11
 
! Отговори
redordead преди 8 години
в гръцка кръчма само като видят, че си с бебе и веднага вадят бебешко столче за хранене, я ме светене колко пъти ви се е случвало това в България?Да не говорим, че тук мазниия обслужващ персонал те гледа все едно му прескъваш почивката на море, па после и бакшиш искат...страшно противна работи по морските ни курорти...да не говорим, че за нивото на хигиена е показателно, че сега пак има сума ти просрали се хора от невроятната чистота...за постоянните вълни и гнусни водорасли няма да говор
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това,че гръцките плажове са празни означава,че гърците не ходят на плаж.Нашите са пълни защото ние масово ходим на плаж.А плажове у нас всякакви - кеф ти уредини с чадъри и народ,кеф ти плажове край малки градчета и села където не е тъпкано с народ,а през седмицата са почти празни.
54
4
 
17
 
! Отговори
Отпускар преди 8 години
До 50Не се прави на луд, момче. 6 лв. струват чадъра и шезлонга в Гърция. В България са 20 - 30 лв. И не е само това. Още много фекалии трябва да изтекат в морето, докато се научите как се прави туризъм. Затова все по- малко българи ходят на море в България, пък вие се надявайте да дойдат западняците, които се отказали от Тунис, примерно.
53
0
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
В кое гръцко село са тези цени?Може би при тези дето са ги закарали на бостана.
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туроператора, че си е измамник е ясно, ама и тия са едни пишман туристи!!Как може да се вържат, че за 460 лв. ще получат 7 дни в хотел на плажа, с басейн и то в Закинтос, а до там със супер автобус??!!Ами то само пътя не могат да си покрият с тези пари, добре че не са ги оставили да спят в строшения автобус!!
51
11
 
16
 
! Отговори
преди 8 години
Кое е по-хубавото в Гърция? Черния пясък? Или камъните на плажа? Или морските таралежи? Или порциите в кръчмите, които са 2 пъти по-малки от това, което бяха преди 5 години? Ама прав си, всеки има право на избор, но си една година вземи та избери едно готино ваканционно селище на нашето море, доведи семейството и после ще говорим. Няма нищо общо с легендите за 24/7 чалга и пияни зомбита.
50
0
 
23
 
! Отговори
God преди 8 години
До 50: Защо мислиш, че в Гърция се ходи заради ниски цени? Напротив - никой не казва, че там е по-евтино от България, а че е по-хубаво. Интересно как техните плажове без поддръжка са в пъти по-чисти и хубави от нашите. Колко плажа със син флаг имаме у нас и колко имат те? Вярно, няма спасители, ама колко плажна ивица имаме ние и колко те? Всеки си отговаря за живота. Нямат и жертви на балконинг. Никого не убеждавам - всеки да ходи, където му харесва и да си харчи парите там.
49
6
 
12
 
! Отговори
redordead преди 8 години
в Гърция взимаш шезлонг, пише 2 бири по 3 евро или 2 води по 50 цента и имаш шезлонг и чадър...да не говорим, че там в 90% от кръчмите храната е супер, а тук една свестна кръчма да има и всички ходят в нея и няма места. За това, че плажовете в Гърция са супер празни и не ти седят върху главата, а тук сте *** до ***...само може да ми хвалят БГ черноморието - не говоря като природни дадености, а като урбанизация и обслужване...
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашето черноморие има три проблема:1. Концесиите на плажа, държани предимно от мутри.2. Липсата на пречиствателни станции и оттичането на отходни води в морето.3. Липстата на крайбрежни алеи, паркоместа и въобще свободен достъп до много от плажовете.
47
0
 
14
 
! Отговори
колхозник преди 8 години
Да са доволни, че не са ги накарали да берат дини и да окопават с мотики.
46
5
 
12
 
! Отговори
Нина преди 8 години
До 50Ехо, черноморски елемент. Туристите плащат курортна такса - с нея се поддържа плажа и спасителите. Не от цената на шезлонгоите. Парите от чадъри и шезлонги отиват в джобовете на алчните хотелиери и плажни арендатори, които искат с пръдня боя да правят и за месец да забогатеят толкова, че да има за цяла година. Като има спасители по плажовете в България, да не би да няма удавени. Айде стига *** полулизъм на нещастни, изгладнели жители на крайморските села.
45
2
 
14
 
! Отговори
карина преди 8 години
Хайде, почна се - всичко в Гърция ще е кофти, пропагандата се обръща. Аз този туроператор не съм го чувала въобще, като ходите подбирайте поне реномирани и утвърдени. Всяка година ходя с един туроператор в Гърция и никога не съм оставала недоволна от почивката. А за цените - да, има и такива и не ви се вярва нали ? Факт обаче и няма нищо общо с мизерия.И повечето не вдяват, че не лукса на Черноморието ще ни върне към него, а именно недокоснатият от човешка ръка плаж . Такива вече у нас няма,уви
44
2
 
10
 
! Отговори
на Нина брат и преди 8 години
Нинче, още те чакам да ми дадеш имената на празните хотели. Дай и името но тоя в Созопол, който излива мръсни води в морето. Дай имена ... чакаме.
43
0
 
2
 
! Отговори
God преди 8 години
До Анонимен 51И то с автобус!
42
5
 
11
 
! Отговори
Нина преди 8 години
До морскиЗа съжаление не е от преди 30 години, а съвсем отскоро. Плажовете са мръсни, водата още повече. Всички го знаем и аз разбирам хората като теб, които раюзчитат на сезон от 30 дни да се изхранят цяла година. Няма как да убедиш някой, който е бил и видял курортите ни по морето, че нещата са прекрасни. Няма как да стане с това качество на услугите, особено ако имаме като база за сравнение най-малко туризма в съседните ни Турция и Гърция.