Битият доктор в Курило е починал

Той бе приет в кома след побой от друг пациент
26 юли 2015 09:54, Александър Попов
53
Битият доктор в Курило е починал
Снимка: Reuters, архив

Лекарят Илко Иларионов, който бе пребит жестоко в психиатричната болница в Курило е починал вчера в "Пирогов". Това съобщи здравният министър д-р Петър Москов по време на интервю пред bTV.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че д-р Иларионов се е лекувал от депресия в Курило, когато бил жестоко пребит от друг пациент.

Той бе приет в болницата в кома, със счупвания по гръбнака и ребрата и контузия на белия дроб.

Илко Иларионов е работил като кожен лекар, в Дерматологичното отделение в Пета градска болница в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ако са пациенти откъде имат въже и метални тръби тука нещо не се връзва
34
1
 
10
 
! Отговори
Лия преди 8 години
Само ще споделя, че преди 2-3 години ми се наложи да посетя рутинно едно от отделенията в пловдивски психодиспансер, за да се консултирам, също по повод състояние на депресия ....Мога да се закълна в Библията - това, което видях,' ще остане като филм на ужасите в съзнанието ми за цял живот!! Видях санитари и лекари, които изглеждат и се държат ПО-НЕАДЕКВАТНО И ПО-БРУТАЛНО от самите пациенти!!! ИМЕННО ТЕ СЕ НУЖДАЕХА ОТ ЛЕЧЕНИЕ!.. Ужасих се, че именно такива ""лекари ""(ако това въобще бяха лекари!!! )обслужват.хора с психични заболявания! От там човек може да излезе десетократно повече психич
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новината, която излезе и в последствие набързо потулиха, е че е пребит от персонала.
32
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
много подходяща снимка жалко за човека, ЗАЩО ЩЕ СЕ ПОТУЛВА СЛУЧАЯ....министърът няма правомощия да иска това, здравният, случаят е криминален, да се поеме сериозно от съответните органи
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE VIARVAM LUD DA GO E UBIL--DOKTORITE DRAGTE TE SA.
30
3
 
14
 
! Отговори
xx преди 8 години
аз някъде четох, че всъщност докторите са го вързали и са го пребили с тръби, и са се опитали да натопят лудите.
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С метална тръба се чупи лесно гръбнак ...
28
1
 
20
 
! Отговори
8 преди 8 години
До МирославаУСМИРИТЕЛНИ РИЗИ НАИСТИНА НЯМА,НО И ПО ДВАМА В СТАЯ НЯМА И ТО НЕ ПО ВИНА НА ПЕРСОНАЛА,А ПО ВИНА НА ДЪРЖГАВАТА,НА КОЯТО НЕ Й ПУКА ЗА ЗДРАВИТЕ,ТА КАКВО ОСТАВА ЗА ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ!
27
5
 
4
 
! Отговори
до Мирослава от Неа преди 8 години
Май ти си лежала там . Не четеш какво съм написала , а ме нападаш . Ето че престоя не ти е повлиял . Писала съм че се използват хапчета а не усмирителни ризи !!
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен #1 - Лека му пръст на човека! Никой не заслужава това, но хора спрете да пишете глупости и си направете труда да прочетете малко повече за условията по тези лечебни заведения - истината е че, условията са мизерни откъм страден фонд, откъм заплати на персонала, откъм липсата на такъв точно поради ниското заплащане и въпреки всичко това всички там правят каквото могат ПРИ ПРЕДОСТАВЕНИТЕ УСЛОВИЯ! Пациентите не се разхождат свободно особено тези в отделенията със затворен режим....
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен #24 - Dnes.bg не лъже, жадните за сензации бяха .., които имат за цел не да информират обществото, а да им се чете порнографския жълт сайт!!! Инцидента е м/у пациенти, беше изнесена и информация лично от министър Москов и доколкото разбрах от по-коректни медии в болницата тече проверка от Медицински одит към МЗ и проверка от полицията, така че нека да се изчакат официалните резултати от проверките и тогава да се пише а????
24
4
 
9
 
! Отговори
до 28 и 29 преди 8 години
Бит е защото самите тях няма кой да ги погне с железни тръби! Същите психиатри не освидетелстват с ТЕЛК болните преди да ги изпишат от специализираните психиатрични заведения (лудниците). Това става само ако близките броят кеш на психиатрите. После тези болни с тежки диагнози са принудени да се явяват самостоятелно на специализиран психо-ТЕЛК отстоящ понякога на стотици километри от местоживеенето им. И там получават ЕР с 0 % увреждания! Дори ги лъжат че не са били в лудницата! Тръби? - за кого?
23
9
 
2
 
! Отговори
Мирослава преди 8 години
До Неа - Ти май наскоро си лежала в психиатрия и си съвсем наясно с условията..... само ще ти кажа, че усмирителната риза у нас е забранена от повече от 30 години, има начини за фиксиране на пациенти, но тя не е от тях! Пациентите в двете отделения със затворен режим обаче нямат право да бъдат фиксирани за повече от 4 часа на 24 в денонощието и поради липсата на средства за реорганизация на сградния фонд на болницата пациентите са по двама в стая. Има ли вариант да няма инциденти според теб???
22
4
 
11
 
! Отговори
Мирослава преди 8 години
До Анонимен #26 - Ако си мислиш, че условията в българските психиатрии са като тези по американските филми със стаите с меки стени, усмирителните ризи и най-вече камерите във всяка стая - сбъркал си!!! Колкото до условията в Курило - сградите в които се помещава болницата са от Втората Световна война,а персонала включително и лекарите са със смешно ниски заплати, сам прецени дали има камери и как се справя персонала със 4 отделения със приблизително 120 човека със тежки психични разстройства!!!
21
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо никой не казва ЗАЩО е бит??Имало е ПРИЧИНА!И най-вероятно е била ОСНОВАТЕЛНА!
20
10
 
11
 
! Отговори
до Енемаг преди 8 години
Ето това постоянно насъскване сее зловеща нагласа у хората . Насаждането на несигурност и безпокойство у хората е равно на престъпление.Най- благородното съсловие е лекарското и не се свените да го черните под обща знаменател и с твърде общи не доказващи нищо твърдения
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мммм да и затова ги бият с тръби да се успокоят ... " Най страшните самоубийци ?" Това звуци странно .
18
3
 
24
 
! Отговори
до 19 - / 8 / преди 8 години
А защо допускат пациентите им да буйстват при наличието на цял арсенал от ефикасни медикаменти, в това число и новото поколение антипсихотици в пъти по-ефикасни и безвредни от по-старите медикаменти ? Явно е че въпросните психиатри са за борсата като безработни. Или да метат улиците в най-добрия случай.
17
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо продължавате да лъжете, днес.бг?! Иларионов е бил пребит от ЛЕКАРИ от самата болница, които се опитаха да потулят случая и да набедят психично нестабилните пациенти! Горкият човек е бил вързан и бит с метални тръби от свои КОЛЕГИ!
16
5
 
7
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименОТИДИ И ВИЖ,АКО ТИ СТИСКА,КОЕ КАК Е!