Вместо хотел на първа линия – къща насред бостана

Обещаният рай се превръща в ад за наши туристи в Гърция
Обновена: 23 юли 2015 14:18 | 23 юли 2015 10:42,
107
Вместо хотел на първа линия – къща насред бостана
Снимка: Reuters, архив

Пари на вятъра. Така туристи описват екскурзия до гръцкия остров Закинтос, организирана от български туроператор.

7-дневната почивка струва 460 лв. на човек. Включва транспорт, екскурзовод, 6 нощувки в хотел, както и разходка с автобус из острова. Обещаният рай обаче се оказва далеч от реалността.

"След като отидохме на острова се оказа, че ще спим в едно село, което представляваше нива с къща и един бар. Нямаше плажове, нямаше нищо", разказа пред Нова тв един от 26-те потърпевши туристи.

Хотелът в Закинтос не отговарял нито на името, нито на звездите, нито на града, в който трябвало да се намира.

Туристите не били уведомени, че ще бъдат настанени в друг град. Дори им потвърдили, че хотелът ще е този, обещан в обявата, и че е на първа линия на плажа, че има и басейн.

Според собственика на туроператорската фирма обаче нещата са различни.

"Аз съм доплатил от личния си джоб 1425 евро за по-висока категория хотел на първа линия на плажа, така че това не е истина", твърди Васил Божинов, събственик на "Лъки транс".

"Това е много нагло отношение към нас след всичко случило се", коментира опарена туристка.

По думите на друг опарен турист имало и други проблеми. Някои от екскурзиантите спали на походни легла. На връщане автобусът прегрял и се наложило да стоят на пек. Собственикът обаче твърди, че автобусът е прекрасен.

Три дни след злополучната екскурзия офисът на туроператора е затворен.

"Туристите са в правото си да настояват за тяхната претенция, независимо от това, че туроператора е направил опит да подобри положението", коментират от "Активни потребители".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
9
 
! Отговори
до Лайнян бряг преди 8 години
ХАХАХАХА "На Св.Влас - марината и комплекса около нея претендира да се нарежда сред такива като в Сент Тропе, Кан, Монако." Там не можете да предендирате и за среден хотел е Турция като обслужване бе СМЕШКОВЦИ. За това снощи са пръскали против антракс щото сте като Кан и Монако ама взети заедно :)
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 460лв. на Закинтос седем дни?Утре се запишете за седем дни в Париж за 100лв.
39
14
 
25
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
Ава ***, развалена цаца може да продава баба ти на Кирков, ама на морето ние си хапваме прясно сафридче със студена бира. А, за тия пусти 6 лв. за чадърче - ами така е в Европа, има спасители, има поддръжка на плажа, плаща се. А ти си води децата у гръцко, 176 удавени миналата година и това до средата на август. Кръчмите 2 пъти по-скъпи и с 3 пъти по-оскъдно меню. Ама кво ти пука, важното е да не плащаш за чадърче, келепир да има.
38
5
 
13
 
! Отговори
Сл.бряг преди 8 години
Да се твърди че на Сл.бряг е само чалга е НЕСЕРИОЗНО. Има десетки ресторантчета с жива музика от различни банди и виждам,ч е туристите се забавляват чудесно. Дори и да има Чалга тя не е по централната част !!! Който не е ходил нека не говори, само защото е чул, някой споменал, прочел и т.н...Разбира се Гърция има чудесни плажове но ВЕРВАЙТЕ ми, ако отидете на Карибите или някъде из индсйски океан ще се смаете. Пожелавам го на всеки !
37
0
 
10
 
! Отговори
айде бе преди 8 години
За 230 евро- 6 нощувки + транспорт + екскурзовод+....Че то излиза по около 20-25 евро за нощувка. Какво са очаквали тия туриси, като са резервирали на такава цена - хотел на първа линия, сигурно и със закуска :)) Първо се мисли. после се плаща!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ли трябва да си, че да мислиш, че може да почиваш царски 7 дни за 460 лв?
35
9
 
18
 
! Отговори
Отпускар преди 8 години
До морскиЗдрасти пич, върви ли бизнеса с шезлонгите по 20 - 30 лв.? Полуразвалената цаца, още ли я продавате по 5-6 лв. или вече сте ги закръглили на 10? Много поздрави от слънчева Гърция.
34
12
 
10
 
! Отговори
Сл.бряг преди 8 години
От няколко години почивам на Сл.бряг. Полагат се грижи за поддържане на чистотата на курорта и плажа. Стария Несебър се превърна в чудесно място за хапване и разходки след като махнаха павилиончетата с парцалите. На Св.Влас - марината и комплекса около нея претендира да се нарежда сред такива като в Сент Тропе, Кан, Монако.Може и още и ще се направи, разбира се ! А за отлива на туристи е смешно да се говори - за тур.фирми винаги настоящия сезон е най-лош ;-)
33
4
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
На морето ни е фраш и няма къде да стъпиш, тука некви измислени викат, че сезона бил слаб - ходих два пъти в Поморие и веднъж в Созопол. Абе троловете на Бялата Златка, дй не сте откраднали от белото на шефа си. Много рано ще се нашмузили бре.
32
14
 
8
 
! Отговори
морски преди 8 години
До Нинатаз тръба на плажа в Созопол сигурно е от спомените ти отпреди 30 години. А обслужването е на ВИП ниво почти навсякаде. Пълно е със пренасочени западни туристи който обикновено почиват в Тунис или Гърция но заради проблемите там избраха България .
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
морски изглежда е *** на министрството на туризма, явно искат да облъчва хората по сайтовете с информация колко е прекрасно да почиваш в Бг. Само дето няма нищо вярно в неговите приказки.
30
45
 
20
 
! Отговори
Нина преди 8 години
До морскиМорски, ти май скоро на нашето черноморие не си бил. ако искаш мога лично да те заведа да видиш тръба на плажа в Созопол, пред един от хотелите, от която се изсипват отпадни води направо до плажуващите туристи. Сезонът не е силен и това личи по многото свободни места в хотелите. А за обслужването - няма да коментираме, че е направо трагично.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой крив, кой прав, истината е, че розовия период за туристите с по-плитки джобове в Гърция свърши. Изглежда вече ще трябва да сме по-внимателни и със заострени сетива като при изедниците по нашето черноморие.
28
4
 
13
 
! Отговори
Чинцано преди 8 години
До морскиТи да не си се надрусал... или е от жегата? Тези работи, които пишеш, нали знаеш, че няма кой да ти се върже.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, как за 65 лева на ден - и транспорт дотам, и нощувка в хотел с басейн на плажа, та и обиколки с екскурзовод! Нещо много стиснати тия наши туристи, ама с големи претенции...
26
30
 
55
 
! Отговори
морски преди 8 години
Има разни *** който наи нагло лъжат че на морето нямало хора, било мръсно и сезона бил слаб. Това с мръсотията и изливането на отходните води в морето го няма от години. Навсякъде има построени модерни пречиствателни станций каквито няма другаде по Европа. Обслужването ни е на много високо ниво
25
0
 
5
 
! Отговори
Нина преди 8 години
До на Нина брат иАми проверин на booking. Места колкото искаш и каквито искаш - хотели, апарт хотели, къщи за гости, ол инклузив, халф борд. Виж и сайтовете за групово пазаруване - колко намаления предлагат за хотели по морето в така наречения висок сезон.
24
4
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До хахахаОстави го, той на Черно море явно не е ходил от както баща му беше в ЦК. Голям комплексар, но такива се дребните душици гледат да плюят по собственото, че за чуждото не им стиска.Ходих на Закинтос преди 3 години. Хотелът беше дупка (но 3*), плаж нямаше на около километър от моя хотел и в двете посоки, въпреки многото хотели на около.Слиза се в морето по стълби, закачени на някакъв бетон. Въпреки това имаше наше знаме за 6ти септември и храната ставаше, пиенето не. Доволен съм всепак
23
6
 
5
 
! Отговори
клиент преди 8 години
За това се пътува с фирми от ранга на Уни Травел.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В конкретната тема става въпрос за българския, байганьовски манталитет. ..... Простотии всеки може да ръси наляво и надясно!